Bruke Windows RT Store, Kalender, People og News-apper

Nå som jeg har dekket IE10 og Mail på Windows Surface RT, er det på tide å se på People, Calendar, News og Windows Store.

butikk

(Kreditt: Tony McSherry / TechRepublic)

Det er nær 50 000 Windows 8-apper tilgjengelige i Windows Store, og selv om ikke alle populære apper på Android og iOS er tilgjengelige, bør du kunne finne en tilsvarende app. Det er rundt 20 kategorier, for eksempel spill, sosial, musikk og video, produktivitet og verktøy. Hver kategori har en brikke for å vise toppbetalte, gratis gratis og nye utgivelser.

Å velge en app gir deg mer informasjon, et skjermbilde, en Installer-knapp for gratis apper og en Try or Buy-knapp for betalte apper. Den gir også eksplisitt informasjon om tillatelsene som appen krever, nedlastningsstørrelse og aldersvurdering.

Når du kjøper en app, lastes den ned i bakgrunnen, og når den er installert vil den opprette en flis på startskjermen, som du kan endre størrelse på, flytte eller slette.

Jeg må innrømme at jeg sjelden bruker butikken, siden jeg finner de fleste av mine behov oppfylt i Windows RT. Noen av de nyttige appene jeg har installert, er imidlertid Skype, en e-leser, en fotoredigerer, HP-verktøy og Wordament, det favorittspillet mitt i massivt spill med flere spillere (etter World of Warcraft) - og alle disse appene var gratis.

Windows Store lider av det samme problemet som alle online app-butikker - for mange apper. Selv med fleksibelt søk (tilgjengelig som vanlig i sjarmmenyen) kan du bli møtt med hundrevis av valg. Du kan bruke forskjellige filtre i butikken for å velge betalte eller gratis apper, eller sortere dem etter dato eller brukervurdering, men regner med å tilbringe litt tid der hvis du ikke vet nøyaktig hva du vil.

Windows RT-brukere kan bare installere apper fra Windows Store, som gir sikkerhet - forutsatt at det ikke glir gjennom Microsofts vetting-prosess. Installasjonsprosessen er rask og praktisk talt usynlig, og å avinstallere en app er like enkelt.

Mennesker

(Kreditt: Tony McSherry / TechRepublic)

People-appen gir kontaktlistene dine og integrerer sosiale nettverk som Facebook, LinkedIn, Google og Skype. Folk synkroniseres med skyen og vil dynamisk vise bilder fra kontaktene dine på Start-flisen, så vel som varsler fra kontoene dine. Enda viktigere, det vil inkludere kontaktinformasjon fra sosiale kontoer, og dynamisk oppdatere detaljer når de endres.

Søk og innstillinger er tilgjengelige i den vanlige sjarmmenyen. Du velger Kontoer i Innstillinger for å legge til en konto. Hvis du for eksempel legger til Facebook-kontoen din, kan du se de siste meldingene eller vennenes oppdateringer fra People, og du kan like eller legge til kommentarer til Facebook-siden deres.

Å velge hvilken som helst kontakt gir deg informasjonen og forskjellige måter å kommunisere med dem på, for eksempel via telefon, e-post, Skype, messenger eller Facebook. Aktivering av den nederste menyen lar deg legge til en kontakt og selektivt bare vise de personene som er online.

Folk dukker også opp hvis du klikker på knappen "Legg til folk fra kontaktlisten" i Mail-appen, eller en annen app som har tillatelse til å bruke kontaktlisten din.

Kalender

(Kreditt: Tony McSherry / TechRepublic)

Kalender samler kalenderne fra forskjellige kontoer og viser dynamisk informasjon i Start-flisen. Kontoer ser ut til å være begrenset til Windows-kontoen din, Hotmail, Outlook (som inkluderer Exchange, Office 365, osv.) Og Google. Informasjon kan vises i dag, uke eller måned rekkefølge, og avtaler har flere alternativer. Du kan velge når, starttid, hvor lang tid, hvor, hvor ofte, påminnelse og status. Du kan også inkludere et emne og en melding. Meldingsredigereren mangler tekstformateringen til Mail-appen, men den inkluderer stavekontrollen.

Som de fleste av kjerneappene, vil Kalender vise varsler om kommende hendelser, og du kan velge å la dem også oppstå på låseskjermen og med en tilhørende lyd.

