10 måter å få mest mulig ut av Evernote

Evernote er et enormt populært (og gratis) notatverktøy som tar nettet, skrivebordet og telefonen med storm. Evernote er designet for å hjelpe deg med å huske alle de små, men likevel viktige detaljene du fanger, og fungerer på alle slags plattformer og enheter. Mer enn 15 millioner mennesker bruker nå Evernote-notatbøker. I desember ble Evernote Corporation kåret til Inc. magazine for året 2011 Company of the Year . Her er 10 kule ting du kan prøve med din egen gratis Evernote-konto.

Redaktørens notat: Du kan laste ned et utdrag fra forfatterens kommende bok My Evernote for å lære det grunnleggende om innspilling av lydnotater på forskjellige enheter.

1: Få tilgang til notatene dine hvor som helst

Jeg er tilhenger av Evernote (og jeg har til og med skrevet en bok om den), men sannsynligvis er min favoritt Evernote-funksjonen dens "bruk hvor som helst på hva som helst" tilnærming. Du kan installere Evernote på din PC eller Mac, laste den ned til telefonen din (iOS, Android, Blackberry og Windows Phone), legge den til nettbrettet eller oppdatere notatbøkene dine online ved hjelp av en kiosk på hotellet. Uansett hvor du er eller hvilken enhet du bruker, hvis du har Internett-tilgang, kan du komme til og jobbe med notatene dine. Evernote spiller til og med fint med forskjellige nettlesere, inkludert Internet Explorer, Safari, Google Chrome og Firefox.

2: Snakk tankene dine

Hvis du føler deg boksen ved å alltid måtte skrive inn notatene dine, gir Evernote deg mange muligheter. Lydopptaket er enkelt og fungerer sømløst på skrivebordet eller mobile enheter. Du bare klikker eller trykker på Ny merknad, velger Ny lydnotat og velger Spill inn - og snakker deretter tankene ( figur A ). Evernote fanger lydnotatet ditt med utrolig klarhet, og gir deg sjansen til å høre på notatet og spille inn det på nytt hvis du vil. Lydnotatfunksjonen er også tilgjengelig for mobiltelefonen din, noe som gjør det enkelt for deg å ta notater i trafikken eller diktere et pristilbud eller en tanke du vil huske uten å ta deg tid til å skrive den ut.

Figur A

Du kan enkelt spille inn lydnotater i Evernote for håndfri notat.

3: Legg til bilder - også med tekst

Evernote gjør det enkelt å legge til bilder til notatblokkene dine. Du kan dra og slippe bilder til den bærbare siden din, sende bilder som du har tatt på mobiltelefonen din, direkte til den bærbare datamaskinen, klipp bilder fra nettet og mer. Enda bedre, Evernotes søkefunksjon finner teksten du leter etter, til og med innenfor bilder, noe som betyr at du kan ta et bilde av møtets tavle, sende det til din Evernote-notisbok og finne innholdet senere ved å legge inn et ord som gjenspeiler noe du snakket om på møtet. Superenkelt.

4: Dra nytte av spesialiteten din

Selv om Evernote gjør en god jobb med å montere seg for alle typer plattformer og enheter, tar Evernote-utviklerne denne fleksibiliteten til et nytt nivå. Selskapet fortsetter å lage morsomme og nyttige verktøy som hjelper deg å dra nytte av de beste funksjonene til hvilken maskinvare du måtte bruke mens du forbedrer notatene du tar. For eksempel er Skitch et verktøy tilgjengelig for Android- og Mac-enheter som lar deg legge til notater og pyntegjenstander til bilder du tar. Du kan legge til bildetekster, tegne streker og piler og forbedre bilder på alle slags måter. Evernote Hello er en iPhone-app som hjelper deg å holde rede på nye kontakter i en rik, lesbar historie. Og Evernote Clearly er en app for nettlesere i Google Chrome og Firefox som hjelper deg med å rydde opp websider, slik at du enkelt kan finne og klippe det du ønsker. Uansett hvilken enhet du velger, sjekk ut Evernotes ekstrautstyr for å se hva gruppen har utviklet for deg.

5: Få bare klipperen du trenger

Evernote Web Clipper er et verktøy som hjelper deg å samle informasjon fra nettet, samtidig som du beholder web-adressen, legger til koder og velger den bærbare PCen du vil registrere informasjonen i. Evernote tilbyr en rekke klippere, avhengig av nettleser du bruker. Noen installerer en Evernote Clipper-knapp på verktøylinjen; andre krever at du bruker hurtigtaster for å få klipperen i gang. For Internet Explorer og Safari installeres klipperen automatisk, men for Chrome og Firefox må du laste ned klipperen separat. (Evernote tilbyr koblingene du trenger, så ingen bekymringer.)

Windows Live tilbyr et verktøy som logger deg på automatisk, slik at du ikke trenger å stoppe og logge inn hver gang du vil jobbe med Office 2010 Web App-filene. Du blir bedt om å installere påloggingsassistenten første gang du åpner en fil i Office 2010 Web Apps. Du kan bare klikke på koblingen som følger med for å starte en veiviser som leder deg gjennom prosessen med å laste ned og installere verktøyet.

