Visual Studio 2013: En første titt på Microsofts elegante nye IDE

Visual Studio 2013 var et hett tema på Microsofts TechEd-konferanse tidligere i år, men vi måtte vente til denne måneden for å få det endelige produktet. En ny versjon av Microsofts flaggskip IDE er litt irriterende, siden jeg akkurat ble helt komfortabel med Visual Studio 2012.

Jeg fikk endelig en kopi av Visual Studio 2013 og tok den en tur denne uken. Her er en rask omvisning av hva Visual Studio 2013 har å tilby; Jeg fokuserer på grunnleggende IDE-forbedringer, webutvikling, produktivitetsgevinster og Windows-spesifikk utvikling.

Nytt og forbedret grensesnitt

Noe av det første du vil merke om Visual Studio 2013, er den oppdaterte startsiden sammen med muligheten til å holde innstillinger for utviklingsmiljøet synkronisert på forskjellige enheter du kan bruke.

Figur A viser startsiden for den første innlastingen av min kopi av Visual Studio Ultimate 2013. Dette oppnås ved å bruke MSDN- eller Microsoft-kontoen din - du logger deg på, og innstillingene dine blir brukt hver gang du logger deg på. Arbeidet med å holde hjemmeutviklingsmaskinen synkronisert med din bærbare kontor er forenklet og automatisert. Påloggingen håndterer også produktregistrering og så videre.

Figur A

Startsiden for Visual Studio 2013 presentert når IDE åpnes første gang.

Et mål i utviklingen av Visual Studio 2013 var utviklerens produktivitet med vekt på å sette mer informasjon til utviklernes fingertupp uten å forlate verktøyet. En funksjon knyttet til dette målet er CodeLens (Code Information Indicators). I utgangspunktet lar CodeLens deg se informasjon om kodeendringer: hvem som har gjort endringene, nylige tester, kodehenvisninger, etc. i koden - dette forutsetter at du bruker Team Foundation Server (TFS). Det gir deg en rask oppsummering uten noe ekstra arbeid. Selv om jeg ikke er TFS-bruker, er jeg alltid interessert i å identifisere hvor ofte og hvor kode brukes, så referansefunksjonene er fine å se.

En annen flott tidsbesparende funksjon er Peek Definition ( figur B ), som lar deg se kodedefinisjon på linje uten å forlate ditt nåværende sted i koden. Forenkling av kodenavigering var et mål med denne utgivelsen, og det var evnen til å endre rullefeltets oppførsel i kodevinduet - det er bjelke- og kartmodus. Jeg foretrekker kartmodus, fordi den gir en direkte forhåndsvisning av koden du svever på.

Figur B

Peek Definition lar deg se kildelinjen.

En rask spasertur rundt Visual Studio 2013 avslører kosmetiske endringer som mer intuitive ikoner og større fargebruk. Figur C viser noen av ikonene og fargene; Jeg liker den mørkere bakgrunnen, som er lettere for øynene mine. Det er andre temaer tilgjengelig for bakgrunn, verktøylinjer og så videre, eller du kan tilpasse dine egne.

Figur C

Et slankere og mer brukervennlig grensesnitt i Visual Studio 2013.

webutvikling

De fleste av prosjektene mine i disse dager involverer et webgrensesnitt, så jeg er veldig interessert i eventuelle justeringer med webutvikling via Visual Studio 2013. En av de største endringene er nettleserlinkfunksjonen. Forutsetningen er at du har flere nettlesere som er åpne for å teste nettapplikasjoner, og Browser Link holder disse nettleserne oppdatert uten at du trenger å bytte til nettleserinstansen og manuelt oppdatere. Dette oppfyller også målet om å forbedre utviklerens produktivitet.

En annen positiv endring er muligheten til å bruke flere ASP.NET-nettsidefunksjoner: Web Forms, MVC, WCF, og så videre - det er et skritt nærmere One ASP.NET-målet. Dette er en stor forandring fra nylige Visual Studio-versjoner der du må velge en eller annen og holde deg til den. Nå er det bare en ASP.NET-prosjekttype ( figur D ). Du kan velge en type eller ta med referanser til alle (avmerkingsbokser) ( figur E ), som vises etter at du har valgt ASP.NET-prosjekttype.

Figur D

ASP.NET er den eneste webprosjekttypen i Visual Studio 2013.

Figur E

Jobber med flere ASP.NET-sidelayouter i Visual Studio 2013.

Det er full støtte for de nyeste og beste nettstandardene, med HTML5 og CSS3 fullstendig integrert. Det er full IntelliSense-støtte for begge deler, selv når du skriver CSS3 direkte i HTML5-kilde. JavaScript støttes fullt ut sammen med TypeScript.

Du kan laste ned Web Essentials 2013 for å legge til mange vanlige elementer for nettutviklere som standardbiblioteker og slikt. Det er en skritter hvorfor dette ikke ble inkludert i den nye produktutgivelsen i motsetning til å kreve en ny nedlasting; Jeg antar at Microsoft antar at ikke alle bruker IDE for nettutvikling. Det er verdt å merke seg at Bootstrap er en standard for ASP.NET-applikasjoner.

Windows-utvikling og mer

Visual Studio 2013-utgivelsen falt sammen med å slippe løs Windows 8.1 på verden, og den første kan brukes til å bygge løsninger for sistnevnte. Selv om jeg ikke er en Windows Store-applikasjonsutvikler, er det fint å vite at funksjonene er tilgjengelige når / hvis jeg kommer inn i den verdenen; dette inkluderer IntelliSense for XAML. Det er en rekke maler tilgjengelig online for å bygge Windows Store-applikasjoner.

Det er nye versjoner av .NET Framework, sammen med ASP.NET inkludert i Visual Studio 2013. Begge er for tiden på versjon 4.5.1, så du må bruke litt tid på å bli kjent med hva som har endret seg i disse nye versjonene.

Det er flere versjoner av produktet, og de tilbyr forskjellige funksjoner. Visual Studio Ultimate 2013 har flest funksjoner, inkludert TFS-støtte. Visual Studio Professional 2013 er på bunnen av stigen. Alle versjonene har samme kjernefunksjonssett, med andre lagt til, avhengig av hvilken rolle du har - som TFS-støtte hvis du jobber med et team som bruker det. Du kan få mer informasjon om de forskjellige utgavene av Visual Studio 2013 på Microsoft-siden.

Bunnlinjen

Ved første øyekast er den slanke Visual Studio 2013 fin på øynene, den er lett å navigere og du kan komme i gang på kort tid. Jeg applauderer Microsoft på målet om å hjelpe utviklere til å jobbe smartere med mindre behov for å forlate IDE.

Produktet inneholder mange flere funksjoner enn det jeg har plass til å dekke her, inkludert verktøy for skyutvikling via Azure, Application Lifecycle Management (ALM) -funksjoner, Git-støtte og diagnostiske verktøy. Jeg har bare hatt kort tid på å jobbe med den nye utgivelsen, så mens mitt førsteinntrykk er gunstig, må jeg ansette det til et fullstendig prosjekt for å avgjøre om forbedringene er ekte eller bare vindusdressing.

Har du planer om å oppgradere til den nyeste Visual Studio-versjonen? Hva er inntrykkene dine av de nye funksjonene, og hva ble det igjen fra denne utgivelsen? Del tankene dine med samfunnet.


© Copyright 2021 | pepebotifarra.com