De ti viktigste utviklingen av maskinvare i tiåret

Topp 5 ting å vite om robotmarkedet Bruken av robotikk i virksomheten fortsetter å vokse i jevnt tempo. Tom Merritt forklarer fem ting du bør vite om robotmarkedet.

Årene 2010-2019 ga betydelige fremskritt innen maskinvare som bedriftene er avhengig av.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Nedenfor er de 10 maskinvareutviklingene som har påvirket det siste tiåret.

1. Tabletter

Selv om de ofte ble sett på som et forbrukerapparat, ga ankomsten av nettbrett store fordeler for bedriften. Enten det var Apple iPad, Amazon Kindle Fire, Microsoft Surface Pro eller en annen håndholdt enhet, begynte virksomheter å bruke dem for å effektivisere driften.

Eksempler på forretningsbruk inkluderer CRM-aktiviteter, lagersporing, informasjonsinnsamling, rask tilgang til data eller kommunikasjon, gjennomføring av økonomiske transaksjoner og mer.

Det er verdt å merke seg at forbrukerbruk av disse enhetene hjelper bedrifter i dag ved å øke spillfeltet for levering av innhold. For eksempel, elskere av e-bøker og streaming av lyd / video økte inntektene for organisasjoner som Amazon, Netflix og Youtube ved å kjøpe tjenester for å bruke på nettbrettene.

Fuskark: Microsoft Surface Pro X (gratis PDF) (TechRepublic)

2. Mobile betalingsenheter

Mobilkredittkortlesere fra selskaper som Square, Shopify, Payanywhere, Intuit og andre leverandører (som også koordinerer selve transaksjonsbehandlingen) har revolusjonert betalingsbransjen.

Mulighet for selskaper eller selvstendig næringsdrivende til å ta betalinger fra kunder på mobile enheter gjør det ikke bare lettere å tiltrekke seg mer virksomhet, men det øker fortjenesten. Enten det er din lokale frisør, speidertropp i nabolaget eller ideelle organisasjoner som søker et bidrag, er sjansen stor for at mobile betalingsenheter er i bruk rundt deg.

Sikkerhetspolicy for mobilenheter (TechRepublic Premium)

3. Smartwatches

Smartwatches knytter seg vanligvis til mobile enheter, som selvfølgelig ikke er nytt det siste tiåret, men de nyeste enhetene letter bedre integrasjon, appbruk og funksjonalitet.

Smartwatches har mange forretningsapplikasjoner, som forenkle kommunikasjon via tekst, telefon eller e-post, ta notater, administrere oppgavelister, motta varsler om kalender eller reiserute og til og med oversette tekst. Noen smartklokker, for eksempel Apple Watch Series 5, inkluderer en samling apper med fokus på brukernes kondisjon, biometri og helseforskning.

Apple Watch Series 5: A cheat sheet (gratis PDF)

4. Amazon Echo

I likhet med nettbrett tilbyr Amazon Echo (bedre kjent som Alexa) mange potensielle forretningsbruk selv om det generelt regnes som et forbrukerapparat.

Amazon Echo er ikke begrenset til innfødte funksjoner. Det er mange ekstra funksjoner, kjent som ferdigheter, som kan legges til hennes repertoar av talenter som stavekontroll / ordbok, oversettelse, tidsporing og mer.

Forretningsfunksjoner som tilbys gjennom Alexa er forskjellige og overbevisende. Noen få eksempler på handlinger for å hjelpe med effektiviteten til arbeidstakere inkluderer bruk av taleassistent, forskning og beregninger, oversettelser, koordinering av møter, finne tjenesteleverandører og spore reisedetaljer, utgifter eller oppgaver. Du kan også bruke Alexa til å bestille varer via Amazon som kontorrekvisita, utstyr og lignende.

Fuskark: Alexa ferdigheter (gratis PDF) (TechRepublic)

5. Selvkjørende biler

Til tross for at de er flere tiår borte fra adopsjon, har få teknologier vært mer forventet å gå inn i det neste tiåret enn autonome kjøretøy. Selvkjørende biler, mer spesifikt, har ikke gjort store inngrep i bedriftsområdet ennå, men er klare til å transformere transportfeltet kraftig. TechRepublic's Macy Bayern dekket tre selskaper (Waymo, GM Cruise og Argo AI) som er klare til å bli ledere i den autonome kjøretøybevegelsen.

Forretningsbruk og brukssaker for autonome kjøretøy er rikelig. Menneske chauffeurs, taxi / ride tjenester, lastebilsjåfører, trenger ikke lenger å være, noe som sparer selskapets arbeidskostnader. Maskiner kan være mindre utsatt for feil enn menneskelige sjåfører, noe som kan føre til mindre ulykker. Bedrifter trenger ikke å bekymre seg for søksmål forårsaket av sjåfør uaktsomhet eller rus, og trafikk / fartsovertredelse billetter pålagt menneskelige sjåførers firmakjøretøy vil bli en saga blott.

