10 måter OneNote 2010 kan gjøre deg mer produktiv

Ville det ikke være fint å bare tenke gode tanker og ha datamaskinen med seg bak seg og automatisk registrere dem? Vel, kanskje ikke alle tankene dine, men i det minste dine beste. OneNote 2010 kommer nær ved å være den typen elektronisk assistent som hjelper deg med å fange, organisere og dele gode ideer, enten du skriver på servietter eller tavler, synger eller doodles, surfer på nettet eller skriver nytt innhold. Her er noen måter du kan sette OneNote på.

Merk: Denne artikkelen er også tilgjengelig som PDF-nedlasting.

1: La det flyte

Mange av oss led under engelskkurs tidlig i skolekarrieren, der en velmenende lærer viste oss den "riktige" måten å notater på (og deretter sjekket notatbøkene våre for å sikre at vi gjorde det riktig). Men når vi kommer ut i den virkelige arbeidsverden, lærte vi snart sannheten: Det er ingen riktig måte å notere på. Målet er selvfølgelig å fange dine gode ideer i en form som gjør dem enkle for deg å finne og bruke senere. Og det er noe av det OneNote 2010 er best på.

Du kan fange notatene dine i hvilken form du spiller dem inn - som klotter eller skisser, som lydklipp eller deler av websider - og bare legge dem på siden, gratisform, i hvilken som helst rekkefølge som gir mening for deg. Du kan lage notatbøker som har seksjoner og individuelle sider i disse seksjonene, og du har til og med en ufilt kategori der du kan lagre notater til du er klar til å plassere dem et sted. Hele prosessen er smertefri og fleksibel, og du kan bare slappe av og la ideene dine flyte.

2: Finn notatene dine raskt

Når du først har fanget all denne informasjonen, trenger du selvfølgelig en enkel måte å finne den senere. Ellers, hva er det bra med å ta alle de lappene? Heldigvis inkluderer OneNote 2010 en kraftig indeksert søkefunksjon som lar deg søke i bærbare datamaskiner ved å bruke et ord eller en setning. Du kan også søke i notater lagt til av spesifikke forfattere (når du jobber med en delt notisbok). Bare klikk i boksen Søk alle bærbare datamaskiner rett under båndet på høyre side av skjermen og begynn å skrive søkeordet. Søkemotoren vil umiddelbart finne alle notatene med bokstavene du skriver inn ( figur A ). Du kan velge å søke etter notatbok, etter informasjonstype eller etter emne eller side.

Figur A

OneNote gjør det enkelt å søke raskt etter innhold i notatbøkene dine.

3: Legg til alle slags innhold

OneNote godtar enkelt alle slags notater fra alle slags steder. Hvis du foretrekker å brainstorme høyt, kan du legge til et lydnotat på siden din. Hvis du vil ta et stykke av en PowerPoint-presentasjon du lager som en video, kan du legge det videoklippet til den bærbare PC-en din. Du kan også inkludere skanninger av dokumenter, legge ved filer, lenke til websider og legge til tabeller, bilder, skjermbilder og mer. Alle verktøyene du trenger for å legge til innhold på sidene dine, er i kategorien Sett inn. Åh, og selvfølgelig kan du bare klikke på siden og skrive inn eller tegne ideene dine i det fine blanke rommet.

4: Naviger lett

Spørsmålet om du vil lage flere notatblokker for å lagre notater i forskjellige kategorier eller lage mange seksjoner i en eller to bærbare PC-er for å holde alt sammen på ett sted, er ofte et spørsmål om personlig stil. Hvis du har flere notatbøker, kan du administrere dem enkelt og bevege deg frem og tilbake ved å bruke Notebook-panelet på venstre side av skjermen. Som standard er panelet lukket slik at du ser en vertikal stripe som viser forskjellige notisboknavn. Men hvis du klikker på Expand Navigation Bar-pilen øverst på panelet, utvides den slik at du kan se navnene på de forskjellige notisbøkene og sidene som er tilgjengelige for deg ( figur B ). Bare klikk på siden du vil vise, og den vises i arbeidsområdet.

Figur B

Du kan enkelt flytte fra notisbok til notisbok mens du jobber.

