Veitest: .NET-utvikling uten Visual Studio

Ønsker du å bytte til .NET-utvikling og uten å måtte skaffe penger til Visual Studio.NET? Trenger du å utstyre et stort team av utviklere uten å bryte banken? Hvis svaret er ja, er denne artikkelen noe for deg.

Siden introduksjonen av Visual Studio har Microsoft hatt et nærmonopol på integrerte utviklingsmiljøer (IDE) for sine egne utviklerverktøy. Med utgivelsen av Visual Studio.NET og .NET Framework, har Microsofts grep om markedet for utviklereverktøyer blitt redusert med et antall gratis eller rimelige utviklingsverktøy tilgjengelig for .NET som kommer på markedet de siste årene.

Denne artikkelen tar for seg noen av alternativene du kan vurdere når du leter etter en IDE for .NET-utvikling. Som en ny utvikler av .NET-plattformen, eller hvis du er bekymret for de økende kostnadene for utviklingsverktøyene, kan du finne at noen av verktøyene vi dekker kan være alt du trenger for å utvikle robuste .NET-applikasjoner, uten å gå på bekostning av kjøper Visual Studio.NET.

Det er ett verktøy som vi slapp fullstendig ut, og det er Notepad. Det er noen utviklere der ute som vil fortelle deg at du kan utvikle en .NET-applikasjon fra bunnen av ved å bruke noe mer enn Notisblokk og dine egne tanker. Vi foretrakk å holde oss til verktøyene som er verdsatt "og gir noen ekstra funksjoner og funksjonalitet du ikke finner i Notisblokk.

Starter
Uansett hvilket verktøy du velger til slutt, er det første du bør gjøre å laste ned og installere .NET Framework og .NET Framework SDK fra enten Microsoft nedlastingssenter eller fra MSDN. SDK inneholder alle verktøyene og kompilatorene du trenger for å lage .NET-applikasjoner. På samme måte, hvis du planlegger å distribuere eller distribuere .NET-applikasjonene dine, kan det være lurt å laste ned .NET Framework omfordelbar, som du kan inkludere med et hvilket som helst installasjonsprogram eller instruksjoner.

BrukervennlighetFor å starte evaluerte vi hvor enkelt hvert verktøy var å lære og bruke sammenlignet med Visual Studio.NET, inkludert en evaluering av selve designmiljøet, plassering av ofte brukte elementer, etc. og det generelle helhetsinntrykket av verktøyet.
Funksjoner og funksjonalitetDekningsfunksjoner som er inkludert i designmiljøet for å redusere utviklingstid og manuell koding av vanlige oppgaver, funksjoner som er inkludert i Visual Studio.NET og / eller ikke finnes i det alternative verktøyet.
KodeutviklingDe fleste .NET-utviklere vil bruke en god del av tiden sin på å skrive kode, og med dette kriteriet bedømmer vi hvor godt verktøyet er egnet til koding, inkludert feilsøkingsfunksjoner, gjennomganger.
Plattform og språkstøtteEn av de konkrete fordelene ved å se på Visual Studio.NET-alternativer er at de fleste verktøyene vi har gjennomgått støtter flere plattformer og språk, og i disse kriteriene ser vi på hvor godt denne støtten er utviklet.
Dokumentasjon og støtteEt annet sentralt område er dokumentasjonen og støtten som er tilgjengelig for hvert verktøy. Vi ser på om dokumentasjonen er organisert og godt skrevet, og ser også på støtte- og brukermiljøene rundt hver.
KosteOg til slutt, kostnadene var de siste kriteriene som vi evaluerte, med verktøy som spente fra gratis til noen tusen dollar per utvikler, var det definitivt en viss forskjell på verktøyene vi valgte.
Tabell 1: Evalueringskriterier
SharpDevelop
SharpDevelop, også kjent som #develop, er et open source utviklingsmiljø for .NET, inkludert både C # og VB.NET utvikling. Verktøyet er distribuert under GPL-lisensen og har vokst siden det ble første utgivelse i 2000 til å bli en fullverdig IDE og utviklingsplattform.

Ved hjelp av SharpDevelop kan du opprette en rekke forskjellige typer .NET-applikasjoner, som vist nedenfor i figur 1, samt kompilere C # og VB.NET ut av boksen.

Figur 1: SharpDevelop kan brukes til å lage et antall forskjellige typer applikasjoner.

