Stack Overflow: Python er i brann, og Kubernetes trenger litt rengjøring

Bilde: iStockphoto / DenisKot

Googles Felipe Hoffa publiserte nettopp en utmerket analyse av Stack Overflow-spørsmål for å avdekke retningen utviklerne beveger seg. For eksempel er det interessant å vite at utviklere har en langvarig tilhørighet til Java (som også dukker opp i Redmonk-rangeringene og andre steder), det er mye mer interessant (og overraskende) å se at Java ikke sprekker topp 10 i det siste kvartalet, og til og med forsvinner fra de 30 øverste spørsmålene (målt ved gjeldende sidevisninger).

Java, som er en bærebjelke i flere tiår, sliter med å bli lagt merke til med utviklere i dag, ifølge Stack Overflow-data. Python derimot er i brann, i stor grad på grunn av sin fleksibilitet og anvendbarhet for den voksende datavitenskapens verden.

Så hva annet kan vi lære om utviklerens interesse?

Men først mer Java mot Python

Før vi svarer på dette spørsmålet, la oss dvele et øyeblikk ved Hoffas avdekking av all-time vs. nåværende interesse. Som nevnt har Java vært en arbeidshest med generelt formål i mange år, og det er grunnen til at det (sammen med Javascript og HTML) dominerer topp 10 og topp 30 Stack Overflow-diagrammer.

Men når vi ser på det siste kvartalet (eller de siste kvartalene, som du kan gjøre ved å bruke det interaktive verktøyet som kjører Googles BigQuery), fordamper Java fra utviklerens bevissthet ( figur A ).

Figur A

Bilde: Felipe Hoffa

Derimot stiger Python for å kreve 40% av feltet i topp 10, og mer enn 50% hvis vi tar for oss de 30 spørsmålene som er stilt. Det er en imponerende dose programmeringsspråkhegemoni, født av Pythons tilgjengelige, utvidbare natur. Gitt hvor enkelt det er å plukke opp, legger mange utviklere det til i "verktøysettene" deres i tillegg til det primære språket (som godt kan være Java). Dette kan være en grunn til at vi ser så mange spørsmål om det på Stack Overflow: Interessen eksploderer når utviklere bruker det på applikasjoner de bygger, og kan trenge hjelp til å bli kjent med det. Disse spørsmålene er en ledende indikator på at det er mye Python-adopsjon som kommer.

Hva med Kubernetes?

I likhet med Python er Kubernetes het. Som Googles TensorFlow, derimot, som Hoffa bemerket, stiller Kubernetes brukere fortsatt de samme spørsmålene. På slutten av 2017 var toppspørsmålet for Kubernetes "Hvordan kan jeg holde containeren i gang på Kubernetes?". Ved utgangen av 2018 beholdt det spørsmålet sin topplasseringsplass. Ditto det nest mest stilte spørsmålet: "Pods fast ved avsluttende status." Over de 10 beste Kubernetes-spørsmålene i 2017, forblir de stort sett uendret i 2018.

På den ene siden kunne utholdenheten til disse spørsmålene ganske enkelt indikere en bred tilstrømning av nye brukere som alle må klippe tennene på Kubernetes på samme måte. På den annen side kan det antyde at Kubernetes-utviklere kanskje ikke løser de vanligste tannpynene med denne open source-containeren.

Å ri DevOps-revolusjonen (ZDNet spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

Når du tenker utover Kubernetes, hvis du er produktleier eller kjernependler til et voksende open source-prosjekt som Kubernetes (eller Kafka, MXNet eller mer), er dette Google-spawned instrumentbordet en fin måte å måle fremdriften du gjør. Hvis de samme spørsmålene nekter å gå bort, er det et tegn på at mens du kanskje oppfinner fremtiden (ny funksjonalitet!), Kan du miste den nåværende adopsjonen ved å forlate nybegynnere ute i kulda.

Når det er sagt, har Python også opprettholdt stort sett de samme toppspørsmålene uten å løse dem for sin brukerbase, og det har tydeligvis ikke redusert Python-interessen (noe som også er tilfelle for Kubernetes). Så la oss være tydelige: Himmelen faller ikke på disse populære prosjektene. Ikke desto mindre antyder disse Stack Overflow-spørsmålene at adopsjon kan legges til rette for ytterligere med mer oppmerksomhet på å løse de nettlesome spørsmålene som ikke går bort.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com