Dumme triks for web: Automatisk oppdatering av innhold

Av Holly Cunningham

(3/9/01)

Du har kjempet en mektig kamp for å holde nettstedet ditt friskt med stadig skiftende innhold og de siste klokkene og fløytene. Nå er du sliten og redd for at trettheten din begynner å vise seg. Så hvorfor ikke benytte deg av triksene som ble brukt av demimonden i århundrer? Det er ikke noe lite forsiktig belysning, noen smigrende farger, og overraskelseselementet vil ikke gjøre for at selv de mest butikkbrukte varene ser attraktive ut. Alt du trenger å gjøre er å delta i et lite lureri ved å la sideelementene dine endre seg med tidevannet ved å bruke litt JavaScript-kode. La din etterlengtede ferie begynne!

Lim denne koden inn i av websiden din:

Nå har du to variabler, theDay og theHour, som holder leserens ukedag (som et tall fra 0 til 6, fra og med søndag) og time på dagen (fra 0 til 23). Du vil bruke disse variablene i skript (plassert i av siden din) som dynamisk vil skrive deler av siden din. Du kan enkelt forhåndsvise dine egne tids- eller datobaserte sider ved å tilbakestille datamaskinens klokke midlertidig.

Hvis det er ecru, må det være tirsdag
For for eksempel et tilpasset fargeskjema basert på ukens dag, bytt ut åpningen tag med et skript som dette:

Eller kanskje du vil ha et daglig bilde med en valgfri melding:

Berør meg om morgenen, når jeg er blanchedalmond
Kanskje publikum er uvanlig oppfattende, eller kanskje du bare vil øke tempoet. Bruk et lignende skript basert på theHour å få utseendet til å endre seg så mange ganger om dagen du vil - hver time hvis det er det som trengs. Her er et eksempel der vi antar at folk ønsker nyhet fra deg omtrent fire ganger om dagen; Du kan endre det til mindre trinn ved å legge til nye if klausuler:

Du kan se hvordan den uendelige variasjonen som tilbys av to eller flere slike skript kan avlaste noe av seerens tretthetsstress. Bare vær sikker på at de mulige kombinasjonene samordner seg pent. Gå deretter direkte til flyplassen og ta med små regninger for den hyggelige stewardinnen.

Holly Cunningham, en hyppig bidragsyter til CNET Builder.com, er en frilansende nettdesigner som først og fremst jobber for å holde Chihuahua hennes i pelsverk.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com