Hvilke er de beste nye programmeringsspråkene for programvareutviklere å lære?

De beste programmeringsspråkene å lære i 2019: Topp kodingsevner som betaler deg mest Dette er språkene som er mest etterspurt og tilbyr høyest lønn.

Hvis du vil bli mer produktiv, kan du vurdere å lære et nytt programmeringsspråk.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Det er rådene fra Noel Welsh, grunnleggende partner hos konsulentfirmaet Underscore, som hevder det er en av de eneste måtene for utviklere å skalere opp hva de kan oppnå.

"Språk er et veldig kraftig verktøy. Jeg tror ikke vi gir dem nok kreditt, " sa han til QCon 2019-konferansen i London.

Hans begrunnelse er at "den eneste måten vi skal få produktivitet på skalaen er ved å ikke skrive kode", og at en av de beste måtene å redusere mengden unødvendig kode som er skrevet, er å lære et nytt språk.

Noel Welsh, grunnlegger av konsulentfirmaet Underscore.

Bilde: QCon / Underscore

Selv om det er sant at bruk av programvarebiblioteker tilbyr en enkel måte å unngå å skrive kode på, har denne tilnærmingen begrensninger, sa han. Hvert språk har et bredt utvalg av biblioteker som utviklere kan slippe inn i kode, og sparer dem fra å gjenoppfinne hjulet hver gang de vil utføre den samme vanlige oppgaven, for eksempel Express-rammeverk for å bygge webapper som brukes med Node.js JavaScript.

Imidlertid vil bruk av programvarebibliotek bare få utviklere så langt, hevder han, ettersom de bibliotekene fortsatt vil være begrenset av den underliggende koden de er skrevet i.

I kontrast til det, lærer et nytt språk større rom for å tillate at flere operasjoner kan kombineres til færre kommandoer og for å abstrahere bort kompleksiteten.

"Til syvende og sist gir språk oss mye mer makt enn biblioteker fordi biblioteker er begrenset av vertsspråket, " sa han.

"Hvis du for eksempel skriver et bibliotek i C, må du alltid snakke om minneledere, du kan ikke komme deg rundt det, " sa han og la til at noen andre språk på høyere nivå vil ta seg av tildelingen og omfordelingen av minne automatisk.

"Det er noe du bare kan oppnå med et språk, du kan ikke oppnå det med et bibliotek."

Selvfølgelig må hver positive funksjon som et språk tilbyr, veies mot avveiningene i designvalgene.

For eksempel, på et høyt nivå språk som JavaScript, er utvikleren avhengig av Just In Time-kompilatoren for å bestemme om en variabel er et flytende punktnummer eller et heltall - da de ikke kan spesifisere variabeltype, eller i Java, Java Virtual Machine - plattformen som Java-koden kjører på - "lar deg ikke eksplisitt snakke om vektoriseringskode", sa han.

Men et av de største kostnadsbetraktningene når du velger et nytt språk, er graden av kompatibilitet med språkene en enkeltperson eller organisasjon allerede bruker.

"En annen grunn til at språk blir adoptert, er fordi de tillater oss å respektere den arven som vi har, for å fortsette å opprettholde investeringene i arven, " sa han.

"Å respektere og opprettholde arven har vært en av drivkreftene i vår bransje."

Med det arvet press i bakhodet listet Welsh sine valg for alternative språk som fungerer godt med etablerte språk, og at eksisterende utviklere bør vurdere å lære.

Scala for Java-utviklere

Kompatibel med Java, takket være å kjøre på JVM, kan Scala skilte med nyttige aspekter ved funksjonelle programmeringsspråk og ble designet for å være et kortfattet og funksjonsrikt alternativ til Java.

Scala blir ofte utpekt som å være assosiert med høye betalende utviklerroller, selv om etterspørselen etter det som en ferdighet henger etter Java, og det brukes ofte til analyse av big data.

"Da Scala kom ut, var vi fremdeles tilbake i Java 6 dager, og det ble sett på som en enormt overlegen måte å få tilgang til JVM, " sa walisisk.

"Hvis Scala kom ut nå, er jeg ikke sikker på at den ville se den samme adopsjonen fordi Java faktisk har begynt å innovere og endre."

Kotlin for Java-utviklere på Android

Kotlin har blitt beskrevet av en Netflix senior programvareingeniør som å tilby "noen av de beste funksjonene til andre språk" kombinert med "interoperabilitet med Java", på grunn av dens evne til å kjøre på den virtuelle Java-maskinen (JVM).

Populariteten til det åpen kildekode, statisk-typede språket, fikk et stort løft i 2017, da Google kunngjorde at det var et offisielt støttet språk for å bygge Android-apper.

Språket ble valgt som det andre favorittspråket av utviklere i Stack Overflow Developer Survey i fjor.

Bortsett fra Android-apper, er Kotlin også brukt til å bygge backend- og serversiden.

Hvis du er interessert i å lære mer om Kotlin, kan du ta en titt på TechRepublic's sammendrag av online ressurser.

Swift for Objekt-C-utviklere

Swift er Apples etterfølger til Objekt-C for programmering av iOS- og macOS-enheter.

Språket tilbyr en moderne syntaks som frigjør utviklere fra å tilfredsstille kravene til C-språket, samtidig som de er interoperable med Objekt-C.

Selv om det er enkelt å lære, er det designet for å matche Object-C for type sikkerhet, sikkerhet og ytelse.

Rust for C-utviklere

Rust er designet for å tilby den raske ytelsen til C og C ++, men med sikkerhetsforhold for å gjøre det mye vanskeligere for uventet oppførsel å krype inn i programvare på grunn av minnehåndtering.

Populariteten begynner å spre seg, og i dag brukes den til å bygge programvare for nettet, innebygde datamaskiner, distribuerte tjenester og kommandolinjen.

"Det vi kanskje ser i Rust, er at det gjør at du kan gjøre alt du kan i C - alle disse systemanropene - men på en mye bedre måte, " sa Welsh.

Sjekk ut TechRepublic's guide for online ressurser for å lære Rust.

TypeScript for JavaScript-utviklere

TypeScript er et supersett av JavaScript, slik at utviklere kan skrive vanilje JavaScript mens de legger til nye funksjoner som hjelper dem å bygge større og mer komplekse programmer.

Språket gir støtte for statiske typer og andre funksjoner som gjør det enklere å jobbe med klasser og moduler, ved siden av å tilby enklere verktøy for å bekrefte og kontrollere strukturen i koden.

TypeScript kompilerer til JavaScript, slik at det vanligvis kan brukes uansett hvor utvikleren vanligvis bruker JavaScript, enten det er for en web-app som kjører i nettleseren eller backend-koden i et Node.js-miljø.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com