5: Ta tak når du går

OneNote 2010 er koblet til Word og PowerPoint, slik at du enkelt kan fange opp det du lager i disse programmene og legge inn innholdet direkte på den bærbare PC-en din. Dette skaper en kobling til notatene dine, slik at du alltid har dem i nærheten når du jobber med det aktuelle prosjektet, noe som gjør det enkelt å sjekke kildeinformasjonen din for ting som stavemåte, statistikk og sitater. Du finner funksjonen Linked Notes i Word og PowerPoint i kategorien Gjennomgang. Når du klikker på den, vises dialogboksen Velg plassering i OneNote slik at du kan velge den bærbare PC-en, delen og siden du vil koble til Word-siden eller PowerPoint-lysbildet.

6: Klippholdere fra nettet

Du kan også hente elementer av interesse fra websider du surfer på. Begynn med å merke informasjonen du vil beholde, og høyreklikk deretter på valget. Velg Send til OneNote nederst på listen. Spesifiser hvor i OneNote du vil lagre informasjonen, og programmet limer inn informasjonen og oppretter en kobling til den opprinnelige siden slik at du kan returnere dit senere hvis du velger.

7: Doodle borte

Jeg vet ikke om deg, men noen ganger blir jeg lei av å skrive. Det er frigjøring - og kan få en kreativ stemning til å gå - når jeg kan tegne eller tegne eller doodle på siden. OneNote inneholder en flott palett med tegneverktøy du kan bruke til å legge til mer fritt innhold på sidene dine ( figur C ). Hvis du har et tegntablett, kan du bruke disse verktøyene til å finjustere pekepinninnstillingene. Men hvis ikke, kan du gjøre pekeren til en markør, markør eller penn eller sette inn figurer og koble dem ved hjelp av de forskjellige tegneverktøyene.

Figur C

Tegneverktøyene i OneNote hjelper deg å være kreativ med klotter og diagrammer.

8: Se det på din måte

OneNote er designet for å være så fleksibel som mulig (fordi vi tenker og fanger tankene våre på forskjellige måter). Så det er viktig å kunne tilpasse hvordan du kan se notatene dine på en måte som gir mening for deg. Fanen Vis tilbyr en rekke verktøy som gir deg valg om notatene du ser på skjermen. Du kan zoome inn og ut, opprette nye vinduer, legge til OneNote på skrivebordet ditt, opprette en sideanmerkning, formatere notissiden på forskjellige måter eller velge å holde den nåværende notissiden på toppen. Verktøyet Dock to Desktop og Full Page er inkludert som standard på hurtigtilgangsverktøylinjen, slik at du enkelt kan bevege deg mellom disse visningene uten å måtte klikke på Vis-fanen i båndet.

9: Del ideene dine

Mer og mer jobber vi i et samarbeidsområde. Enten kollegaene dine er nede i gangen eller rundt om i verden, kan du lage en delt OneNote-notisbok som de kan få tilgang til, legge til og bruke. I Del-fanen finner du verktøy for e-post til en arbeidsbok, lage en ny delt arbeidsbok, gjennomgå sideversjoner og finne innhold basert på forfatterne som leverte den. Ved hjelp av verktøy i Info-fanen i Backstage-visningen, kan du også begynne å dele, synkronisere den bærbare datamaskinen med en web-versjon eller slutte å dele den bærbare datamaskinen med andre.

10: Hold det trygt, også

Å dele en notisbok og kanskje sende den til andre reiser selvfølgelig spørsmålet om sikkerhet. Du vil ikke føle deg trygg nok til å være kreativ hvis du er bekymret for at andre skal avskjære dine gode ideer. Du kan passordbeskytte seksjoner for å sikre at bare de du vil se innholdet har tilgang til materialet ditt. Velg passordinnstillinger du vil bruke ved å klikke på Fil-fanen, klikke Alternativer og klikke på Avansert-fanen. Bla ned til passord-delen, og klikk i avmerkingsboksene som gjenspeiler måten du vil bruke passord på notatbøkene dine. Dette gir det beste fra alle verdener: et trygt rom for notatene dine, fleksible verktøy for å lage dem, og enkle, raske måter å fange opp det du lager. Når du legger til din egen kreative energi til miksen, er det sikkert at ting skjer.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com