Hvis du er ny på .NET-utvikling, eller er mer kjent med VB.NET og vil bytte til C # (eller omvendt), vil du elske konverteringsfunksjonene som er tilgjengelige i SharpDevelop. Du kan konvertere mellom C # og VB .NET med overraskende nøyaktighet. IDE-en har også kodeutførelse og automatisk innsetting, samt syntaksutheving for C #, VB.NET, ASP, ASP.NET, HTML, VBScript og XML.

I tillegg til å tilby et rikt brukergrensesnitt (som vist i figur 2 ), har designmiljøet også en rekke shortscuts "for utviklere, inkludert en robust søke- og erstatningsfunksjon og en plug-in-arkitektur som kan brukes til å integrere andre verktøy og verktøy og plattformen har integrert NUnit-støtte for enhetstesting av .NET-applikasjoner.

Figur 2: SharpDevelop IDE

For utviklere som er nye på .NET-plattformen, kan SharpDevelop være det eneste verktøyet de trenger. For erfarne Visual Studio.NET-utviklere som er vant til et annet brukergrensesnitt, kan det være litt av en læringskurve, men SharpDevelop gir nok funksjoner og funksjonalitet til å gjøre det verdt det.

MonoDevelop
MonoDevelop er et open-souce prosjekt som er en del av det mye hyped Mono Project, som bringer Common Language Runtime (CLR) rammeverket til andre operativsystemer, inkludert Linux og Unix. MonoDevelop i seg selv er et frittstående utviklingsverktøy og IDE som kan brukes til å lage .NET-applikasjoner og er en port av SharpDevelop til gtk # -plattformen, som er en .NET-språkbinding for gtk + verktøysettet og assorterte GNOME-biblioteker. Dette prosjektet er oppført som i de viktigste stadiene av utvikling "og har dessverre noen problemer innen både brukergrensesnitt og språkstøtte.

MonoDevelop er designet med tanke på å bringe en åpen kildekode .NET-utviklingsverktøy til flere plattformer, og har prøvd å gjøre for mye for raskt, og brukergrensesnittet i seg selv gir bare grunnleggende funksjonalitet. Du vil være hardt presset for å lage en applikasjon i produksjonskvalitet ved hjelp av dette verktøyet, men det kan være nok hvis du bare har enkle webapplikasjoner å utvikle, eller hvis du vil utvikle på en av de støttede plattformene og ikke har et alternativ.

Dokumentasjonen og støtten for produktet er dårlig, med et lite, men dedikert samfunn som gir flertallet av supporthoh-nyhetsgrupper og fora, det er noe støtte for verktøyet blant open source-utviklingssamfunnet som ønsker å bytte til .NET eller supplere deres eksisterende applikasjonsmuligheter.

Som en bidragsyter til Visual Studio.NET, kommer MonoDevelop ikke engang i nærheten "med en konsentrert innsats fra prosjektets bidragsytere. De kan øke funksjonene og funksjonaliteten for å bringe verktøyet opp igjen, men det vil være måneder eller år før den kan stå på egen hånd mot Visual Studio.NET.

Xdevelop
Xdevelop er et plattformverktøy som kan brukes til å utvikle applikasjoner ved bruk av C #, VB.NET og J #, så vel som Java-applikasjoner. XDevelop-brukergrensesnittet, vist nedenfor i figur 3, er enkelt å bruke og forstå, og hvis du kommer til .NET-plattformen fra en Java-bakgrunn, er det definitivt en bonus å bruke XDevelop, siden du kan bruke det samme verktøyet for begge. NET og Java-koding.

Figur 3: XDevelop

For utvikling av C # og VB.NET gir ikke IDE så mange funksjoner som andre verktøy, inkludert Visual Studio.NET og SharpDevelop, men inneholder også en rekke funksjoner med "produktivitet" som du kan bruke til å øke hastigheten på kodeutvikling, inkludert kodeutførelse og refactoring, samt støtte for Visual Studio.NET-løsning og prosjektfiler.

For øyeblikket i -Preview "-stadiet, vil XDevelop være en sterk utfordrer for de utviklerbutikkene som ønsker å erstatte Visual Studio.NET med en mellomvekt-IDE som ikke er så vanskelig å lære, eller for Java-utviklere som ønsker å bytte til .NET.

