Vil SwiftUI gjøre programmeringsspråket Swift enda mer populært?

Apples Swift-programmeringsspråk: Objekt-C med en enkel vri Apple opprettet Swift for å lage apper for sin egen maskinvare, og den hentet fra en kjent kilde: Objekt-C.

På Apples verdensomspennende utviklerkonferanse denne uken kunngjorde tech-giganten et nytt rammeverk for sitt Swift-programmeringsspråk: SwiftUI.

SwiftUI er innebygd i Swift, for Swift, og gjør det lettere å skrive og forstå kode. Den er designet for å hjelpe utviklere med å bygge bedre apper med langt mindre kode - potensielt med på å gjøre Swift enda mer populær blant utviklere enn det allerede er.

Må-lese utviklerinnhold

 • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
 • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
 • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
 • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

SwiftUI markerer et trekk mot lav kode for Apple, og transformerer hundrevis av kodelinjer til bare noen få, forenkler arbeidsflyt for utviklere. Fordi SwiftUI er den samme API som er innebygd i iOS, iPadOS, macOS, watchOS og tvOS, kan utviklere raskere og enklere bygge native apps på alle Apple-plattformene, bemerket Apple.

Apple Developer Program: En innsidehåndbok (gratis PDF) (TechRepublic)

"SwiftUI vil tillate flere ikke-Swift-utviklere å raskt ta i bruk Swift, ettersom dens evne til å generere vakre brukergrensesnitt raskere enn å lære og skrive kode vil akselerere de tidlige stadiene av programvareutviklingen livssyklus, " sa Michael Facemire, visepresident og hovedanalytiker ved Forrester.

For de som ikke er kjent, er Swift et samlet kodet språk som brukes til generelle formål utgitt av Apple i 2014. Det tilbyr bedre type sikkerhet, sikkerhet og ytelse enn Objekt-C, ifølge TechRepublic skribent Cory Bohon. Swift brukes til å utvikle for iOS, macOS, watchOS, tvOS og Linux. Apper bygget med Swift kan kjøres på iOS-enheter som går tilbake til iOS 7 eller nyere, og OS X-enheter som går tilbake til OS X 10.9 eller nyere.

En oppdatering til Swift 5.0, utgitt i mars, gjør språkets applikasjonsbinaire grensesnitt (ABI) standardisert og gjort stabilt på tvers av macOS, iOS, watchOS og tvOS, slik at du kan utvikle en app bygget med en versjon av Swift-kompilatoren og vite at den kan jobber med et bibliotek bygget med en annen versjon, rapporterte ZDNet.

Swift er også på mange lister med topp programmeringsspråk, og finner seg blant de 10 hotteste programmeringsspråkene og de mest etterspurte programmeringsspråkene globalt. Utviklere av Swift var blant de høyest betalte i 2018, med en gjennomsnittlig lønn på $ 101.631.

"Swift er allerede super populær, " sier Ray Wang, hovedanalytiker og grunnlegger av Constellation Research. "En del av det er fordi du vil utvikle et økosystem der du faktisk kan tjene penger, og ta i bruk den samme kodebasen."

Noen 85% av Apple-brukere er på den nyeste versjonen av iOS, sammenlignet med bare 10% av de som bruker Android, sa Apple-administrerende direktør Tim Cook i løpet av hovedadressen hans. "Det er en enorm forskjell hvis du er en utvikler - du ikke vil gå tilbake og kode til en eldre versjon. Det er det som gjør Apple iOS så kraftig - alle er med på den nyeste versjonen, og det er det samme uansett hva iPhone bruker du. "

At Apple satser på å bygge privatliv i hele utviklingsprosessen og gi muligheten til ikke å samle inn data som skal selges, er også et stort salgsargument for utviklere, sa Wang.

Swift UI vil være tilgjengelig på alle plattformer med et felles API.

For mer, sjekk hvordan du blir en iOS-utvikler: Et jukseark på TechRepublic.

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

Se også

 • DevOps: Et jukseark (TechRepublic)
 • 10 gratis alternativer til Microsoft Word og Excel (TechRepublic nedlasting)
 • Velge din exit 7-strategi for Windows 7: Fire alternativer (Tech Pro Research)
 • Microsoft Office 365 for virksomheten: Alt du trenger å vite (ZDNet)
 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
 • Det krever arbeid å holde dataene dine private online. Disse appene kan hjelpe (CNET)
 • Programmeringsspråk og dekning av karriereressurser for utviklere (TechRepublic på Flipboard)
Bilde: Apple

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com