Visualiser kode med Visual Studio 2012s kodekart

Code Code-funksjonen i Visual Studio 2012 lar deg visualisere koden for enklere å navigere i kompleksiteten. Dette lar deg peke og klikke deg gjennom komplekst kodehierarki i motsetning til å søke gjennom utallige kodelinjer.

Få kodekart

Code Map-funksjonen er inkludert i Visual Studio 2012 Update 1 nedlasting. Det er tilgjengelig i tre Visual Studio 2012-versjoner: Ultimate med MSDN, Premium med MSDN, og Professional med MSDN; Imidlertid inkluderer bare Ultimate fullversjonen uten begrensninger. Premium krever Team Foundation Server-forekomst og klientlisens. Profesjonell inneholder en skrivebeskyttet versjon. Jeg bruker Ultimate-versjonen i dette innlegget.

Å se er å tro

Når forekomsten av Visual Studio 2012 er oppdatert, vil kodekartfunksjonen være tilgjengelig i en hurtigmeny når du er inne i koden. Et enkelt klikk på høyre museknapp, og menyen vist i figur A vises. Det inkluderer disse alternativene:
  • Vis på kodekart er kjernefunksjonen som genererer kodekartet for den nåværende løsningen.
  • Vis beslektede elementer på kodekart lar deg utvide standard kodekart til å inkludere andre elementer relatert til koden; dette inkluderer visning av basetyper, avledede typer, referanser og det inneholder navneområdet. Figur B viser denne menyen utvidet.
Figur A

Code Map-funksjonen åpnes ved å høyreklikke i koden. (Klikk på bildet for å forstørre.)
Figur B

En enkel C # konsoll-applikasjon presentert av et kodekart. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Figur B viser kodekartfunksjonen i aksjon når vi drar nytte av noen av alternativene som er tilgjengelige i figur A. Jeg valgte Vis på kodekart, etterfulgt av å vise det inneholder navnefeltet og vise basistypene. Alt presenteres i et visuelt behagelig format. Når du holder musepekeren over individuelle elementer i diagrammet, vises mer informasjon om det (som signatur for metoder).

Kartet i figur B ble generert ved hjelp av en grunnleggende C # konsollapplikasjon som inkluderer to klasser: Test og program. Testklassen inneholder fire metoder. Figur A vises med testklassen utvidet (dette oppnås ved å plassere musen over en klasse i diagrammet og klikke på pil ned). I tillegg inkluderer det kommentarer (i gult), og klassene finnes i navnefeltet med det hele pakket inn i det kjørbare filnavnet. Den nederste boksen i diagrammet inkluderer eksternene for applikasjonen. I dette tilfellet bruker koden basen System.Object-klassen.

En ekstra kontekstmeny er tilgjengelig når musen plasseres over det genererte kodekartet. Figur C viser disse alternativene; dette inkluderer Show Containing Assembly, som ble brukt i figur B der den viste exe-filnavnet. Den gir også redigeringsalternativer der du kan sette inn kommentarer, flagge elementer for oppfølging og velge forskjellige fargevalternativer. Kommentaralternativet ble brukt i figur B for å legge til de to kommentarene som vises i gult med pilene som peker til noterte elementer. Figur C

Ytterligere formatering tilgjengelig via en hurtigmeny i kodekartet. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Code Map-funksjonen er fullt interaktiv. Den lar deg omorganisere elementer i diagrammet, så vel som andre alternativer som er tilgjengelige i menyen øverst i kodekart-vinduet som er synlige i figur A og B. Alternativene inkluderer Angre, Vis relaterte elementer, Layout, Del, Zoom og Legende . Del-alternativet lar deg lagre eller sende diagrammet via e-post som et bilde eller XPS.

Directed Graph Markup Language

Fra versjon 2010 bruker Visual Studio-pakken med produkter et XML-språk kalt Directed Graph Markup Language (DGML) for å beskrive og definere grafer. DGML brukes til å generere kodekart i Visual Studio 2012. Du kan se DGML-kilden via alternativet Vis DGML i figur C. Resultatet av dette valget vises i figur D. Dette gir deg muligheten til å direkte manipulere et kodekart via DGML, noe som virker i strid med visualiseringspunktet, men det er et alternativ. Figur D

Jobber med et kodekart via DGML-kilden. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Jobber med koden

Kodekartet er et fint verktøy for å visuelt arbeide med koden din. Den lar deg enkelt navigere, kommentere og endre kode uten å søke gjennom mange kodelinjer. Selv om det gir en ganske visualisering, kan jeg ikke se meg selv bruke den i fremtidige prosjekter. Jeg prøvde det med mer kompleks kode enn det som ble presentert i dette innlegget, men jeg foretrekker å jobbe direkte med koden og forskjellige andre Visual Studio-funksjoner (som Solution Explorer og Object Browser for å navigere i kompleksitetene). Kanskje dette er et tegn på min alder, men jeg vil holde meg til mine gamle metoder. Gi denne nye funksjonen en prøvekjøring for å finne ut om den hjelper med dine daglige gjøremål.

Hold dine tekniske ferdigheter oppdatert ved å registrere deg på TechRepublics gratis nyhetsbrev om Software Engineer, levert hver tirsdag.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com