Bruke multimedia, kart og Skydrive-apper i Windows RT

Bilder

Bilder er et knutepunkt der du kan se fotografiene dine fra flere kilder, for eksempel SkyDrive, Facebook og Flickr. Det lokale Bilder-biblioteket har en standard kamerarull-mappe som vil inneholde bilder eller videoer du tar med Surface-nettbrettet, og en skjermbilde-mappe for eventuelle tatt skjermbilder. For å ta et skjermbilde, holder du nede Windows-knappen og trykker på volum ned-knappen på overflaten.

De vanlige berøringsbevegelsene, slik som sveipe, klype for å zoome osv., Er tilgjengelige. Hvis du velger et bilde og får opp den nederste menyen, kan du stille inn bildet som låseskjerm, appflis eller bakgrunnsskjerm. Du kan også beskjære bildet, rotere det 90 grader eller slette det. Hvis du velger flere bilder, holder du nede en flis og skyver opp, kan du opprette et lysbildefremvisning eller slette flere bilder.

En importfunksjon lar deg koble til eksterne enheter som kameraer eller kort for å flytte bilder til Bilder-biblioteket.

En Play-knapp på Photos-appskjermen vil lage en mosaikk av de lagrede bildene dine, omtrent som Start-skjermen, men fullskjerm. Denne og Slide Show-funksjonen er nyttige hvis du ønsker å bruke nettbrettet ditt som en kostbar digital bilderamme.

Det er imidlertid ingen metode for å opprette mapper i appen, ettersom hver av mappene representerer en annen kilde eller ditt lokale Bilder-bibliotek. Du kan opprette mapper i Bilder-biblioteket på RT-skrivebordet, som deretter vil være tilgjengelig i Bilder-appen.

videoer

I likhet med bilder er videoer også et knutepunkt og lar deg se på lokale videoer, (lagret i den vanlige Windows Library-Videos-mappen) og leie videoer og TV-serier fra Xbox-butikken. Ettersom alle videoer du tar med nettbrettet vises i mappen Camera Roll under Bilder-biblioteket, må du flytte dem via skrivebordet til Video-mappen hvis du vil se dem her. Imidlertid kan du åpne og spille av lokal eller lagret video fra Video-appen.

Videoer spilles av på fullskjerm med et overlagt brukergrensesnitt som vises når du berører skjermen. En nederste meny lar deg gå til forrige eller neste video, spille av videoen til en enhet eller stille den til å gjenta.

Musikk

Som du forventer vil Music-appen spille av de lokale musikkbibliotekfilene dine, i tillegg til å gi direkte tilgang til Xbox Music Store. Hvis du velger hvilket som helst musikkalbum, kan du spille eksempler, kjøpe det eller utforske artistens andre album. Du kan også sette opp spillelister og repetere eller blande melodiene til ditt hjerte.

Maps

Kart er i hovedsak Bing-kart optimalisert for berøring, og det er et kjent kartprogram som viser deg din beliggenhet, vei og luftfoto, trafikk og trinnvise veibeskrivelser til ethvert sted. Du kan også finne steder og legge til pinner på kartet. Å legge til en nål stumpet meg med det første, til jeg skjønte at du faktisk drar knappen Legg til en pin til et punkt på skjermen.

Kamera

Kamera-appen lar deg ta stillbilder eller video med Surface-nettbrettet fra kameraet bakover eller foran. Den nederste menyen lar deg skifte mellom still- og videomodus, stille inn kameraalternativer, for eksempel oppløsning og lydenhet, lysstyrke, kontrast og enten automatisk eller manuell eksponering. Selv om det frontvendte kameraet hovedsakelig vil brukes med Skype-anrop, kommer det nyttig hvis du ikke har tilgang til et speil.

Når du berører skjermen, tar du et stillbilde, eller starter og stopper videoopptaket, og du kan sveipe til høyre for å se de siste bildene eller videoene for å se om de har lyktes, sveip til venstre igjen for å gå tilbake til livekameraet. Stilloppløsningen varierer fra .1MP (4: 3) til 1.0MP (16:10), og videooppløsningen fra 240p (4: 3) til 800p (16:10). Stillbilder og videoer lagres automatisk i Kamerarull-mappen i Bilder-biblioteket.

