Topp 9 dataspråk å vite for 2020

Stephen Wolfram, fremtiden for programmering, og hvorfor vi lever i et beregningsunivers TechRepublics Karen Roby snakker om Stephen Wolfram, hjernen bak Mathematica, Wolfram | Alpha og Wolfram Language.

I noen kretser i livet er det å være enspråklig en tydelig ulempe. På dataspråk gjør det deg nesten foreldet.

Selv om du kan ha en ekspertise på ett programmeringsspråk, er det viktig at du i det minste er grunnleggende kjent med programmer som potensielt nye selskaper trenger. Det vil ha direkte innvirkning på ikke bare den første jobben din, men også de påfølgende, og kan også direkte korrelere med lønnspotensialet ditt.

Selve arten av IT-arbeid betyr å følge med på de nyeste teknologiske fremskrittene, og for mange betyr dette en ekstra studieform, i form av sertifiseringer, kurs og opplæring. Enten du ønsker å komme deg videre og videre eller for å sikre din nåværende stilling, vil du vite hva arbeidsgivere vil se etter i programmeringsspråk for 2020.

Kodere er etterspurt, og jobber for dyktige er rikelig.

"Gode kodere er logiske genier, " sa Matthew Carswell, administrerende direktør i programvareutviklingsselskapet JumpModel Inc. "Koding er et like stort språk som talespråk."

Diversifisere

"Det er viktig å ha et bredt utvalg av kunnskap for å dekke alle basene dine, " sa Justin Rodenbostel, administrerende direktør for Delivery i det digitale teknologiselskapet SPR. "Å vite språk for å kode for nett, skrive tjenester og manipulere store datasett er avgjørende. For nettkoding anbefaler jeg et JavaScript-derivat og et rammeverk som passer, for eksempel JSX og React, eller JavaScript og Vue.js."

"For tjenesteskriving, fortsatte Rodenbostel, " C # og .NET Core er det dominerende valget blant kundene våre. Til slutt, for å manipulere store datasett, ser Python og Spark ut til å være de valgte verktøyene i dette rommet. "

Rodenbostel er ikke alene om sin vurdering.

"Teknologi er alltid i endring og avansement i raskt tempo, og som sådan er det en verden av en utvikler, " sa Pravin Vazirani, assisterende visepresident for driften i programvareutviklingsselskapet Chetu. "En utvikler bør alltid være ute etter å utvide og finpusse ferdighetene sine for å sikre at de er i forkant av programvareutviklingen."

Hvis ekspertene som er intervjuet, så vel som web-tech nettsteder, inkludert TechRepublic, skal antas, ser det ut til å være en generell enighet om de beste språkene:

 1. Python
 2. Java
 3. Javascript
 4. Fort
 5. C #
 6. C / C ++
 7. Reagere
 8. Node 1
 9. Rubin

Hvordan bygge en vellykket utviklerkarriere (gratis PDF)

Hva TIOBE sa

En av (om ikke den) beste kildene for dataspråk popularitet er programvarekvalitetsselskapets TIOBE-indeks, som gir ut en ny liste månedlig; november-listen ble nylig utgitt.

Den årlige TIOBE, som TechRepublic har dekket minst årlig, avslører årets mest populære dataspråk. I år er nr. 1 og 2 i samsvar med 2018, men nr. 3, 4, 5 og 6 har byttet.

Programmerere bruker indeksen for å bestemme om ferdighetene deres er aktuelle eller hvilket programmeringsspråk som skal brukes når de bygger et nytt programvaresystem.

Selv om de er de mest populære, kan enkeltbedrifter og virksomheter ha et annet behov / krav.

 1. Java (1. I november 2018)
 2. C (2. I november 2018)
 3. Python (4. I november 2018)
 4. C ++ (3. I november 2018)
 5. C # (6. I november 2018)
 6. Visual Basic. Net (5. I november 2018)
 7. JavaScript (7. I november 2018)
 8. PHP (8. I november 2018)
 9. SQL (9. I november 2018)
 10. Swift (12. I november 2018)
 11. Ruby (16. I november 2018)

Ulike slag

"For front-end-utviklere er det en sterk etterspørsel etter Angular and React-utviklere, " sa Chok Ooi, administrerende direktør og medgründer av Kenzie Academy, en teknisk- og kodeskole. "For back-end-utviklere er språk som Python, Java, C # og Node på moten."

Ooi la til: "Siden vi er midt i en teknisk hungersnød over hele landet, vil du ha kunnskap på ett eller flere av disse programmeringsspråk, kombinert med muligheten til å løse problemer og kommunisere effektivt, for deg en høylønnsjobb."

Pengeverdi

Ooi bemerker at nyere karakterer tilbys $ 55K til $ 90K, mens i "dyre tech-knutepunkter som San Francisco og New York, kan du enkelt lande sesifers startlønn. Etter hvert som du får mer erfaring, overgår lønnsveksten i tech typisk mange andre næringer. "

"En programvareingeniør kunne tjene rundt 128 000 dollar i året med fast kunnskap om vanlige kodespråk og prosedyrer, mens noen med kunnskap om maskinlæring av språk og programmering kan tjene $ 152 000 i året, " sa Vazirani.

Forandring er bra

"Ting kan endre seg i utviklerens verden nesten hver dag, men størrelsen på disse endringene varierer, " sa Rodenbostel fra SPR.

