Strategier for en liten tilstedeværelse på nettet, del 1

Hvor mange ganger har du søkt etter en liten bedrift eller organisasjon og funnet ut at de ikke har et nettsted? Eller hvis de har en online tilstedeværelse, eksisterer den i veldig begrenset form, med lite informasjon om dem eller hva de gir. Å finne enkel informasjon som driftstimer for en mur- og mørtelbutikk, stedsinformasjon eller til og med et telefonnummer kan være som å trekke tenner. Men det trenger ikke være slik, ikke sant?

Små bedrifter ankommer i så mange former, størrelser, smaker og formål som tittelen, og selv om deres hovedmål er å tilby et produkt eller en tjeneste, er sannsynligvis deres tilnærminger til en online tilstedeværelse like varierte som deres forretningsnavn og individuelle mål. Så hvordan utvikler man en strategi for en online tilstedeværelse for nye og eksisterende små bedrifter?

En tilnærming som passer til alle, vil sannsynligvis ikke lykkes. det vil alltid være en viss strategi som fungerer bra for noen, men ikke for andre. Strategier kan skreddersys for å passe en forretningsstrategi (B2B) tilnærming, en enkelt eller liten restaurantkjede eller en butikk for mor og pop. Andre differensierere vil være basert på juridisk status, selskapets størrelse, beliggenhet og om virksomheten eksisterer som en fysisk butikk eller bare online.

Denne to deler vil destillere flere strategier som kan vurderes for disse tre typene små bedrifter:

  • B2B
  • Lokal restaurant
  • Liten forhandler

Hver type kan ha overlappende strategier, og noen vil inneholde spesifikke strategier som er tilpasset deres type virksomhet. Den andre delen omsluttes med en liste over ressurser for videre studier av emnene til småbedrifter online strategier.

Business To Business (B2B)

Et av hindringene for å etablere en B2B-forretningsmodell er å få tillit fra andre virksomheter til å samarbeide med deg, spesielt siden store deler av handelen utføres av mellomstatlige og utenlandske transaksjoner; Derfor er det vanskelig å autentisere gyldigheten av en organisasjon uten noen form for online tilstedeværelse.

På et minimum, vil du inkludere din fysiske kontorplassering, inkludert veibeskrivelse langs større ruter og lokale landemerker for å fortelle de besøkende hvor du er på kartet. Da må du ha litt kontaktinformasjon, for eksempel hovedtelefonnummer og faksnummer (e), og e-postadresser for hovedpunktene for kommunikasjon til bedriften.

Deretter ønsker du å inkludere mellomliggende innhold som hjelper deg med å beskrive virksomheten din. Et eget dokument, fane eller seksjon på websiden bør tilby mer informasjon om tjenestene og produktene du tilbyr. En annen seksjon kan inneholde en historie og bakgrunn for selskapet ditt og liste over priser eller større prosjekter du vil fremheve. Gi også koblinger til omtaler i pressen, kundevurderinger eller annen informasjon som hjelper deg med å markedsføre virksomheten.

Å gå et skritt videre, et annet verdifullt verktøy for B2B-en er en nyhetsbrevkampanje med en vanlig publiseringsplan, enten det er ukentlig, månedlig eller på kvartalsbasis. Mange e-postmarkedsføringstjenester tilbyr automatiserte nyhetsbrevtjenester, eller du kan kjøre nyhetsbrevprosessen manuelt gjennom dine egne ressurser. Tenk på alternativene dine på sosiale medier ved å opprette en virksomhets Facebook-side, Twitter-konto, Pinterest, og så videre. (For flere gode tips, se TechRepublics sosiale medier i Enterprise-bloggen.)

Og til slutt, vurder en blogg som kan hjelpe virksomheten din til å engasjere kundene dine om temaer som angår din spesifikke nisje eller interesseområder. WordPress og Drupal er to av de topprangerte bloggmotorene som brukes i dag, og det beste er at begge er gratis og open source-applikasjoner. I tillegg har begge disse blogg-applikasjonene utviklet seg mer til Content Management Systems (CMS) som kan gi strøm til et helt nettsted, ikke bare bloggdelen. For eksempel beskriver denne artikkelen jeg skrev i 2011 hvordan WordPress kan drive nettstedets CMS. Og denne artikkelen fra 2012 beskriver bruk av Drupal CMS i en skyimplementering. For å gi deg en ide om den allsidige naturen til Drupal CMS, fremhever dette galleriet 15 Drupal CMS-drevne nettsteder.

Neste gang skal vi se på småbedriftsstrategier for den lokale restauranten og de lokale forretningsmodellene for små forhandlere som eksempler, og vi slutter med en liste over ressurser for videre studier.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com