Visual SlickEdit
Visual SlickEdit er mest kjent som tekstredigerer, men har de siste versjonene vokst til å være sitt eget som et fullt utviklet miljø, og støtter over 20 programmerings- og skriptspråk, inkludert VB.NET og C #. Brukergrensesnittet, vist i figur 4, er godt egnet for .NET-utvikling og inkluderer en CLR-feilsøking innebygd i Visual SlickEdit feilsøkingsvindu, noe som betyr at du kan redigere, bygge, kjøre og feilsøke .NET-applikasjoner uten å forlate brukergrensesnittet.

Figur 4: Visual SlickEdit

Visual SlickEdit er et modent, stabilt miljø som har vært gjennom 9 versjoner og denne modenheten viser i produktet, med funksjoner som bakgrunnssøk, fullføring av kode og utheving og et kraftig makrospråk for å automatisere vanlige oppgaver.

Som et rundt-redigerings- og utviklingsmiljø er SlickEdit vanskelig å slå. De fleste die-harde SlickEdit-brukere vil fortelle deg at når du først får tak i noen av de avanserte funksjonene og funksjonaliteten, vil du ikke bruke noe annet .

Macromedia Dreamweaver
Dreamweaver er sannsynligvis mest kjent blant web- og grafiske designere, men gjennom anskaffelser og forbedringer har produktet vokst til å bli mer en applikasjonsutviklingsplattform, inkludert støtte for å lage ASP.NET-applikasjoner.

Dreamweaver-brukergrensesnittet, vist i figur 5, er utviklet med nettutvikleren i tankene og gjør det enkelt å lage HTML-sider, maler og nettformer og slår Visual Studio.NET hendene ned for å lage funksjonsrike nettformer.

Figur 5: Dreamweaver

I tillegg til generelle webutviklings- og designfunksjoner, støtter Dreamweaver også ASP.NET-datasett, liste- og rutenettobjekter, i tillegg til tilpassede tagger og dynamiske formobjekter. Et annet område der Dreamweaver slår Visual Studio er med innebygd serveroppførsel "som kan brukes til å raskt lage nettformer som setter inn eller oppdaterer databaseposter, navigerer gjennom postsett, etc.

Kodevisningen er også en fordel for utvikling med fleksibel utheving for ikke bare ASP.NET, men også andre elementer på siden, og de fleste utviklere vil være veldig komfortable med å skrive og redigere kode. Kostnadene for å utstyre et team av utviklere med Dreamweaver kan være uoverkommelige, men hvis du ønsker å lage funksjonsrike webapplikasjoner med vekt på applikasjonens utseende og følelse, kan Dreamweaver være veien å gå.

Andre verktøy
Et annet område der spesielt open source-samfunnet har trappet opp for .NET er i testområdet. NUnit er et populært enhetstesting-rammeverk for .NET-språkene som opprinnelig ble portet fra JUnit, det velkjente enhetstestingverktøyet for Java. NUnit er et populært verktøy blant programvareutviklere og er blitt fullstendig skrevet om ved hjelp av C #.

Verktøyet har en kommandolinje eller et GUI-brukergrensesnitt for testing av applikasjoner. Kommandolinjen passer for å kjøre store testgrupper der du ikke nødvendigvis trenger å se resultatene på en gang, mens GUI har en -stoplight-tilnærming der grønne, gule og røde indikatorer brukes til å returnere teststatusen.

Den siste versjonen av verktøyet er 2.2, og hvis du bruker MonoDevelop, open source IDE for å utvikle .NET-applikasjoner på Linux og andre plattformer, installeres en versjon med produktet, men du må oppgradere for å få den nyeste versjonen.

Sammendrag
Så spørsmålet gjenstår, kan du erstatte Visual Studio helt? Svaret er ja, så lenge du er fornøyd med alternativene - for utviklere som er nye i .NET-utvikling, vil det være lettere å få dem i gang i et annet utviklingsmiljø, men for hardkjerne Visual Studio.NET-brukere, der må være en overbevisende grunn eller funksjon for å få dem til en ny plattform. Med de økende kostnadene ved Visual Studio.NET kan selvfølgelig noen av de åpne kildekode- og lavkostalternativene vi har sett på, bare passe for regningen.

VerktøyBrukervennlighetFunksjoner og funksjonalitetUtvikling av brukergrensesnittKodeutviklingPlattform og språkstøtteDokumentasjon og støtteKoste
Visual Studio.NET
SharpDevelop
MonoDevelop
XDevelop
Visual SlickEdit
Macromedia Dreamweaver

= Utmerket = Bra = Gjennomsnitt

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com