Bruk qTrace for å gjenskape feil for QA-testing

Et problem som har plaget utviklingsteam i lang tid, er vanskeligheten med å forklare de nøyaktige trinnene for å gjenskape et problem. Det har vært gjort en rekke forsøk på å løse dette tornete problemet, og det siste jeg har opplevd, er qTrace fra QASymphony. Det viser seg at dette produktet er veldig enkelt å bruke og gjør en utmerket jobb med å hjelpe team med å se den nøyaktige rekkefølgen på trinnene som trengs for å reprodusere et problem. Jeg vil vise at du vil at det tar å registrere et problem med qTrace og dele det med teamet ditt.

Merk: QASymphony ga meg full lisens til produktet for gjennomgang .

Når du har installert qTrace og kjørt den, plasserer den et diskret kontrollpanel på høyre side av skjermen (du kan få den til å krympe og flytte den opp og ned, men ikke legge den på noen annen skjermside) ( figur A ) . Figur A

Kontrollpanelet qTrace

Med dette kontrollpanelet kan du starte innspillingen, åpne en eksisterende, lage et notat i innspillingen eller ta et bilde. Den store røde knappen starter en innspilling. Når innspillingen har startet, er den store røde knappen "pause" -knappen for innspillingen, og den lille firkanten ved siden av er "stopp" -knappen for innspillingen. Når du begynner å spille inn, blir du spurt om hvilke applikasjoner du vil inkludere i innspillingen.

Når du slutter å ta opp, skyves handlingene dine og skjermbilder inn i redigeringsprogrammet ( figur B ). I redaktøren kan du fjerne skjermbilder og trinn etter behov. Som du ser i eksemplet ( figur C ), blir hvert klikk spilt inn på skjermdumpen slik at du kan se nøyaktig hva brukeren gjorde. Figur B

QTrace-opptaksredigereren (Klikk på bildet for å forstørre.)
Figur C

Nærbilde av skjermbildene (Klikk på bildet for å forstørre.)

Til venstre er listen over skjermer og trinn. Du kan redigere her, som å slette skjermer eller trinn som ikke er relevante, legge til notater eller omorganisere rekkefølgen på ting. Der det er mulig, er informasjonen for trinnene rikere enn "klikket her", den vil ha ting som "valgt menypunkt 'Åpne fil'" og "minimere vindu", som er ganske nyttig å "koble prikkene" mellom klikk og hva brukeren faktisk gjorde. Den viktigste funksjonen er muligheten til å lagre testen, enten som en qTrace-fil for åpning i qTrace igjen, eller enda viktigere, som en Word DOCX-, PDF- eller JPEG-fil for deling med andre. qTrace kan også kobles til Bugzilla, HP Quality Center eller JIRA, og mer bør forhåpentligvis være på vei snart.

qTrace er et godt eksempel på et verktøy som gjør en spesifikk oppgave veldig bra; det fungerer absolutt godt nok til mer enn å rettferdiggjøre den lave kjøpesummen ($ 49 for en enhetslisens). Jeg kunne også se at det var en utmerket måte å sette sammen treningsmateriell.

J.Ja

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com