Bruke nettleseren din som terminal

Hver gang jeg bruker en Windows-maskin i en anstendig periode, kommer øyeblikket alltid når jeg må installere en kopi av det ærverdige PuTTY-programmet for å tillate SSH-bruk. Men nå er det et par utvidelser, en for Chrome og en for Firefox, som gir brukerne muligheten til å jobbe på eksterne maskiner fra nettleseren sin.

Dette par utvidelsene er rene SSH-erstatninger, de er ikke en komplett drop-in erstatning for PuTTY eller ditt nærmeste UNIX-lignende terminalprogram. Én påminnelse: Hvis du bruker SCP, rlogin eller portvideresending i stor utstrekning, så hold deg til det du har for tiden.

Sikker skjell


Secure Shell ser ut som den virkelige tingen.
(Skjermbilde av Chris Duckett / TechRepublic)

Det første alternativet vi vil se på er en utvidelse for Google Chrome, kalt Secure Shell.

Secure Shell kommer direkte fra Google, og er ment å være terminalutskiftningen i Chrome OS. Googles Native Client-teknologi brukes til å koble direkte til SSH-servere, og unngår all proxyer som trengs med tidligere HTTP-terminalløsninger.

I de vanlige spørsmålene heter det at skallet har som mål å være "rask nok og riktig nok til å konkurrere med innfødte terminaler, for eksempel xterm, gnome-terminal, konsole og Terminal.app."


Secure Shell har imidlertid et problem med noen vim-temaer.
(Skjermbilde av Chris Duckett / TechRepublic)

Det er ingen tvil om at det er raskt nok, men riktigheten mangler fortsatt. Noen vim-temaer er for eksempel ikke tegnet ordentlig. Det er en liten ting, men når du sikter til korrekthet, betyr disse små irritasjonene noe - spesielt når du prøver å konkurrere med innfødte terminaler.

Kontohåndtering oppnås ved å bokmerke shell-økter.

FireSSH


Det er bare å kjøre FireSSH i sitt eget vindu.
(Skjermbilde av Chris Duckett / TechRepublic)

Over på Firefox side av ting, har vi FireSSH.

Mens Secure Shell benytter seg av Native Client, implementeres FireSSH i JavaScript - mye JavaScript.


FireSSHs kontoadministrasjon.
(Skjermbilde av Chris Duckett / TechRepublic)

Den ene ekstra funksjonen som FireSSH har med seg er kontoadministrasjon. Det har muligheten til å lagre tilkoblingsparametere, opprette tunneler for tilkoblinger og importere / eksportere alle kontoer. Hvis du tilfeldigvis begynner å bruke FireSSH på daglig basis, ville dette ekstra verktøyet være uvurderlig; selv om jeg stiller spørsmål ved behovet for tunneleringsalternativer; hvis man trenger dem, hvorfor bruker du ikke en datamaskin allerede med en ordentlig terminal !?

Hovedproblemet jeg har med denne utvidelsen er at den endrer størrelse på nettleservinduet for å passe til spesifikasjonene. Derfor vil du forlate innstillingene for å starte i en ny vindusgruppe.

Den andre irritasjonen med FireSSH er dens estetikk. Secure Shell bruker et sett terminalfarger, og vil forsøke å respektere vertens preferanser, men FireSSH er stort sett fast med et standard grønn-svart-tema.

The Atwood Factor

"Enhver applikasjon som kan skrives i JavaScript vil til slutt bli skrevet i JavaScript, " heter det i Atwood's Law, og for å være ærlig er det en del av appellen til disse utvidelsene.


Kilde for FireSSH.
(Skjermbilde av Chris Duckett / TechRepublic)

Fra et webutviklerperspektiv er det interessant å inspisere koden og se hvordan den fungerer. FireSSH bruker divs for hver linje, og en båtbelastning av JavaScript, mens Secure Shell bruker et x-radelement og Native Client for å gjøre sin magi.


Kilde for Secure Shell.
(Skjermbilde av Chris Duckett / TechRepublic)

Folk som bruker mye tid på å hoppe mellom maskiner og tunneler med SSH, vil sannsynligvis allerede finne seg i et UNIX-avledet operativsystem; men hvis du er på en låst Windows-maskin, eller bare ønsker å utforske en ny måte å gjøre ting på i nettleseren, kan du ta en titt på disse utvidelsene. Du kan til og med like dem.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com