"Det er en konstant strøm av" grunne "endringer som oppstår hver dag. Disse typer endringer er mindre og justeres lett til, for eksempel et nytt verktøy blir utgitt eller et nytt funksjonssett blir lagt til et eksisterende verktøy.

En erfaren utvikler kan konsumere disse endringene på farten eller etter minimale investeringer i en tutorial eller blogginnlegg.

En gang hvert år eller to skjer det imidlertid dypere endringer som introduserer nye paradigmer og bryter trender. Disse oppdateringene krever mye mer investering fra utviklerens side for å skaffe seg. "

Rodenbostel la til, "For eksempel vil en oppdatert versjon av .NET Core med nye muligheter ikke kreve mye justering for utvikleren, så det vil bli betraktet som en grunt endring. Fremveksten av funksjonell programmering som svar på kravene til data -intensive applikasjoner er en større endring ettersom det krever mye mer læring og forskning fra utviklerens side. "

Hver sin smak

Igjen, mens det er generaliseringer av hvilke programmeringsspråk som for tiden er på moten, har mange selskaper sine egne preferanser.

Chetu's Pravin Vazirani sa: "Vi ser mye trekkraft og fart på områder som cloud computing, kunstig intelligens (AI), robot process automation (RP), data analytics, mobile computing, augmented and virtual reality (AR / VR) og internett for ting (IoT) -løsninger. "

"Språkene som er involvert i disse områdene vil være et must-know og vil ha mye etterspørsel fremover etter hvert som teknologiene blir mer mainstream. Spesielt JavaScript-relaterte teknologier som med både front- og back-end-programmering bør være en av de må-kjenne språk for enhver utvikler, da det tjener en grunnfjell for moderne programvareutvikling. Dette vil innebære språk som Angular, React, Golang (Go) og Node.js, "sa Vazirani.

"I tillegg vil den DevOps-relaterte teknologien, som Docker for cloud computing, også være et must-know-språk, ettersom flere og flere virksomheter henvender seg til skyen for datalagring. Andre språk og prosesser, for eksempel innebygd programmering for IoT-utvikling, Enhet for AR / VR, og hybrid plattforms programmeringsspråk som plattform, for eksempel Flutter, Xamarin og React Native, ville alle være ideelle språk å vite. "

JumpModels Carswell sa: "Det er egentlig bare ett og det er JavaScript ... hvis du bygger noe som vil bli brukt i en nettleser, 99% av tiden, er den beste måten med en slags JavaScript. Det neste trinnet er at du trenger å ha erfaring med dynamiske enkeltsidebiblioteker som React eller Angular. "

På den annen side la Carswell til: ". NET-webskjemaer er fullstendig utført. Også hvis du er en tilpasset utvikler, men ikke har brukt noen Cloud-plattformer for back-end eller hosting, er du på et dårlig sted. Dagene med å ha en definert klientserver på prem-forhold er over. "

Spådommer

David Armendariz, daglig leder for teknologidivisjonen for Lucas Group, som leder et landsdekkende team av IT-rekrutterere, sa: "Jeg virker ikke som Python, React, Angular, maskinlæring og Docker vil være de fem mest populære teknologiske ferdighetene. i 2020. "

Bobby Reed, administrerende direktør i Capitol Tech Solutions, et webdesignfirma, anerkjente behovet for å matche mål med språkkunnskaper og sa: "Det avhenger av hvilken type koding du vil gjøre. For utvikling av webapplikasjoner er Java og C # populære. nå, og begge er populære. I frontend er forståelse av JavaScript avgjørende, ettersom de fleste frontendene bruker et rammeverk basert på JavaScript.

"Vi anbefaler Angular.js eller React. Hvis du vil bygge apper, er Xamarin eller React Native begge rammer som presser til både iOS og Android. Og SQL-grunnleggende elementer er også viktige for å bygge webapper, ettersom nesten alle applikasjoner trenger for å lagre data på en eller annen måte. "

Nytt år, nytt språk

Hva blir det for 2019? Her er det mest populære programmeringsspråket hvert år, ifølge TIOBE-indeksen:

 • 2018: Python
 • 2017: C
 • 2016: Gå
 • 2015: Java
 • 2014: JavaScript
 • 2013: Transact-SQL
 • 2012: Mål-C
 • 2011: Objekt-C 2010: Python

I følge TIOBEs nettsted: "TIOBE kunngjør årets programmeringsspråk neste måned (januar 2020). Det er fire kandidater for denne tittelen: Java (+ 1.3%), C (+ 1.8%), Python (+ 1.9%) ) og C # (+ 1, 4%). Disse fire språkene er alle i topp 5. Bare C ++ mistet noen rangeringspoeng i 2019. Python er toppfavoritt til tittelen. "

Selv om det helt klart avhenger av hvilken type jobb du leter etter, kan du utvide ferdighetssettet ditt (og heve lønnen din) ved å rette oppmerksomheten mot å lære nye dataspråk.

TechRepublic Cover Stories Nyhetsbrev

Gå aldri glipp av en av våre dyptgående, nære funksjoner. Tidligere emner inkluderer NASAs VR-trening for astronauter, den bemerkelsesverdige odysseen til Apples første ansatt, og kvinnene som brøt Hitlers koder i andre verdenskrig. Levert Av og til

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com