Hvorfor GatsbyJS 'bedrifters suksess handler egentlig om den individuelle utvikleropplevelsen

Bilde: iStockphoto / Pattanaphong Khuankaew

Det viser seg at mange (og mange) utviklere elsker GatsbyJS. Det viser seg også at årsakene til den kjærligheten er noe konsekvente: GatsbyJS, en React-basert statisk nettstedgenerator, kommer med fantastisk dokumentasjon, høy ytelse, en nydelig utvikleropplevelse og et robust samfunn. Det er en annen ting som GatsbyJS har gått for det som noen ganger går seg vill i den moderne epoken med åpen innkjøp av alt: Det er nyttig for soloutvikleren å bygge et personlig nettsted på fritiden. Denne personlige bekvemmeligheten, viser det seg, kan bane vei for bedriftens adopsjon.

Hvordan bygge en vellykket utviklerkarriere (gratis PDF) (TechRepublic)

Gushing om GatsbyJS

De to første gangene jeg leste The Great Gatsby likte jeg det ikke. Det var tilbake på videregående og høgskole, og jeg kunne ikke forstå hvorfor jeg ble bedt om å lese den. For noen år siden kom jeg imidlertid over Gatsby igjen på en metalliste over verdens største bøker. I min søken etter å lese hver bok på listen, kunne jeg ikke komme forbi Gatsby, nr. 1-boken på listen. Så jeg leste den på nytt og ... ble blåst bort. Det er en så fantastisk bok!

GatsbyJS, derimot, trenger ikke flere forsøk på å bli forelsket, bedømt av mange titalls umiddelbare svar på Twitter-forespørselen min om Gatsby-opplevelser. Blant dem:

Det som er spesielt interessant med disse og andre svar er bare hvor mange som først tippet med GatsbyJS på fritiden til personlige prosjekter. Senere, som med Something Digitals Gil Greenberg, kan interessen bli veldig virksom.

I et telefonintervju med Marc Ammann, grunnlegger av designbyrået Matter Supply, tilbød du ytterligere innsikt. Mens selskapet, hvis kunder inkluderer Nike, Impossible Burger og andre, har en tendens til å bygge med en kompakt pakke verktøy, foreslo Ammann at en ansatt oppdaget GatsbyJS i sin personlige tid og anbefalte det for arbeidet med Impossible Burger. I løpet av dette engasjementet berømmet Ammann GatsbyJS for mange av de samme grunnene listet over, men ga en til: Da de måtte flytte Impossible fra GatsbyJS 1.0 til 2.0, i stedet for de to tildelte månedene, tok det to uker. Den slags distribusjonsoverraskelse skjer sjelden med tech.

Ikke overraskende da er i dag 1% av de topp 10.000 nettstedene bygget ved hjelp av GatsbyJS, med en rekke foretaksnavn som omfavner det, inkludert PayPal, IBM, Braun, Ideo, Airbnb og selvfølgelig Impossible Burger.

Starter med en utvikler

Et av de kraftigste sidene ved åpen kildekode, og det som uten tvil har drevet dens adopsjon mer enn noe annet, er bekvemmelighet. Redmonks Stephen O'Grady skrev tilbake i 2012 og pekte på den usannsynlige økningen av Linux, MySQL og andre utviklervennlige teknologier. "Usannsynlig" fordi ingen av disse var det mest funksjonsrike og sikre alternativet på markedet. Det de imidlertid tilbød var noe enda mer fristende:

En stor del av den bekvemmeligheten stammet fra en gratis nedlasting, i stedet for å måtte navigere i byråkratiet for Innkjøp eller Legal. En utvikler kunne laste ned programvaren hun trengte og kjøre den på sin bærbare datamaskin for å lære den og teste den, og deretter skyve den til produksjonsbruk i bedriften.

Open source vs. proprietær programvare: Fordeler og ulemper (TechRepublic Premium)

GatsbyJS går utover statisk generasjon av nettsteder

Spol frem til i dag, og GatsbyJS senker aggressivt baren til utviklerens bekvemmelighet og produktivitet. Enda bedre, GatsbyJS bygger på den populære, men vanskeligere å bruke React. Som Gatsby (selskapet bak det) medgründer Kyle Mathews fortalte meg via e-post:

Alt starter med en enkel nedlasting. Det er viktig, som sagt, at utviklerkjærligheten som begynner på en bærbar datamaskin stadig finner veien til utviklerens arbeidsliv, like store open source-prosjekter før Gatsby gjorde det (f.eks. MongoDB).

Nå tar Gatsby ting et skritt videre, og bygger et "innholdsnett", som Gatsby-medgründer Sam Bhagwat har skrevet. I stedet for å tvinge utviklere til et CMS som Sitecore i én størrelse, og som passer til alle størrelser: "Innholdsnettet sy sammen innholdssystemer i et moderne utviklingsmiljø mens de optimaliserer levering av nettsteder for ytelse." Med andre ord, de trenger ikke lenger å bruke ett system som er monolitisk og relativt dårlig på de fleste av komponentdelene, og i stedet bruker Gatsby-servicenettet for å trekke inn de beste alternativene for rasen (f.eks. Segment for analytics, Stripe for betalinger osv.).

Det er en imponerende visjon, men den starter med en åpen kildekode nedlasting, forsterket av et innbydende samfunn og eksepsjonell dokumentasjon.

Avsløring: Matt Asay er ansatt i Amazon Web Services. Synspunktene som er uttrykt, er hans egne, ikke arbeidsgiverens synspunkter.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com