Hvorfor front-end utvikling kan være den nye grensen

Bilde: iStockphoto / ijeab

Det er nesten en klisjé å påpeke hvordan så mye programvare i dag er bygd på eller med åpen kildekode. Men Ian Massingham minnet meg nylig om at for all den oppmerksomheten vi gir på back-end-teknologier - Linux, Docker-containere, Kubernetes, osv. - front-end open source-teknologier faktisk krever mer oppmerksomhet fra utviklerne.

Mye av front-end magi open source-programvaren som utviklerne elsker i dag, ble født hos tidlige nettgiganter som Google og Facebook. Rammer for fronten gjør det mulig for Facebook, Google, LinkedIn, Pinterest, Airbnb og andre å iterere raskt, skalere, levere jevn rask reaksjonsevne og generelt glede brukerne stort sett. Hele virksomhetene deres er avhengig av gode brukeropplevelser.

Mens ventureinvestorer historisk sett har pløyd midlene sine i back-end-startups som skaper open source-programvare, er det ikke på langt nær like sant med frontend. Accel, Benchmark, Greylock og andre topp-tier VC-er tjente formuer på å støtte oppstart av åpen kildekode-programvare som Heroku, MuleSoft, Red Hat og mange flere.

Er det tid for frontend?

Innramming av rammene

Når jeg tenker på front-end programvare, tenker jeg på rammer. Rammer inkluderer et stort antall forhåndsbygde komponenter som lar utviklere enkelt utvide og tilpasse applikasjonen de skriver - mest i JavaScript. Som sådan er de et veldig kraftig verktøy i utviklingen av moderne nett- og mobilapplikasjoner. Fra Facebook og Google til Netflix og Twitter er rammer ansvarlige for deres uavbrutte drift ved å gi og gi brukerne en flott opplevelse.

Hvordan bygge en vellykket utviklerkarriere (gratis PDF) (TechRepublic)

Når vi ser på data fra GitHub, er det tydelig at to front-end rammer dukker opp som de mest populære verktøyene for utviklere (mer enn 120 000 GitHub-stjerner hver): React and Vue. En gang populær Angular ser ut til å være i sekulær tilbakegang. Det samme signalet kommer fra støyen fra Googles søkepopularitet ( figur A ).

Figur A

Bilde: Matt Asay (via Google Trends)

React ble født i Facebook i 2011, arbeidet til Jordan Walke, og ble utgitt som åpen kildekode to år senere. Reaksjon har blitt omfavnet av hvem som er hvem av internettgiganter og globale bedrifter. Vue ... ikke så mye (selv om Alibaba absolutt er en gigantisk), men den er elsket av utviklere for sin ytelse og nybegynnervennlighet. Den ble utgitt som åpen kildekode i 2014 av Evan You, en tidligere Googler som ønsket å forbedre Angular.

Slike rammer bidrar til å bringe kraften i Googles og Facebooks tidligere interne verktøy til front-end-utviklere på den åpne nettet.

Forbedring på React

I React-verdenen er det et open source-rammeverk som raskt får en imponerende utvikler etter kalt Next.js, sannsynligvis den mest populære komponenten innen React. Forfatteren av wunderkind-utvikleren Guillermo Rauch - som også ga oss Mongoose, MooTools, Socket.io - forutsetningen for Next.js er enkelhet. Rauch syntes å lage React-apper og nettsteder var for kjedelige, så han bygde et rammeverk som fjerner nesten all kompleksiteten til en app eller nettsted.

Open source vs. proprietær programvare: Fordeler og ulemper (TechRepublic Premium)

Hvordan det? Nå, Next.js fjerner behovet for å sette opp CI, SSL, DNS, socketoppsett, serverlevering, osv .-- med en kommando kan en utvikler starte en React-app og med en annen kommando bygge den. Alle React-komponentene som trengs for appen eller nettstedet er i filer som er kalt av et API. Ikke bare forenkler dette utviklingen, men ytelsen røyker raskt, selv på nettskala.

Det integrerer infrastrukturen for front-end-utvikleren. Gitt at det ble adoptert av Hilton Hotels, Zillow, Adidas, Twitch, Nike, Uber og mer, er det å finne et entusiastisk publikum.

Google-rammene leder Nicole Sullivan berømmet Next.js på JAMstack_conf_19 oktober i San Francisco. Selv om React startet innen Facebook (og AngularJS startet innen Google), er utviklere mindre opptatt av opprinnelse og mer fokusert på retning. Google Chrome har et mandat til å gjøre nettet raskere, sa hun, og React-centric Next.js er en del av det mandatet. Rauch ble også vist med en walk-on-presentasjon under hovedadressen på Googles Chrome Dev 19-konferanse i San Francisco forrige måned.

Selvfølgelig back-end-teknologier vil fortsette å være en stor avtale for utviklere og VC-er som fortsetter å prøve å forutse deres neste trekkforespørsel. Men Googles og andres interesse for front-end-teknologier som Next.js er et signal om at front-end-teknologier er like varme (eller varmere).

Avsløring : Jeg jobber for AWS, men arbeidet mitt er ikke involvert direkte eller indirekte relatert til noe i denne artikkelen.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com