Visual Studio 11: En raffinert og skuffende opplevelse

Endelig tilbrakte jeg tid med Windows 8 Consumer Preview og Visual Studio 11 Ultimate Beta, samt Team Foundation Server (TFS) 11 Beta. Så langt ser jeg gode forbedringer, men den generelle retningen til .NET-økosystemet er ikke helt det jeg håpet. I denne kolonnen og i mine neste flere Software Engineer-innlegg skal jeg diskutere de nye produktene og dele tankene mine om dem når jeg jobber gjennom et enkelt program.

Det første som slo meg var enkel installasjonen, selv om alle som ble stumpet av de tidligere Visual Studio-installasjonene ikke trenger å være i denne bransjen. Denne installasjonen fjerner alle andre valg enn hvor mye dokumentasjon som skal kjøres lokalt ("minimal" eller "ingen" med et "avansert" alternativ), og hvilket sett med tastaturoppsett / kommandoer / osv. å bruke (den tradisjonelle dialogen første gang du starter Visual Studio). Den virkelige overraskelsen var TFS 11, som blåser bort TFS 2010 (det var ganske hyggelig) og TFS 2007 (det var elendig); det er omtrent så enkelt som du kan få med TFS. Hvis du er en enkeltutvikler eller en liten butikk der folk skal installere TFS lokalt, er dette en enorm velsignelse; selv for de større butikkene med en delt instans, er en enkel TFS-distribusjon alltid bedre.

Visual Studio 11 er strømlinjeformet og presenterer et mye enklere brukergrensesnitt. En ulempe er at brukergrensesnittet er mer "flatt"; den har massevis av grått og ikke mange farger, noe som gjør det vanskelig å visuelt skille forskjellige komponenter. Flere steder har eksisterende funksjonalitet blitt kombinert til ett sted for å redusere antall brukergrensesnittkontroller. For eksempel har de droppet den opprinnelige filvisningen av løsninger og gjort Solution Explorer til den eneste visningen ( figur A ). På samme linjer droppet Team Explorer trevisningsnivået til fordel for en rullegardin som bytter toppnivåvisning. Selv i min litt underdrevne Windows 8 VM (en CPU-kjerne, 4 GB RAM), kjørte Visual Studio 11 problemfritt. Figur A

Løsningsutforskeren viser et dyptdykk i filer.
For min første Metro / WinRT-applikasjon valgte jeg malen "Grid Application". Denne malen inneholder tre skjermer: en for å vise grupper av elementer og kan rulles horisontalt for å vise flere grupper, en for å vise en "gruppedetalj" -side for å zoome inn på en gruppe, og en for å vise elementdetaljer. Søknaden min ("MSR Browser") vil hente informasjon fra Microsoft Research i OData-format og la brukeren se hva Microsoft Research har skjedd. Den vil gruppere ting etter kategori ("artikkel", "nedlastinger" osv.). Jeg opprettet et nytt "Grid Application" -prosjekt i Visual Studio, la det til TFS, og hit run, og figur B og figur C er det jeg fikk. Figur B

Ut av boksen er malen "Grid Application" i god form for en applikasjon. (Klikk på bildet for å forstørre.)
Figur C

Elementvisningsvisningen for malen "Grid Application". (Klikk på bildet for å forstørre.)

Du kan se at applikasjonen er forhåndsutfylt med data. Inne i applikasjonen er eksempleklasser for datamodellen; disse kommer med mange statiske "ipsum lorem" stildata, men det er lett å endre. I min neste Software Engineer-kolonne vil jeg vise hva jeg har gjort for å endre statiske data for å hente fra OData-kilden hos Microsoft Research.

Den totale opplevelsen av Visual Studio 11 føles som en raffinering, ikke en rekreasjon eller reimagining, av den eksisterende Visual Studio-opplevelsen. Dette er fornuftig, siden så mange mennesker allerede er vant til Visual Studio. Samtidig har Visual Studio sakte akkumulert et veldig rikt funksjonssett, men grensesnittet er ikke veldig smart med å presentere disse funksjonene. Akkurat som Office 2007 prøvde å presentere et syn på Office der funksjoner var synlige på behov for å redusere rotet, kunne Visual Studio også bruke noe av det (men ikke nødvendigvis på samme måte som Office 2007 gjorde det).

Visual Studio 11 er fremdeles et "arv" skrivebordsapplikasjon; dette betyr at den ikke kjører på ARM-baserte Windows 8-systemer. Når Microsoft prøver å presse folk mot Metro / WinRT-måten å gjøre ting på, løfter Visual Studio en strengt "arv" -applikasjon de røde flaggene i utviklernes sinn som Microsoft håper å unngå. Tiltalen om "du kan ikke gjøre ordentlig arbeid i Metro" ringer allerede høyt og tydelig, og Visual Studio som ikke bruker Metro forsterker det. Selv om det er fornuftig fra aspektet av WinRT som ikke gir verktøyene som trengs for kodeutvikling (spesielt ting som instrumentering, profilering, feilsøking osv.), Får det meg absolutt til å lure på hvor lang tid det "arv" -skrivebordet vil trenge å være rundt, uavhengig av hva UI-paradigmer prøver å erstatte det. Dette er ikke en kritikk av Visual Studio 11, men bare en observasjon av Windows 8 (og utover) utviklings- og bruksopplevelse og forventninger.

skuffelser

Jeg opplevde en rekke skuffelser med betaen som jeg håper blir utbedret av RTM. Den største er at IronRuby og IronPython ingen steder er å finne. Selv om de fleste ikke bryr seg, anser jeg det som en stor unnlatelse. Jeg tror dette er en retning som Microsoft trenger å bevege seg i, spesielt med fordelene jeg tror det kan gi MVC- og MVVM-modellene som Microsoft har presset i det siste (mer om dette i en fremtidig artikkel). Fra det jeg har sett og fra det jeg har lest, er det ikke noe nytt her for WebForms eller WinForms-utviklere; igjen, det er ikke uventet, men for de utviklerne må det være betenkelig å føle seg stadig mer marginalisert. Merkelig nok støttes heller ikke WP7 i pakken; for WP7-utviklere vil mangelen på støtte utenom boksen føles rart. Forhåpentligvis venter utgivelsen av funksjonaliteten på en fremtidig utgivelse av WP7-verktøyene for Visual Studio 11, eller det kan være ytterligere stilltiende innrømmelse fra Microsoft at Windows Phone 8 egentlig bare vil være en ny formfaktor for Windows 8, og en WP7 til Windows 8 converter vil være alt som trengs for å bringe WP7-utviklere inn i den moderne verden.

Konklusjon

På slutten av dagen, hvis betaen egentlig er "funksjonen komplett", er det en mulig oppgradering for ASP.NET MVC-utviklere, og det er et must for alle som skal skrive Metro / WinRT-applikasjoner for Windows 8. For alle andre, det er ikke mye her å anbefale å kjøpe en oppgradering, men hvis du har en tilgjengelig gratis, vil en oppgradering være fornuftig.

J.Ja

Hold dine tekniske ferdigheter oppdatert ved å registrere deg på TechRepublics gratis nyhetsbrev om Software Engineer, levert hver tirsdag.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com