Anmeldelse: OpenDNS

Problemer med nettfiltrering og DNS-ytelsesutfordringer er ofte komplekse problemer, men løsningen trenger ikke å være overkomplisert. OpenDNS tilbyr gratis verktøy og tjenester som hjelper bedrifter med å administrere internettbruk, sikre webtrafikk og forbedre DNS-ytelsen.

spesifikasjoner

 • Produsent: OpenDNS
 • Tjenester: Filtrering av nettinnhold, phishing-beskyttelse, DNS-tjenester
 • Operativsystemer: Linux / UNIX (inkl. Ubuntu og BIND), Macintosh (OS 9 og OS X), Windows (Windows 98 og nyere), mobile enheter (inkludert utvalgte Nokia-håndsett, Palm OS 5, Windows Mobile 5, Playstation Portable og RAZR telefoner)
 • Nedlastinger: OpenDNS Utilities
 • Pris: Gratis (Premium-tjenester tilgjengelig)
 • Hvis du vil se nærmere på, sjekk Open DNS Photo Gallery
 • Ytterligere informasjon

Hvem er det for?

Det er nesten universelt - bedrifter fra alle bransjer og i alle størrelser sliter med nettfiltrering og DNS-utfordringer. Fra små bedrifter til skoler til bedriftsmiljøer muliggjør internett handel og kommunikasjon, men internettilgang åpner også en rekke sikkerhetstrusler og potensielle flaskehalser ved ytelsen.

Internett-filtrering, og bygging av en robust DNS-infrastruktur, er avgjørende for at noen organisasjon på en kostnadseffektiv måte skal distribuere Internett-tjenester på et kontor eller anlegg. Noen henvender seg til dyre maskinvareapparater som krever tilbakevendende abonnement. Andre legger dypt inn i kompleksiteten til proxy-tjenester og arkitekterte DNS-infrastruktur nøye.

De fleste alle organisasjoner kan imidlertid forenkle DNS-ytelsesutfordringene og implementere effektiv, tilpassbar nettfiltrering ved å bruke OpenDNS. I følge selskapets statistikk er "mer enn 10 millioner mennesker på bedrifter, skoler og i hjem rundt om i verden" avhengige av OpenDNS 'filtreringstjeneste for webinnhold for å beskytte systemene sine.

Hvilket problem løser det?

OpenDNS leverer pålitelige, robuste og pålitelige DNS-tjenester. Organisasjoner kan avlaste de to byrdene ved å bygge skalerbare og avhengige DNS- og webinnholdsfiltreringstjenester til OpenDNS. Bedre ennå, OpenDNS leverer utprøvde DNS-løsninger som ikke koster noe. Tjenesten, som beskytter nettverk mot phishing-trusler og muliggjør håndheving av internettpolitikk, reduserer også kostnadene fordi den er gratis.

Utrolige funksjoner

 • Enkelhet - Å bygge en pålitelig DNS-infrastruktur er vanskelig, men organisasjoner som utnytter OpenDNS for DNS-oversettelse og for å håndheve Internett-policyer, trenger bare å peke serverne og ruterne sine til å bruke OpenDNS 'DNS-servere. Klientarbeidsstasjoner kan stilles inn til å bruke domeneservere for lokal DNS-oversettelse, og dermed gjøre det mulig for organisasjonens PCer, servere og annet nettverksutstyr å finne lokale ressurser. Men det er enkelt å raskt konfigurere en organisasjons servere og rutere for å trykke på OpenDNS 'DNS-servere (i motsetning til en ISPs DNS-server) for å oppfylle DNS-krav. Flere forhåndsinnstilte filtre kan velges, eller en organisasjon kan tilpasse filterinnstillinger ved å velge fra dusinvis av kategorier. Videre opprettholder OpenDNS en grundig samling av omfattende trinn-for-trinn-artikler som eliminerer gjetninger fra prosjektet.
 • Verktøy - Ingen programvare trenger å installeres for å migrere en organisasjon til å bruke OpenDNS-tjenester. De administratorene som ønsker å automatisere DNS-oppdateringer (for eksempel når en dynamisk IP-adresse, i motsetning til en statisk WAN-adresse, er i bruk), vil imidlertid finne en samling gratis lettkonfigurerte verktøy som løser slike problemer.
 • Priser - Tjenesten er gratis. Sammenlignet med tilbakevendende abonnementskostnader eller programvare som krever årlig fornyelse per sete, reduserer OpenDNS øyeblikkelig driftskostnadene forbundet med nettfiltrering.
 • Skalerbarhet - Store og små kontorer trykker på fordelene forbundet med OpenDNS 'tjenester. Fra enkeltpersonforetak til globale multinasjonale selskaper, organisasjoner i alle størrelser er avhengige av OpenDNS for å tilby DNS-tjenester, beskytte mot phishing-angrep og filtrere internettbruk.
 • Støtte for flere plattformer - OpenDNS-tjenester fungerer på et veldig bredt utvalg av databehandlingsplattformer, inkludert Linux, UNIX, Macintosh, Windows og mobiltelefoner. I tillegg fungerer OpenDNS-tjenester med de fleste alle viktige maskinvarebrannmurmerker.
 • Rapportering - OpenDNS gir administratorer et tilpassbart dashbord. Statistikk kan deles etter nettverk for å spore totale forespørsler, unike domener, unike IP-er, blokkerte domener og mer.

Hva er galt?

Nettfiltrering er ikke idiotsikker - Mens OpenDNS Web-filtre gjør en god jobb med å redusere falske positiver, nekter tilgang til anonymiserings- og proxy-nettsteder (hvis det er valgt) og blokkerer passende destinasjoner etter kategori, er ikke tjenesten lufttett. Teknologisk kyndige brukere kan noen ganger omgå tjenestens beskyttelsessystem, men det er sant med mange filtreringsløsninger for nettinnhold.

Konkurransedyktige produkter

 • Maskinvarebasert innholdsfiltrering av apparatet:
  • Barracuda Networks
  • Wavecrest Computing CyBlock Appliance
  • Smoothwall Guardian
 • Proxy-servere:
  • Rask proxy-nettverk
 • Programvare for webinnholdsfiltrering:
  • Websense Web Security Gateway
  • Webroot Web Security SaaS

Ergo for virksomheten

Teknologeadministratorer og bedriftseiere har for mange problemer på tallerkenene sine til å også måtte bekymre seg for å håndheve retningslinjer for bruk av Internett, opprettholde blokklister, beskytte mot ustanselige og stadig skiftende phishing-angrep og opprettholde en robust og pålitelig DNS-infrastruktur. OpenDNS, som kan skryte av kunder blant prominente universiteter, offentlige etater, biblioteker, ideelle organisasjoner, detaljister, produsenter og andre sektorer, er en favoritt blant systemadministratorer. Og av en grunn; tjenesten er enkel og den fungerer som annonsert.

Bruker vurdering

Har du møtt OpenDNS? I så fall, hva tror du? Ranger enheten og sammenlign resultatene med hva andre TechRepublic-medlemmer mener. Gi din egen personlige anmeldelse av OpenDNS i TechRepublic Community Forum, eller gi oss beskjed hvis du tror vi har utelatt noe i anmeldelsen vår ovenfor.

Les våre feltprøvde anmeldelser av maskinvare og programvare i TechRepublics nyhetsbrev om produkt Spotlight, levert hver torsdag. Vi forklarer hvem som vil bruke produktet og beskriver hvilket problem produktet er designet for å løse.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com