Visual Studio Online: en fin følgesvenn til hele IDE

For et par år siden lovet Microsoft et skykomplement for alle produktene sine. Office 365 er et flott eksempel, men utviklingstilbudene har vært sparsomme. Dette endret seg med den siste utgivelsen av Visual Studio Online, som lover å bringe mange Visual Studio-funksjoner til en nettleser i nærheten. Vi tar en rask passering over Visual Studio Online og forteller hva den tilbyr i dag og hva den vil tilby på veien.

Støtte for alle moderne nettlesere

Det virker som om Microsoft endelig har anerkjent at Internet Explorer ikke lenger er ledende innen markedsandel i nettlesere, så applikasjoner må spille fint med andre tilbud som Chrome og Safari. Dette gjelder for webapplikasjoner utviklet med Microsoft-verktøy så vel som med sitt eget verktøy - ja, det stemmer: Visual Studio Online støtter alle moderne nettlesere. Visual Studio 2013 lar deg velge en målleser, og den kan sømløst forhåndsvise endringer til flere nettlesere på samme maskin. (Jeg har ikke testet Visual Studio Online-påstanden med et verktøy som BrowserStack, så jeg vil ta ordet for det.)

Den brede støtten betyr at Visual Studio Online-funksjoner kan brukes på en rekke plattformer som en iPad, Windows Surface, eller til og med en Android-enhet, sammen med standard bærbare datamaskiner og stasjonære maskiner.

Funksjoner

Den grunnleggende Visual Studio Online-funksjonen er et samarbeidssenter der du kan diskutere med andre prosjektgruppemedlemmer, spore sprintstatistikker som nedbrente diagrammer og så videre. Verktøyets Application Insights-funksjon kan brukes til å holde et øye med en applikasjon når den er i produksjon eller leve i et eller annet miljø. Application Insights, som for øyeblikket er i forhåndsvisning og ennå ikke utgitt, gir "live telemetri data" på en applikasjon (Microsofts ord, ikke mine).

En av de mer publiserte funksjonene er en lett og nedskalert nettleserbasert IDE for å manipulere HTML, CSS, JavaScript, etc. i nettleseren (kodenavnet Monaco). Du kan ikke redigere C # eller VB.NET, men det er en fin funksjon likevel. Denne funksjonen har ikke blitt utgitt helt på dette tidspunktet (den er fremdeles i forhåndsvisning), men du kan se på den via Windows Azure ved å opprette et nytt Azure-nettsted via Azure-administrasjonsgrensesnittet og velge Edit In Visual Studio Online-alternativ. Jeg har fremdeles ikke sett en dato for når denne funksjonen vil være tilgjengelig i Visual Studio Online-tilbudet.

Starter

Visual Studio Online er fritt tilgjengelig for små lag (opptil fem brukere) med en nominell avgift for å legge til brukere. Du går ganske enkelt til hjemmesiden til Visual Studio Online og registrerer deg der du kan knytte en eksisterende Microsoft-konto (som Hotmail) eller bruke en ny konto. Når du har registrert deg, kan du slå bakken.

Figur A viser den grunnleggende hjemmesiden til Visual Studio Online når kontoen min ble satt opp (den ble lastet i Chrome). Den inkluderer lenker for å lære mer om funksjoner, samt jobbe med prosjekter og så videre. Brukerne og rommene-koblingene nær toppen av siden lar deg konfigurere andre brukere - gi dem tilgang til prosjekter så vel som rom for diskusjoner og slikt.

Figur A

Et eksempel på Visual Studio Online-hjemmesiden

Figur B viser siden for å sette opp et nytt prosjekt; den lar deg bruke Team Foundation Server (TFS) eller Git for versjonskontroll (du må velge det ene eller det andre). Du kan merke at advarselen er gult øverst i figur B om at nettleseren ikke støttes - skjermbildet ble tatt med Internet Explorer 8.

Figur B

Opprette et nytt Visual Studio Online-prosjekt

Når prosjektet er opprettet, blir figur C presentert med mange samarbeidsalternativer for å jobbe med prosjektet. Koden i prosjektet ditt brukes til å drive andre funksjoner som builds og tester; må du synkronisere koden for å bruke disse funksjonene. (Merk: Du har kanskje lagt merke til alternativet Open In Visual Studio nederst til høyre i figurene A, B og C; dette lar deg starte Visual Studio fra nettleseren, men det krever minst Visual Studio 2013.)

Figur C

Alternativer og funksjoner i Visual Studio Online

Figur D viser de Git-spesifikke alternativene for å sette opp koden og hvordan du får Git-depotet opprettet med Visual Studio Online-prosjektet. Etter litt prøving og feiling klarte jeg å få det til å fungere noe, men vi må dykke dypere i det emnet i fremtidige artikler.

Figur D

Alternativer for kildekontroll for å sette opp kode i Visual Studio Online.

Bunnlinjen

Da jeg først hørte om Visual Studio Online og det faktum at det ville leve i nettleseren, lurte jeg stadig på hvordan Microsoft ville tillate C # -koding i en nettleser. Sannheten er at Microsoft ikke gjør det, men det tilbyr mange andre funksjoner sentrert om utviklingsteam og smidig utvikling (tenk scrum).

Jeg jobber med mange mindre prosjekter (aka flying solo), men jeg jobber med større spredte team innimellom, så dette vil være et interessant verktøy å prøve i de situasjonene. De første tankene mine om Visual Studio Online er at det er kult, og jeg liker måten Microsoft tenker utenfor Redmond-boksen. Neste utgivelse eller påfølgende oppdateringer skal være interessante.

Merk: TechRepublic og Download.com er CBS Interactive egenskaper.


© Copyright 2021 | pepebotifarra.com