Ja, maskiner kan gå i stykker, men som Bayern siterte i den ovennevnte artikkelen, mener Mo ElShenawy, visepresident for ingeniør i GM Cruise, at fordelene vil oppveie ulempene:

"På samfunnsnivå har selvkjørende biler potensialet til å redde millioner av liv, omforme byene våre, redusere utslipp, gi tilbake milliarder av timer og gjenopprette bevegelsesfrihet. På individnivå tror vi selvkjørende biler vil levere tryggere, mer praktisk, rimeligere og mer tilgjengelig transport. "

Spesiell funksjon: Autonome kjøretøyer og bedriften (gratis PDF) (TechRepublic)

Merk: De neste 5 produktene ble oppfunnet før 2010, men fikk betydelig fart og aksept det siste tiåret.

6. Forstørrede / virtual reality-enheter

En gang blitt betraktet som bare et nyhet eller spillrelatert konsept, gir utvidede og virtual reality (AR / VR) enheter bedriftsfordeler, som har blitt realisert de siste årene.

Detaljhandelen kan utnytte AR / VR-teknologi for å tillate kunder å samhandle med produktene sine, og dermed øke potensielt salg. AR / VR kan hjelpe med design og planlegging for å simulere de tiltenkte ferdige resultatene. Eiendomsselskaper kan vise virtuelle turer til eiendommer. AR / VR kan bistå med utdanning, trening og til og med bistå med kirurgiske tiltak. Det er også mulig å jobbe med data og til å produsere / bygge forsøk med å bruke AR / VR-enheter.

Spesiell funksjon: Executive's guide til forretningsverdien av VR og AR (gratis PDF)

7. Automatisert kassa / bestillingsenheter

Utviklingen av automatisert utsjekkings- / bestillingsenheter i bedrifter har hatt betydelig innvirkning gjennom årene. Jeg viser til selvutsjekkingsregistre i butikker og bordplater på restauranter og barer, som lar kundene bestille mer mat eller drikke, ordne fanene sine eller tilkalle ventestaff. (Transaksjons- og detaljhandelsløsningsleverandøren ECRS gir noen gode eksempler på disse enhetene).

Selv om det er noe å si for menneskelig interaksjon, er det mange forbrukere som bare vil legge til rette for transaksjoner eller interaksjoner med virksomheter ved å bruke denne nye teknologien, og det vil neppe bli endringer i fremtiden.

Mer tiår i gjennomgangsdekning (TechRepublic på Flipboard)

8. Droner

Da Amazon først kunngjorde planer om å bruke droner for å levere pakker, virket konseptet umulig futuristisk og uhåndterlig. I juni i fjor ble det imidlertid rapportert at Amazon Prime's Air-drone vil begynne å levere pakker "i løpet av måneder." Og forretningsbruken til droner stopper ikke der. FAA tildelte UPS et sertifikat for å bruke droner på medisinske campus over hele landet. I Australia prøver data som er fanget fra dronene å redde Great Barrier Reef.

Andre vanlige forretningsbruk for droner involverer leting etter luftfart, fotografering og sikkerhetsovervåking.

Tiår på tech: Det som skilte seg ut eller falt flatt på 2010-tallet (ZDNet)

9. Robotikk

I følge IFRs World Robotics Report forventes det at salget av roboter vil oppleve 12% vekst fra 2020 til 2022. Det er lett å se hvorfor, siden robotikk har avansert så mye de siste ti årene at roboter kan drive med produksjon og montering, medisinske prosedyrer, fysisk sikkerhet og mer.

Roboter kan også kontrolleres av mennesker og sendes inn i farlige eller uforutsigbare områder, eller til og med steder mennesker ganske enkelt ikke kan gå på grunn av miljøfarer.

Videre sa mer enn halvparten (64%) av de ansatte at de stoler på en robot mer enn lederen, og halvparten henvendte seg til en robot i stedet for en veileder for råd, fant en rapport fra Oracle og Future Workplace.

Decade in Review 2010 - 2019 (CNET)

10. 3D-skrivere

Vedtakelsen av 3D-utskrift øker på tvers av forskjellige bransjer, med en årlig vekst anslått til 23, 5% de neste fem årene, rapporterte James Sanders fra TechRepublic.

3D-skrivere har blitt mindre, mer bærbare, raskere og rimeligere. Videre har utskriftsmuligheter som å trykke med metall eller betong, lage vaksiner, proteser eller menneskelige organer, skrive ut store gjenstander som møbler eller broer, og muligheten til å lage kunstverk eller andre forbruksvarer denne teknologien inn i bedriften. I noen tilfeller eksisterte disse mulighetene allerede, men var relativt ukjente, tungvint eller for dyre.

Bruken til 3D-utskrift virker ubegrensede. ZDNets Larry Dignan rapporterte om Casca, en oppstart fra Vancouver, som ønsker å smelte 3D-utskrift og tilsetningsindustri, detaljhandel og fottøy for å bringe massepersonalisering til innleggssåler og sko. Mens, formler, et 3D-trykkeri, lanserer en ny forretningsenhet, 3D-skriver og materialer rettet mot tannmarkedet.

Feltet vokser fremdeles veldig med nye utbygginger som forventes, inkludert økning i utskriftshastigheter, trykte hjem eller mat, og fordeler i romfart - ingen grunn til å ta med verktøy eller deler hvis du bare kan skrive ut de du trenger.

3D-skriver viser seg organer som fungerer som den virkelige tingen (gratis PDF) (TechRepublic)

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com