Tips for hvordan du kan coache nettstedene dine

Jeg kunne ha brukt ordene lære, instruere, veilede, utdanne eller drille som verbet i tittelen for dette stykket, men jeg trodde ordet coach ville være en mer nøyaktig måte å beskrive hva som må skje med webutviklingsteam og forhold de har til sine klienter eller kunder.

Hvis kunden din ønsket at du skulle utdanne dem, er jeg sikker på at de ville ha betalt deg for den tjenesten, og ikke for målet om å bygge og vedlikeholde nettstedet deres. Men vi vet alle at vi i samarbeidet med kunder på nettstedet noen ganger må minne dem på og vise dem teknikkene som gir effektiv bruk av deres online tilstedeværelse for markedsføring av sine produkter, tjenester og overordnede forretningsstrategi.

Denne tegneserien gir meg alltid en god humring når jeg leser den; alle er ganske spente i begynnelsen, og så går det i full sirkel til den nye siden bare er en oppdatert, men like dårlig ansiktsløftning av originalen.

Hvor mange ganger har du fått prosjektet til å fullstendig omarbeide et eksisterende nettsted for en kunde, og møtt urealistiske forventninger? De har disse fantastiske ideene om hva de vil og hvordan de vil at den nye hjemmesiden skal se ut. De vil ha alle klokkene og fløytene til et fantastisk nettsted, akkurat som konkurrenten, og de vil at deres skal se like bra eller bedre ut! Men prosjektet har et budsjett som går i bløt, og de vil ha det oppdatert i går! Jeg vet at dette er en overdrivelse, men det hjelper bare å illustrere poenget med at forventninger og virkelighet kan skape et stort skille mellom nettutvikleren og kunden. Hvordan overbygger du som webutviklingsteam gapet?

Coaching tips for klienter

Her er et par tips for å hjelpe deg med å coache kundene dine, og også for å begrense gapet for forståelse, forventninger og til slutt å holde kundene og deg selv fornøyde!

  • Vær på samme side - Forsikre deg om at du og kunden din er på samme side fra farten og gjennom hele prosessen med prosjektet. Dette betyr at både kundens forventninger og webdesignteamets forventninger er klare, konsise og avtalt før noen kontrakter eller avtaler er inngått eller noen håndtrykkavtaler blir inngått.
  • Påminn dem om hvorfor de ansatt deg . Noen ganger liker kunder å fortelle deg hvordan du gjør jobben din, eller tenker at de vet hvordan de bygger et nettsted bedre enn du gjør. Klienter blir begeistret og ønsker å gi innspill til hvordan deres nye webdesign vil se ut og føles, men bare fordi de vet veien rundt noen desktop-programvarepakker, gjør de ikke til webdesignere. De kan ha en flott presentasjon eller brosjyre som imponerte toppledelsen, men de må forstå at det ikke nødvendigvis oversettes til nettet. Du må minne klienten om tingene som gjør for et flott nettsted, for eksempel brukervennlighet, tilgjengelighet og designprinsipper for det første. De fleste mennesker vurderer ikke alle de skjulte egenskapene som skiller webdesign fra andre publiseringsressurser.
  • Kommunikasjon, kommunikasjon, kommunikasjon - Å holde kontakt med klienten gjennom alle trinn i prosjektet er avgjørende for å holde webutviklingsteamet ditt på rett spor. Det kan være vanlige e-postmeldinger med statusoppdateringer, eller en ukentlig møte- eller konferansesamtale med interessentene og kontaktpunktene på web-dev-teamet, men du må ha en prosess på plass som holder alle oppdaterte gjennom hele prosjektets livssyklus.
  • Scope creep - Forsikre deg om at du har alle kravene som er definert i begynnelsen, og registrer deretter eventuelle forespørsler om endringer som en del av en endringsledelsesstrategi (CM) som blir lagt til som tilleggstjenester, som selvfølgelig resulterer i tilleggsavgifter. Du vil ikke bli saddlet med kostnadsoverskridelser fordi kunden din fortsetter å endre kravene sine midt i strømmen.
  • Overvurder frister og leverer deretter tidlig - jeg vet at det er lettere sagt enn gjort, men når det er mulig, vil du alltid bygge inn en pute til utviklingsbudsjettet og tidsrammen for estimatet ditt, muligens 10% eller mer av en buffer, men den prosentandelen kan gå opp eller ned avhengig av prosjektets omfang. Det gode er at hvis du oppdager at det er litt av en overskridelse fra det opprinnelige estimatet, har du fortsatt et lite pusterom, og når du kommer inn tidlig og under budsjett, vil kunden din også være fornøyd.

Dette er bare noen få tips for å håndtere kundene dine med en kundeservicetilnærming, mens coaching dem underveis vil hjelpe dem å forstå den indre funksjonen til webdesign, og vil også gi webutviklingsteamet en bedre forståelse av kundene sine.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com