6: Tag, Tag, Tag

Jeg elsker å tagge i Evernote. Hele prosessen er fleksibel og taggene er enkle å legge til og enkle å fjerne. Du kan opprette koder ved å skrive dem i topptekstområdet øverst i notatet eller ved å høyreklikke i koderområdet og velge Lag koder. Du kan deretter tilordne etiketter til lappen din ved å dra og slippe en kode på den tiltenkte lappen eller ved å klikke i overskriftsområdet og skrive en ny tag ( figur B ). Hvis du vil fjerne en tag, klikker du bare på X til høyre i topptekstområdet. Du kan dessuten legge til alle kodene du ønsker, slik at du umiddelbart kan søke etter notater ved å bruke tagger (ved å klikke på Søk-boksen øverst i midtkolonnen og legge inn ordet eller frasen du leter etter). trekke opp alle relaterte notater.

Figur B

Du kan enkelt legge til og fjerne koder i overskriftsområdet til den valgte merknaden.

7: Lagre søkene dine

Hvis du ofte finner deg selv å søke etter den samme informasjonen i Evernote-notatbøkene dine, kan du lage lagrede søk slik at resultatene alltid er et klikk unna. Begynn med å legge inn søkefrasen i søkeboksen øverst i midtkolonnen. Klikk på Opprett lagret søkeverktøy (som ser ut som et forstørrelsesglass med en liten blå + i nedre høyre hjørne av søkeområdet) for å åpne dialogboksen Lag lagret søk. Skriv inn et navn for søket og klikk OK, så vil søket vises i området Lagrede søk på venstre side av Evernote-skjermen. For å bruke det lagrede søket, klikker du bare på det. Evernote viser resultatene av søket umiddelbart.

8: Tweet frem og tilbake

Evernote er også vennlig med dine favorittkontoer på sosiale medier. Du kan faktisk tweet notatene dine direkte i Evernote-notatboken din, hvis du vil (en prosess som er overraskende enkel), og du kan sende notater fra Evernote-notatboken til Twitter, Facebook, og via e-post, ut i nettlesområdet. Det er for øyeblikket en begrensning med å legge ut til Facebook fra Evernote: Innleggingen skjer en gang, og da blir innholdet en del av Facebook - ingen kobling opprettholdes. Dette betyr at hvis du oppdaterer innholdet i Evernote, vil det ikke oppdateres automatisk på Facebook. Men det er små poteter når det du prøver å gjøre, deler innholdet med verden med færrest mulig tastetrykk.

9: Tenk på å bli offentlig

Evernote gir deg et valg om hvilke typer bærbare PC-er du vil lage, og du kan bestemme hvem som skal se dem. Hvis du vil at en bærbar PC skal være supersikker og sikker - bare for øynene dine - kan du lage en bærbar PC som bare forblir på din stasjonære datamaskin og aldri synkroniserer med nettet. Dette kalles en lokal notisbok . Problemet med denne tilnærmingen er at du taper på noe av moroa. Du vil ikke kunne bruke forskjellige enheter som smarttelefonen eller iPad for å jobbe med notatene du har lagt til, siden Evernote bruker nettet for å synkronisere bærbare datamaskiner med enhetene og datamaskinene dine. Hvis du vil lage en bærbar PC som er synkronisert med Internett, lager du det som kalles en, vel, synkronisert notisbok . Og til slutt, hvis du bare vil la det hele henge ut og dele notatboken din med alle (som faktisk er en interessant måte å lage en samarbeidende blogg eller wiki), kan du lage en offentlig notisbok som du deler med verden.

10: Bruk litt tid i bagasjerommet

I tillegg til all den fantastiske funksjonaliteten som er innebygd i gratisversjonen av Evernote, kan du oppgradere til Premium-versjonen for $ 5 per måned eller $ 45 per år. Premium-planen øker mengden lagringsplass du har for notatene dine (opptil 1 GB), gjør det mulig for brukere av mobilenheter å få tilgang til bærbare PC-er deres frakoblet, lar deg søke på PDF-filer, slå på samarbeidsredigering i delte notatbøker og unngår det ganske beskjedne annonsering som er en del av gratis Evernote. For begge versjoner får du tilgang til Evernote Trunk, som inneholder interessante tillegg for maskinvare, programvare og bærbare PC-er som kan forbedre din notisopplevelse. Du finner ting som et flott tegnebrett for håndskrevne notater, et verktøy for å administrere visittkort og et program som registrerer telefonsamtaler.

Holder det sammen

Hvis du samler inn papirbiter, skriver på kvitteringer, eller bare prøver å holde ting organisert i hodet, kan du ta en titt på Evernote. Det er gratis, det er enkelt, og det vil vokse på deg. Og kanskje - hvem vet? - det vil hjelpe deg med å gi deg litt mental plass, slik at du kan bruke mer tid på å drømme og mindre tid til å søke febrilsk etter den viktige lappen du ikke helt kan se ut til å sette fingeren på.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com