Spar kodingstid ved å bruke Android LogCat-anlegget

Gjennom årene har jeg jobbet med ganske mange interessante karakterer - programvareteknikk tiltrekker seg alle slags. Da jeg nettopp startet, deltok jeg på et møte som ble ledet av en prosjektleder som gikk rundt bordet og ba hver utvikler om statusen til hans eller hennes nåværende oppgave. Han var nesten rundt bordet da han kom til Dave.

Jeg var ny i selskapet, men til tross for det, hadde jeg allerede trukket frem at Dave hadde et slags rykte på kontoret. Han var eldre enn resten av oss, NBA høy, og hadde sølvhår som hang ned til midten av ryggen. Da han skrev fingrene var en uskarphet, og han var kjent for å være en strålende ingeniør. Han ryktes også at han var en procrastinator og var litt av en smart rumpe.

"Dave?" spurte statsministeren igjen.

"Å rett, " svarte Dave. "Min tur. Vel, programmet mitt er ferdig. Jeg var ferdig med det mens jeg spiste middag i går kveld."

"Det er flott!" utbrøt statsministeren. "Hvor snart før vi kan få koden til beta?"

"Å, ikke lenge, " sa Dave. "Som jeg sa, jeg var ferdig med programmet i går kveld mens jeg spiste middag. Nå trenger jeg bare å skrive det inn."

Alle unntatt statsministeren brast av latter. De av dere som har skrevet kode en stund vet hvorfor. Uansett hvor lenge du har vært ingeniør, og uansett hvor flink du har det, er prosessen med å faktisk slå ut koden og trene feilene mesteparten av arbeidet.

Å skrive for mobile enheter er ikke noe unntak. Imidlertid gir Android et integrert verktøy som en del av Eclipse-miljøet som kan redusere tiden som kreves for å "skrive inn" programmet ditt betydelig. Jeg snakker om LogCat-anlegget og den tilhørende Log-klassen.

For å bruke klassen importerer du android.util.Log og peper koden din med Log-uttalelser. Den enkle opplæringen nedenfor demonstrerer det grunnleggende. Følg gjerne med, eller last ned og importer hele prosjektet her.

1. Start et nytt prosjekt i Eclipse. Målrette Android 1.6 eller nyere. Sørg for å endre oppstartsaktiviteten til Main.

2. Rediger Main.java-filen for å inkludere et par nestede dummyfunksjoner.

 Main.java 
 pakke com.authorwjf.debuglogging; 
 import android.app.Aktivitet; 
 import android.os.Bundle; 
 import android.util.Log; 
 offentlig klasse Hoved utvider aktivitet { 
 / ** Ringes når aktiviteten først opprettes. * / 
 @Overstyring 
 public void onCreate (Bundle savedInstanceState) { 
 super .onCreate (savedInstanceState); 
 setContentView (R.layout. main ); 
 functiona (); 
 } 
 privat tomrom- funksjonA () { 
 functionB (); 
 } 
 privat tomfunksjonB () { 
 } 
 } 

3. La oss ringe statiske anrop til loggeren. Klassen er ganske grei, men det gjør aldri vondt å lese den offisielle dokumentasjonen. Det er i utgangspunktet fem funksjoner som er av interesse: Log.v (), Log.d (), Log.i (), Log.w () og Log.e (). Disse representerer henholdsvis feil, advarsler, informasjons-, feilsøkings- og ordførermeldinger. Å kjenne til "nivået" av logging er viktig for å filtrere ut meldingene dine senere. For denne demoen valgte jeg Log.i (). Nedenfor er den samme Main.java-kildefilen ovenfra, men nå logger jeg inn og ut av funksjonen.

 Main.java 
 pakke com.authorwjf.debuglogging; 
 import android.app.Aktivitet; 
 import android.os.Bundle; 
 import android.util.Log; 
 offentlig klasse Hoved utvider aktivitet { 
 / ** Ringes når aktiviteten først opprettes. * / 
 @Overstyring 
 public void onCreate (Bundle savedInstanceState) { 
 Logg. i ("onCreate:", "Enter"); 
 super .onCreate (savedInstanceState); 
 setContentView (R.layout. main ); 
 functiona (); 
 Logg. i ("onCreate:", "Exit"); 
 } 
 privat tomrom- funksjonA () { 
 Logg. i ("functionA:", "Enter"); 
 functionB (); 
 Logg. i ("functionA:", "Exit"); 
 } 
 privat tomfunksjonB () { 
 Logg. i ("funksjonB:", "Enter"); 
 Logg. i ("functionB:", "Exit"); 
 } 
 } 
Det er egentlig all koden vi trenger for demonstrasjonen. Kjør koden i Eclipse på emulatoren, bytt til Debug Perspective og åpne LogCat-vinduet. Du skulle se noe som figur A. Figur A

Dette er et enkelt eksempel, men hvis du ikke allerede bruker LogCat-anlegget som en del av din daglige utviklingsprosess, mistenker jeg at hjulene plutselig snur. Etter min erfaring med å legge grunnleggende logging til hvert program jeg skriver mens jeg skriver det, gjør livet mye enklere. Kanskje ikke lett nok til at jeg kan fullføre koden min mens jeg spiser middag, men likevel, på veien fra konseptuelt til håndgripelig, kan LogCat være din beste reisende kompis.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com