Spar batteriet og ta ut litt mer hastighet på Android-nettbrettet

Noe av det som folk setter mest pris på ved Androids nettbrett er fleksibiliteten. Men Android's fleksibilitet kommer med en pris - batterilevetid og strøm. Selv om nettbrettmaskinvaren blir stadig kraftigere, er Android OS krevende. Med det i bakhodet er det ofte en god ide å optimalisere nettbrettet for best mulig batterilevetid og / eller ytelse (de er ikke gjensidig utelukkende). Så la oss undersøke noen raske tips og triks for å få mest mulig ut av batteriet og nettbrettets CPU.

La oss først ta noen skritt for å få mer batterilevetid fra nettbrettet.

Wi-Fi

Nettverksbruk kan virkelig suge ned batteriet. Saken er at hvis den ikke er konfigurert ordentlig, vil nettverkstilkoblingen fortsette, selv når nettbrettet sover. Det stemmer - trådløs er fortsatt på når du ikke bruker nettbrettet. På den positive siden er det trådløse øyeblikkelig tilgjengelig når nettbrettet kommer ut av hvilemodus. Jeg pleier å foretrekke den modellen. Men for de som trenger mer batterilevetid fra nettbrettene, vil du endre den oppførselen. Android-nettbrett har en liten innebygd funksjon som gjør dette enkelt. Slik gjør du det.

 1. Slå av nettbrettet
 2. Åpne Innstillinger-verktøyet
 3. Trykk på Trådløst og nettverk
 4. Trykk på Wi-Fi-innstillinger ( figur A )
 5. Trykk på Wi-Fi-søvnpolicy
Figur A

Her ser du Wi-Fi-innstillingene på en Verizon-merket Samsung Galaxy Tab.

Når du trykker på Wi-Fi-søvnpolitikken, vil tre alternativer presentere seg:

 • Når skjermen slås av
 • Aldri når den er koblet til
 • Aldri

For å spare mer batteri, vil du selvfølgelig velge det første alternativet. Velg det tredje alternativet for enkelhets skyld, men bare vet at batteriet vil renne raskere.

Batteribruk

Det er et fint lite verktøy, gjemt i Android, som lar deg se hva som bruker batteriet. Trykk på Innstillinger | Søknader | Batteribruk for å avsløre hvilke applikasjoner som bruker mest batteri. Figur B viser at batteriet i min Verizon-merkede Samsung Galaxy Tab først og fremst blir brukt av skjermen. Figur B

I batteribruk ser vi et dramatisk fall fra topplassen til andreplassen.

Nå som vi vet at skjermen forårsaker problemet, kan vi gjøre noe med det og dimme skjermen slik at den bruker mindre batteri.

Få litt fart

Vi ønsker alle mer fart. Bestandig. Jo raskere jo bedre. Android-nettbrettet - for det meste - har mye fart å tilby. For de som vil ta seg ut litt mer, har jeg et par triks opp ermet.

Det første av disse triksene er å deaktivere noen av de fancy animasjonene på skjermen. Ja, de er fine, men de bruker prosessorsykluser. Gjør følgende for å deaktivere noen av disse animasjonene:

 1. Først må du sørge for at du ikke bruker noe levende bakgrunnsbilde
 2. Gå til Innstillinger
 3. Trykk på skjerm | animasjon
 4. Trykk på Ingen animasjoner i det resulterende vinduet ( figur C )
Figur C

Forskjellen i utseende kan virke subtil, men hastighetsøkningen vil bli merkbar.

Reduser ikoner og widgeter

Tro det eller ei, alle disse ikonene og widgetene bruker forbrukersykluser. Dette gjelder spesielt hvis du bruker widgeter som synkroniseres med sosiale tjenester, e-postkontoer eller kalendere. Jeg pleier å holde en veldig minimal skjerm på mitt personlige nettbrett for å sikre den raskeste ytelsen. Ikoner er ikke så ille som widgeter ved konsumerende sykluser, men å ha en hjemmeskjerm fylt med dem er aldri en god idé. Del disse ikonene til bare appene du bruker ofte. Å starte alle andre apper er bare et par ekstra tapper unna.

Bruk en hurtigrenser

Det er mange verktøy tilgjengelig på Google Play som vil rense cachen din (for eksempel Easy Cache Cleaner). Disse verktøyene rydder opp i resterende applikasjonsbufferfiler som kan konsumere dyrebar lagring og i noen tilfeller RAM. Det er ikke nødvendig å gjøre dette hver dag, men du bør se en merkbar økning i ytelsen når du rydder opp hurtigbufferen.

Hver cache-renser fungerer annerledes, men deres formål er enkelt - skann hele enheten etter cache-filer og la deg velge hvilke du vil slette ( figur D ). Figur D

Her ser du resultatene av en Easy Cache Cleaner-skanning.

Det er klart, ikke alle nettbrett er opprettet likt. Noen nettbrett er ganske enkelt kraftigere enn andre. Og som du kanskje forventer, krever noen brukere mer ytelse enn andre. Selv om du ikke vil lade nettbrettet i ubeskjedne hastigheter, men du kan friske opp en aldrende nettbrett eller få akkurat nok fart til å gjøre en forskjell. Og med tipsene som tilbys for batterilevetid, bør du absolutt se en merkbar forskjell i omfanget av den daglige batterilevetiden.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com