Nettbaserte verktøyanbefalinger for IT-konsulenter

Systemer, programvare og nettverksteknologier er utrolig kompliserte, og det kan være vanskelig å holde rede på alt; Heldigvis er det mange nettbaserte verktøy tilgjengelig som kan hjelpe deg med å lette arbeidsmengden. Dette er de nettbaserte verktøyene som vår IT-konsulent bruker daglig.

Åtte viktige verktøy

Bredbånd DSL rapporter Båndbredde-kalkulator: Kunder spør ofte hvor mye tid det vil ta sikkerhetskopier på nettet og andre dataoverføringer å fullføre. Ved hjelp av dette gratis verktøyet, som gjør det mulig å plugge inn datastørrelser og overføre hastigheter, er det enkelt å beregne den faktiske tiden som kreves for å laste ned / laste opp filer. Standard passordliste: Klienter samler en rekke utstyr, og det er ingen måte å noensinne vite hvilke standardkoblinger du trenger neste. Dette er grunnen til at alle gode IT-konsulenter holder en liste med hendige dokumentering av standard brukernavn og passord for ruter, brannmur og modem. Ved hjelp av nettsteder som Phenoelit-us.org, krever det mye mindre tid å oppdage standardpålogginger for selv obskure enheter sammenlignet med konvensjonell Googling. ( Merk: Dette verktøyet er ikke interaktivt som de andre syv verktøyene.) DynDNS: Dynamic Network Services, Inc.s DynDNS er et viktig verktøy for konsulenter. Klienter uten statiske IP-adresser som krever ekstern tilgang eller andre statiske IP-konfigurasjoner, kan ofte implementere løsninger ved hjelp av gratis dynamiske DNS-tjenester som finnes på dette nettstedet. DNS-ting: Dette nettstedet samler gratis og betalte verktøy som konsulenter kan utnytte med klienter for å diagnostisere DNS-problemer, ruteproblemer, omvendt DNS-konfigurasjoner og mer. Brukere kan også utføre whois-oppslag, spore e-postservere oppført i spam-databaser og analysere e-poststier. (Les mitt produkt spotlight om DNSstuff nettverksadministrasjonssuite.) MX-oppslag: Dette gratis nettbaserte verktøyet hjelper IT-konsulenter med å utføre oppslag av MX-poster. Verktøyet fungerer ved å se etter e-postmyndigheten for et spesifikt domene, koble til serveren, verifisere omvendt DNS-konfigurasjon og teste for åpne relésvakheter. Verktøyet sjekker også responstider for å diagnostisere ytelsesproblemer. Network Abuse Clearinghouse Mail Relay Testing: Dette eksperimentelle nettstedet gir IT-konsulenter et gratis verktøy for å sjekke e-postserver fra klienter. Nettverktøyet hjelper deg med å sikre at klientmailservere ikke tillater åpen videresending, noe som lar e-postservere være åpne for misbruk av uautoriserte brukere. Network-Tools: IT-konsulenter som leter etter et gratis nettsted for utføring av ping, oppslag, sporing og whois-oppslag, bør bokmerke Network-Tools. Nettstedet inneholder gratis verktøy for å sjekke svartelister for spam, analysere oppføringer av DNS-poster, bekrefte e-postkontoer og mer. Speedtest.net: Ooklas gratis båndbreddestest er et velprøvd verktøy for å sjekke klientnettverkets gjennomstrømning. Kontroll av overføringshastigheter, både oppstrøms og nedstrøms, er et enkelt klikk unna. Bedre ennå, i motsetning til mange hastighetstester, måler SpeedTest.net-verktøyet også ventetid, viser den aktive Internett-leverandøren og viser brukernes tilfredshetsvurderinger for den aktuelle Internett-leverandøren.

Hvilke verktøy lager listen din?

Hva med deg? Hvilke online verktøy bruker du regelmessig i IT-konsulentarbeidet ditt? Legg ut favorittene dine i kommentarene.

Ytterligere tekniske ressurser

  • 10 viktige ting for tekniske jobber på stedet
  • 10+ IT-proffer deler verktøyene de ikke kan leve uten
  • 10 obskure antivirusverktøy som er verdt å sjekke ut
  • De 10 beste TechRepublic verktøyene og dingsene i 2009
  • Sjekk ut TechRepublics produkt Spotlight-blogg
Få ukentlige konsulenttips i innboksen din TechRepublics IT-konsulent nyhetsbrev, levert hver mandag, tilbyr tips om hvordan du kan tiltrekke kunder, bygge din virksomhet og øke dine tekniske ferdigheter for å få jobben gjort.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com