Hvorfor Java og JavaScript fremdeles er mye mer populært enn noe annet språk i bedriften

Dette er de hotteste programmeringsspråkene i 2018 Swift og JavaScript vokser raskere enn deres rivaler, sier Nick Heath fra TechRepublic.

Til tross for den eksplosive veksten av programmeringsspråk som R og Python, forblir Java og JavaScript dominerende i bedriften, ifølge forskning fra Cloud Foundry Foundation.

I følge Cloud Foundry Foundation CTO Chip Childers bruker de fleste selskaper en blanding av flere språk, takket være overgangen til mer smidige og fleksible teknologier. Java og JavaScript ser imidlertid alltid ut til å havne øverst på listen.

Childers-praksis gjør det mulig for utviklere i store selskaper å velge språket som best støtter deres funksjonelle behov - og vår forskning viser at de mest valgte språkene for cloud-native applikasjonsutvikling er Java og JavaScript, "sa Childers i en pressemelding .

I følge forskningen brukes Java i 58% av organisasjonene som er representert av de 601 respondentene, og JavaScript brukes i 57%. C ++ brukes i 46% av organisasjonene. Alle disse tre språkene opplevde vekst fra november 2017 til mars 2018.

På fjerdeplass var C #, med 26%. Python rundet de fem beste språkene med 25%, men både C # og Python falt i popularitet i løpet av den nevnte tidsrammen.

Mer enn 25 språk ble nevnt av de undersøkte IT-beslutningstakerne, men mange falt i den ensifrede prosenten for bruk. Større selskaper hadde en tendens til å bruke flere språk generelt, men Java skilte seg ut i Nord-Amerika, Europa og Asia, fant rapporten.

Med en stor andel av utviklingsarbeidet som er fokusert på noen få språk, er det mulig at konsolidering kommer i spill, bemerket rapporten. Og akselererte trekk til skyen spiller også inn i den fortsatte veksten av Java og JavaScript.

"Ved nærmere undersøkelse av dataene er det tydelig at både Java og JavaScript er tilnærmet identiske når det gjelder bruk på tvers av utviklingsteam som allerede bruker eller planlegger å bruke sky-native arkitektur, " heter det i rapporten. "Dataene viser at disse to språkene er de foretrukne valgene for selskaper som utvikler cloud-native applikasjoner."

Java og JavaScript har vært forretningsmessige mennesker i lang tid, så utviklere ville gjøre det bra å lære dem. Språk som R, Swift og Go eksploderer imidlertid og kan være gode komplementære språk også å lære.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Java og JavaScript er fortsatt de mest populære programmeringsspråkene i bedriften, og skyvekst holder dem relevante. - Cloud Foundry Foundation, 2018
  • Flere bedrifter jobber med flere språk da overgangen til mer smidige teknologier krever en ny tilnærming til programmering. - Cloud Foundry Foundation, 2018

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com