Websidredigering og design med Flux for Mac

Hvis du er en webdesignentusiast, enten du er på jobb eller som en hobby, har Mac-en du dekket. Det er noen få gode webdesign- og webredigeringsverktøy tilgjengelig som spenner fra plattformtilbud til OS X native verktøy, verktøy som er fullstendige WYSIWYG-implementeringer som støtter full webdesign og koderedigering, til strenge kodeditorer, CSS-redaktører eller web språkredaktører (for eksempel redaktører for PHP eller Ruby eller Python). Med så mange å velge mellom, hvordan vet du hvilket verktøy som er riktig for jobben? Det enkle svaret er å prøve dem alle sammen, men med hver applikasjon som implementerer ting på en annen måte, forskjellige brukergrensesnitt og annen funksjonalitet, til og med det er ikke et så enkelt svar.

For meg selv har jeg alltid vært en streng tekstbasert "grave i koden" -type fyr, så jeg har alltid brukt en kombinasjon av TextMate (eller vim) og Komodo for PHP-spesifikk kode. For CSS-behovene brukte jeg CSSEdit, som er en utrolig flott CSS-redaktør, men det er alt det er. Som et resultat er nettstedene jeg har satt sammen veldig gammel skole når det gjelder design, ved bruk av tabeller og mindre CSS-elementer for posisjonering, og mye prøving og feiling for plassering.

Ulempen med denne metoden for webdesign er at du blir veldig utelatt i kulden når det kommer til HTML-fremskritt, for eksempel de nye funksjonene i HTML5.

Som et resultat så jeg meg rundt på forskjellige redaktører, og jeg tror jeg har avgjort en som kan gjøre susen. Programvaren er Flux, som jeg tidligere hadde sett på da den var i versjon 2, men Flux 3 er et ganske steg opp i hvordan man håndterer webdesign og presentasjon.

Flux lar deg muligheten til å starte med en tom skifer eller å bruke noen få maler du kan starte prosjektet med. Flux jobber på prosjektbasis; et antall sider som sammen lager et nettsted. Den støtter forskjellige prosjekttyper, inkludert et standard nettsted, Wordpress-tema og Ruby on Rails. Et standardnettsted kommer i gang med bilder / mapper, index.html og main.css filer. Hver prosjekttype oppretter en layout som er spesifikk for den typen, så et Ruby on Rails-prosjekt vil opprette et antall filer for konfigurasjon, databaseinnstillinger osv., Som skiller seg fra et Wordpress-temaprosjekt.

Flux har en Site Manager ( figur A ) for å organisere hierarkiet til nettstedet. Hvis du klikker på en fil, åpnes den, enten i WYSIWYG HTML-redigereren eller en ekstern redaktør for CSS-filer.

Figur A

Flux hovedvindu ( figur B ), eller Page Editor, tar litt å bli vant til. Det er mye der, og det kan virke skremmende med det første (selv om dette ikke er et problem med Flux så mye som det er med alle disse typer applikasjoner, ganske enkelt på grunn av det store volumet av funksjonalitet). Det har et grensesnitt med faner, slik at du kan ha flere filer fra prosjektet ditt åpent på en gang, og et to-ruten grensesnitt som viser stilelementer i tre visninger: en visuell representasjon av CSS-stiler, eller en "navigatør" -visning som lar deg se alle HTML-elementene på en side for enkelt valg, eller en kombinasjon av de to. Hovedvinduet viser websiden i en redigerbar visning, og som et resultat kan den være ganske opptatt.

Figur B

Flux egner seg ikke godt til å bruke tabeller for posisjonselementer; alt gjøres ganske mye via CSS-containere (eller DIV). Redigeringsvinduet gjør det enkelt å velge disse beholderne og dra dem rundt og plassere dem på siden hvor du vil. Velger du en DIV, kan du bruke inspektøren ( figur C ) for å komme inn i det nydelige med CSS-redigering. Her kan du manipulere skrifttypene, finjustere posisjonering, grenser, marginer og alt annet CSS-relatert.

Figur C

Flux lar deg enkelt hoppe til å redigere koden, hvis det er det du vil gjøre. Redaktøren er grunnleggende, men har de vanlige skjønnhetene som syntaksutheving (for HTML og CSS), samt automatisk fullføring.

Endelig har Flux en innebygd FTP / SFTP-klient, slik at du kan redigere filer direkte på webserveren. Praktisk hvis du ikke bruker noe som Transmit eller ExpanDrive for å gjøre den eksterne serveren din til å fremstå som lokal.

Alt i alt er det definitivt litt av en læringskurve for Flux. De som rutinemessig bruker WYSIWYG HTML-redaktører kan synes det er enklere å bruke enn noen som kommer fra en klartekstbakgrunn, men siden jeg synes de er litt forvirrende på grunn av det, ikke la min forvirring forhindre deg i å gi Flux en prøve. Det er litt på den dyre siden, og kommer inn på £ 69.99 ($ ​​112USD), men det er fremdeles i samme ballpark som andre lignende programmer som Coda ($ 99USD) eller Espresso ($ 80USD).

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com