Videoredigerere i Windows RT: Cinelab og Movie Edit Touch

Et av plakatene i en forrige spalte om videoopptak spurte om det er noen enkle videoredigerere for Windows RT.

Cinelab

Denne appen er en berøringsbasert videoredigerer som lar deg bestille klipp, sette inn og ut poeng, se gjennom den redigerte videoen din og eksportere den i forskjellige oppløsninger og kvalitet.


(Bilde: Tony McSherry / TechRepublic)

Appen starter med noen nyttige skjermer for å forklare prosessen, og lar deg deretter begynne å legge til klippene dine.

Det er enkelt å velge klipp og velge start- og sluttpunkter, og du kan dra klipp inn i en annen sekvens. Hvis du velger gjennomgangsknappen, kan du se den redigerte videoen i fullskjerm. Jeg var skeptisk til å lage spesifikke redigeringer med de fete fingrene mine når jeg valgte start- og sluttpunkter, men å flytte fingeren vertikalt fra trimlinjen bremser bevegelsen, slik at du kan velge individuelle rammer.

Hvis du har klipp der du trenger å velge flere sekvenser, kan du klone hvilket som helst klipp og velge forskjellige start- og sluttpunkter. Den gratis versjonen lar deg bare bruke syv klipp, og du kan ikke rotere eller endre størrelse på filmen. Jeg satte sammen tre klipp jeg hadde tatt med nettbrettet i rundt 45 sekunder med video. Valg av Make Movie resulterte i rundt 4 minutters gjengivelse av videoen til standard 1280x720 piksler.

(Bilde: Tony McSherry / TechRepublic)

Du kan oppgradere verktøyet med to pakker. Pakke 1 gir deg ubegrensede klipp og roterer og endrer størrelse på rundt AU $ 3, og pakke 2 gir deg bare å rotere og endre størrelse på rundt AU $ 1, 50. Selv om jeg ikke testet andre videofiltyper, sa selskapets nettsted at den støtter et bredt utvalg av formater og oppløsninger, inkludert 1080p.

Det er ingen spesialeffekter, bare rene redigeringer, og bortsett fra å slå av lyden mens du gjengis, ser det ikke ut til å være noen metode for å legge til en voice-over eller inkludere flere lydspor, men appen lykkes likevel med å gi deg en berøringsbasert videoredigerer for enkle prosjekter. Selskapet sier at det er interessert i å legge til funksjoner for den betalte versjonen, så ny funksjonalitet kan dukke opp i fremtiden.

Film Edit Touch

En annen gratis videoredigerer med mer funksjonalitet, men strengere begrensninger (ingen prosjektbesparelse, og den eksporterer bare 10-sekunders videoer) er Movie Edit Touch. Denne bruker en mer tradisjonell tilnærming med en tidslinje nederst som inneholder klippene dine, under et videovindu.

Jeg prøvde øyeblikkelig å flytte den gule linjen som indikerte den valgte videorammen uten suksess, helt til jeg skjønte at du skyv tidslinjen under den. De små, hvite pilene på hver side av linjen tillater jevn bevegelse av ramme for ramme, og du kan bruke saksikonet til å skjære et hvilket som helst klipp i to klipp.

(Bilde: Tony McSherry / TechRepublic)

I motsetning til Cinelab, tilbyr denne appen overganger, titler og litt volumkontroll over lydsporet.

Det er rundt 15 overganger tilgjengelig, og det er enkelt å bruke dem og endre overgangslengden. Overganger er representert på tidslinjen av små firkantede ikoner.

Titling er også veldig berøringsvennlig, med enkelt valg av font, varighet, farge og størrelse. Du kan flytte tittelen rundt på skjermen og redigere den ved å tappe dobbelt.

Du kan også optimalisere klipp som endrer lysstyrke, kontrast og farge, samt 90-graders rotasjon. Muligheten til å panorere over stillbilder er også en kjærkommen funksjon. Lydkontroll lar deg justere volumet, men jeg så ingen måte å legge til et nytt lydspor, så det ser ut til at det ikke er noen voice-over-opptak, i det minste i gratisversjonen.

Du kan eksportere videoer i forskjellige formater og oppløsninger, og stabilisering er også tilgjengelig. For å fjerne begrensningene, må du betale rundt $ 6. Forlaget selger også en full PC-versjon av produktet som den sier at du kan redigere videoen din mer detaljert.

Denne appen kan sammenlignes med Windows Movie Maker i funksjoner, og er et godt eksempel på en berøringsbasert videoredigerer.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com