VsVim bringer kraften fra vim til Visual Studio

Jeg har gode minner fra dot com boom på slutten av 1990-tallet - å lage "dynamiske" nettsteder med CGI og Perl, raskt skrive og formatere med vi-redaktøren på Unix, og senere bruke vi klonen vim. Jeg er kanskje nostalgisk, men jeg savnet kraften som disse redaktørene la fingertuppene på (uten å nå musen). Jeg ble introdusert for å vim med mitt MacBook-kjøp for noen år siden, med videre forskning som førte meg til VsVim, en tilpasning av vim som fungerer med Visual Studio IDE. La oss se nærmere på VsVim og hvordan det kan gjøre deg mer produktiv.

Rediger dette

Utviklere er en lojal gjeng som forsvarer sine favoritttekstredaktører som om de var familiemedlemmer. Hvis du ikke tror meg, kan du spørre noen hardcore-utvikler hva deres favoritt tekstredigerer er og være forberedt på en tale. En rask skanning av populære utviklingsredaktører inkluderer gedit, GNU Emacs, UltraEdit, TextPad, Notepad ++, TextMate for Mac-brukere og det ærverdige Notepad som er tilgjengelig på alle smaker av Microsoft Windows. (Jeg har ikke utelatt favorittredaktøren din med vilje; jeg kjenner bare ikke alle redaktører som eksisterer, og jeg er sikker på at favoritten din gjør det du trenger veldig godt. Oversettelse: ikke spam meg.) Jeg har brukt TextPad, TextMate og i en klype Notisblokk, men jeg har gjenoppdaget vim og ekteskapet med det med Visual Studio i VsVim.

Læringskurve

Vim og VsVim er ervervet smak, så ikke forvent å bli en mester over natten. Det finnes en rekke online ressurser for å bli mer kjent med vims muligheter; for eksempel har vim wikisiden flott informasjon inkludert denne opplæringen, og vim FAQ er en utmerket ressurs.

En god redaktør kan spare deg for tid ved å eliminere tastetrykk og museklikk, men dette er et spørsmål om mening, ettersom noen utviklere foretrekker å jobbe med musen. For meg liker jeg muligheten til å trykke noen få taster for å utføre vanlige oppgaver.

Få VsVim

VsVim er en Visual Studio-utvidelse, så jeg vil oppgi det åpenbare ved å si at du trenger Visual Studio for å bruke den. VsVim er tilgjengelig via Visual Studio Gallery. Videre, hvis du er interessert i å bidra til dens utvikling eller er nysgjerrig på koden, er det et prosjekt på GitHub. Koden / prosjektet er interessant; mye av det er skrevet i F #, noe jeg synes var overraskende.

Følg installasjonsinstruksjonene via Visual Studio Gallery. Installasjonsprosessen kjente igjen begge versjonene av Visual Studio (2010 og 2012) på maskinen min, og den tillot meg å velge en eller begge deler for utvidelsen. Utvidelser administreres via Verktøy-menyen (Verktøy | Utvidelser og oppdateringer i Visual Studio 2012 og Verktøy | Utvidelsesbehandling i Visual Studio 2010).

Figur A viser de installerte utvidelsene for Visual Studio 2012 Ultimate på utviklingsmaskinen min. Legg merke til den gir Deaktiver-knappen hvis du noen gang vil slå av utvidelsen - den kan også deaktiveres / aktiveres i Visual Studio med Ctrl + Shift + F12. Figur A

Liste over installerte utvidelser i Visual Studio 2012. (Klikk på bildet for å forstørre.)
Når VsVim er installert, har du nå muligheten til å bruke nøkkelbindingene til å utføre visse oppgaver. Disse bindingene er konfigurerbare, da du kanskje vil bruke den opprinnelige Visual Studio-funksjonaliteten for visse nøkler i motsetning til et vim-alternativ. Alternativknappen vist i figur B vises når VsVim er installert. Alternativer-vinduet i figur C vises når Alternativ-knappen er valgt. Da VsVim først ble installert på maskinen min, dukket meldingen som er vist i figur D i kodevinduet - den fortalte meg i utgangspunktet at det var nøkkelbindingskonflikter mellom Visual Studio og VsVim, og den ville at jeg skulle gå til Alternativer-vinduet for å løse dem . Alternativer-vinduet er begrenset til nøkkelbindingsoverlapp mellom VsVim-utvidelsen og Visual Studio-verten. Figur B

Alternativknappen (nederst til høyre) lar deg konfigurere VsVim-tastebindinger. (Klikk på bildet for å forstørre.)
Figur C

VsVim-tastebindinger kan konfigureres via VsVim Alternativer-vinduet. (Klikk på bildet for å forstørre.)
Figur D

Nøkkelbindingskonflikter i Visual Studio 2012 når VsVim er installert. (Klikk på bildet for å forstørre.)

VsVim i aksjon

Når VsVim er installert, kan du bruke de forskjellige tastene til å utføre oppgaver i koden. Et tastetrykk jeg bruker mye er den skråstreken (/) for å søke. Du skriver ganske enkelt / følges av søketekst og treffer retur. Hvis det blir funnet en kamp, ​​flytter markøren første instans.

Jeg liker også at navigasjonssnarveiene liker å flytte frem et ord, b for å flytte et ord bakover. Med høyre hånd på tastene (i vanlig asdf jkl; konfigurasjon) kan du enkelt flytte rundt på tekst med j for ned, k for opp, h er til venstre og l er høyre. (Det hadde vært fornuftig at jeg skulle sitte igjen, men det fungerer bra med tanke på fingerplassering.)

Selv om dette bare er toppen av isfjellet når det gjelder VsVim-bruk, viser det deg noen grunnleggende ting som de fleste tekstredigerere tilbyr. Du bør se nærmere på de tidligere nevnte ressursene (wiki, FAQ og opplæring) for å dykke dypere i VsVims funksjonalitet.

Til hver sin egen

Dette innlegget formidler tydelig min forkjærlighet for vim og VsVim, men det demonstrerer også det faktum at den eldre (noen sier mindre brukervennlig) tilnærming til koding / redigering kan kombineres med nyere verktøy for å skape en kraftig hybrid. Når det er sagt, vil du kanskje ikke like vim men elske Emacs, så ta en titt på Visual Studio Extension. Hvis det ikke er noen utvidelse tilgjengelig for favorittredigereren din, kan du endre standardredigeringsinnstillingen for Visual Studio (Verktøy | Alternativer utvide Text Editor i Visual Studio 2010 og 2012).

Hold dine tekniske ferdigheter oppdatert ved å registrere deg på TechRepublics gratis nyhetsbrev om Software Engineer, levert hver tirsdag.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com