Stavekontroll

Det er verdt å nevne at Windows 8 har en integrert stavekontroll. Det har ikke noe å si om du er i IE, Mail, Kalender eller andre apper som bruker tekstinndata; stavekontrollen vil fungere når du begynner å legge inn flerlinjetekst. Feilstavede ord blir uthevet med en rød understrek, og høyreklikk eller berøring av ordet vil gi deg en liste over muligheter og muligheten til å legge ordet til ordboken eller ignorere det. Mangelen på en integrert stavekontroll var en stor irritasjon i tidligere versjoner av Windows, og jeg er glad for at de la til funksjonen.

Snap-funksjon

En annen funksjon som fortjener en omtale, er muligheten til å vise to apper samtidig. Hovedappen tar opp to tredjedeler av skjermen, og den andre tar opp den resterende tredjedelen. Du kan for eksempel bruke nettleseren og ha People-appen i det mindre vinduet, og vise varslingene dine og personene som er online - eller hvilken som helst annen kombinasjon av Windows 8-apper.

Nyheter

(Kreditt: Tony McSherry / TechRepublic)

Jeg pleide å være en ivrig leser av aviser, men jeg foretrekker nå deres online ekvivalenter, og det er lettere å bruke News-appen på skrivebordet eller Surface, i stedet for å slite med favorittbladene mine eller nettportalene deres.

Nyheter gir tre forskjellige synspunkter: Bing Daily, der Microsoft bestemmer hvilke nyhetsartikler som er verdige fra en rekke kilder; Nyhetene mine, som vil vise meg artikler fra kilder nær min beliggenhet (i mitt tilfelle hovedsakelig The Age, The Sydney Morning Herald og ABC News ) og alle andre kategorier jeg velger; og Kilder, som lar deg velge hvilken som helst nyhetskilde for å se bare artiklene.

Bing Daily har et rent magasin-preg med store bilder, emneoverskrifter og tagger. Artikler blir samlet under overskrifter, for eksempel Overskrifter, Australia, Verden og Business. Hvis du velger hvilken som helst artikkeloverskrift, vises hele artikkelen, og du kan sveipe til venstre eller høyre for å se andre artikler i kategorien.

Min nyheter lar deg sette opp dine egne nyhetskategorier med et bestemt søkeord. Begynn å skrive ethvert emne, og en rullbar liste over mulige kategorier vises.

Du kan velge en kategori eller skrive inn hva du vil, og du vil ha en nyhetsgruppe i Mine nyheter med historier fra denne kategorien. Som eksempel brukte jeg Windows 8, men du kan bruke et hvilket som helst søkeord - hvis du liker valper, så opprett en nyhetsgruppe "valper".

Valg av kategoritittel vil gi deg flere artikler om det valgte emnet.

(Kreditt: Tony McSherry / TechRepublic)

Kilder-delen viser de forskjellige nyhetskildene som brukes av appen, og når en kilde er valgt, vil du vise alle tilgjengelige artikler fra den kilden. Når du klikker på en bestemt artikkel, vil du se den vises i sitt eget nettbaserte format med tilhørende annonser. Det er få og langt mellom annonser i Bing Daily, men de vil forekomme nå og da som en enkelt annonse plassert mellom artikler eller på slutten av en horisontal rulle. Selv om noen kan beklage at Microsoft plasserer noen få annonser i News, er det absolutt den mest annonsefrie opplevelsen jeg noensinne har hatt når jeg har lest nyheter. Hvis du går direkte til nyhetene i Kilder, ser du den vanlige mengden av annonser på kildens webside.

Så jeg har byttet til Bing Daily i stedet for å se bare nyhetene fra en bestemt avis, og har satt opp Nyhetene mine for å gi meg informasjon om emnene jeg er interessert i, i tillegg til å lese flere artikler fra kilder jeg velger. Det er interessant å spekulere i om fremtidene til nettaviser, ettersom mange går bak lønnsvegger, så mangfoldet av nyheter jeg får for øyeblikket kan bli redusert. Imidlertid kan jeg ikke se meg kjøpe noen aviser i fremtiden.

I neste kolonne skal jeg dekke appene Photos, SkyDrive, Camera, Music, Video og Maps for å fullføre dekningen av de viktigste appene som er tilgjengelige på Windows RT.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com