Med smarttelefoner som har 8MP-kameraer med Full HD-video, er Surface RT-kameraene langt under pari når det gjelder oppløsning, men hvis du bare trenger noen stillbilder for nettfoto, kan stillbildekameraet være tilstrekkelig. 720p videomodus gir deg standard definisjonsvideo, som er egnet for nettdistribusjon.

Det er enklere å ta bilder og videoer med overflaten enn en telefon, et annet nettbrett eller til og med et HD-kamera på grunn av 22 graders deklinering av nettbrettkameraet og den store skjermen, som lar deg holde det komfortabelt og vippet for enkel visning. Jeg brukte den nylig under et bryllup, og mens videokvaliteten ikke stemte overens med HD-kameraene mine, var den god nok til å bruke i videoproduksjonen min.

SkyDrive

SkyDrive-appen på Surface RT gir deg direkte tilgang til din SkyDrive-lagring. Du kan laste opp alle lokale filer til 7 GB gratis lagringsplass (20 GB hvis du har en Office 365-under). Du kan opprette nye mapper, importere filer og se og redigere hvilke som helst av filene dine. Office-appene lar deg også åpne og lagre filer direkte til SkyDrive.

Når jeg skriver en ny kolonne, lagrer jeg den nå direkte på SkyDrive med alle bilder eller skjermbilder jeg trenger. Å starte Word på skrivebordet, nettbrettet eller telefonen (eller Office-webapp-versjonen) vil tillate meg å fortsette å redigere det samme dokumentet, uansett hvor jeg er.

Valg av hvilken som helst fil i SkyDrive vil starte det aktuelle programmet for å se eller redigere filene, og du kan bytte til en detaljvisning som viser deg dato og størrelse på filen og dens delingsstatus. Du kan enkelt dele filene dine ved å bruke Charms-menyen og velge Del med Mail eller People, som gir mottakerne en direkte lenke til filen og et miniatyrbilde.

I motsetning til Windows 8-stasjonære maskiner eller Surface Pro, har ikke Surface RT en lokal SkyDrive-mappe som synkroniseres med skylagring, så filene dine lagres ikke lokalt. Når du oppretter eller oppdaterer en hvilken som helst SkyDrive-fil fra Surface RT, vil den imidlertid oppdatere SkyDrive-mappen på Windows 8-datamaskinen din. Hvis dette ikke er nok sikkerhetskopi for deg, eller hvis du ikke har en Windows 8-datamaskin, kan du alltid bruke Save As-funksjonen i Office-appene for å lagre en kopi til Surface RT eller bare velge filer (trykk på en fil og skyv opp ) i SkyDrive og last dem ned til nettbrettet.

Det er en rekke apper jeg ikke har dekket, ganske enkelt fordi jeg har lite bruk for dem og de fungerer omtrent som de andre appene. Appene Sport, Finans, Reise, Leser (PDF) og spill er imidlertid også tilgjengelige og kan være nyttige avhengig av dine interesser eller krav.

Bing-appen er nesten overflødig, ettersom jeg ganske enkelt skriver inn søkene mine i nettleserens adressefelt, som viser en Bing-side med resultater. Imidlertid viser Bing-appen trenderemner og viser vakre bakgrunnsbilder med hot spots for de nysgjerrige. Det er mulig å miste timer på å bla gjennom koblingene til fascinerende informasjonsbiter. Vær-appen er også verdt å nevne, ettersom startflisen alltid viser gjeldende temperatur og værmelding, og appen samler prognoser fra en rekke værtjenester.

Windows 8-apper

Surface RT kommer med en variert samling av apper som dekker de fleste vanlige PC-bruk. Appene er godt lagt ut; og den konsistente Windows 8 UI-en betyr at det er lite behov for hjelpefiler, og du kan bruke appene umiddelbart. Windows 8-kontoen min og SkyDrive lar meg sømløst flytte mellom enheter og automatisk sette opp nye PCer, nettbrett og telefoner uten å bekymre meg for å flytte kontaktlister, kalendere, telefonnumre eller filer.

Mens Windows 8-appene er for vanlige oppgaver, er jeg sikker på at alle av oss har uvanlige behov som kanskje ikke blir oppfylt med Windows 8-installerte apper.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com