RealityKit og Reality Composer, AR-verktøy fra Apple: Et jukseark

RealityKit og Reality Composer: Apples nye AR-utviklerverktøy Apple er alt i forsterket virkelighet, og de to nye programvareverktøyene gjør utviklingen av AR enklere enn noen gang før. Her er hva de kan gjøre.

Apples ARKit gir iOS-utviklere muligheten til enkelt å legge til augmented reality (AR) opplevelser til sine eksisterende apper. Med Apples RealityKit-rammeverk og Reality Composer-appen, kan utviklere ta det til neste nivå og skape AR-opplevelser som vanligvis var forbeholdt produksjonsselskaper for en enorm kostnad for bare noen få år siden.

La oss dykke inn i RealityKit og Reality Composer for å få et bedre inntrykk av hva disse AR-verktøyene kan gjøre og hvordan utviklere vil bruke dem. Denne artikkelen er også tilgjengelig som nedlastning, Jukseark: AR Tools fra Apple: RealityKit og Reality Composer (gratis PDF).

Mixed reality in business (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

Hva er RealityKit?

RealityKit er et nytt rammeverk som er bakt i Xcode 11 og iOS 13 for å la utviklere få fotorealistisk gjengivelse i sine forsterkede realityscener. Det gir også mulighet for animasjoner, effekter, fysikkeffekter og mer på disse AR-objektene.

RealityKit er et naturlig Swift API, tilgjengelig når du kobler til iOS 13 SDK. Dette betyr at du får brukt Swifts språkfunksjoner for å bygge ut en AR-opplevelse som bruker RealityKit enda raskere enn før.

Hva er nøkkelfunksjonene i RealityKit?

Skalerbar ytelse

RealityKit bruker GPU for å få mest mulig gjengivelsesytelse; den drar også nytte av CPU-bufrene og flerkjernede prosesseringsmuligheter for å gjøre simuleringene glatte for brukerne. Apple reklamerer for at du nå bare trenger å bygge en eneste AR-opplevelse som kan skaleres for å matche ytelsen til hver iOS-enhet den kjører på.

Delt AR-opplevelser

I fjor la Apple muligheten til å bygge delte opplevelser i ARKit; i år tar Apple det et skritt videre for å gjøre det enklere for utviklere å håndtere nettverkssiden av opplevelsene.

Med RealityKit håndteres nettverksoppgaver som å opprettholde en jevn tilstand, optimalisere nettverkstrafikk, håndtere pakketap og utføre eierskapsoverføringer automatisk av settet uten at utvikleren trenger å skrive denne semi-boilerplate-koden selv.

Tilleggsressurser

 • Apple har ikke et AR-headset ennå, men AR-verktøyet deres baner vei (CNET)
 • Infographic: Historien til AR og VR, og hva fremtiden rommer (TechRepublic)
 • Virtual og augmented reality policy (TechRepublic Premium)
 • Apple Developer: RealityKit dokumentasjon (Apple)
 • Video: WWDC 2019: Alt Apple kunngjorde og hva som virkelig betyr noe for virksomheten (TechRepublic)
 • WWDC Session 605: Building Apps with RealityKit (Apple)
 • WWDC Session 610: Building Collaborative AR Experience (Apple)

Hva er virkelighetskomponist?

Reality Composer ble introdusert ved siden av RealityKit på WWDC 2019. Denne appen, som er tilgjengelig for iOS og macOS, lar utviklere og grafikere bygge ut realistiske AR-opplevelser og legge til animasjoner og interaksjoner på en måte som aldri har vært så lett før.

USDZ-filer er kjernen i å skape augmented reality-opplevelser på iOS; disse filene ble vanligvis bygget med tredjepartsverktøy - til nå. Reality Composer kan importere din eksisterende USDZ-fil, eller du kan lage din egen ved hjelp av appen og importere noen av hundrevis av forhåndsbygde 3D-objekter for å lage din AR-scene.

Apples første ansatt: Den bemerkelsesverdige odysseen til Bill Fernandez (omslagsoversikt PDF) (TechRepublic)

Reality Composer is a powerful app for iOS and Mac that lets developers and designers edit augmented reality scenes.

" data-credit="Image: Apple, Inc." rel="noopener noreferrer nofollow">

Reality Composer er en kraftig app for iOS og Mac som lar utviklere og designere redigere augmented realityscener.

Bilde: Apple, Inc.

Hva er nøkkelfunksjonene i Reality Composer?

Animasjoner og lyd

Reality Composer lar deg puste nytt liv i eksisterende scener og gjøre dem mer naturtro og interaktive - du kan endre 3D-objektets størrelse, stil og mer, samt legge til animasjoner og lyd.

Må-lese utviklerinnhold

 • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
 • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
 • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
 • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

Animasjoner som vrikke eller snurr er morsomme ting å legge til for å legge vekt på visse objekter. Appen åpner også for å starte animasjoner når en bruker kommer nærmere et objekt, beveger enheten sin eller møter en annen trigger som kan spesifiseres ved hjelp av Reality Composer.

Lyd på innsiden av augmented reality-scener er vanligvis flatt, men Apple har gjort noe interessant med Reality Composer. Inni i appen kan du dra nytte av romlig lyd, som lar forskjellige lydklipp spilles av når en bruker beveger seg inn i en viss del av scenen, noe som gir scenen enda større dybde av virkelighet.

Ta opp og spill på enheten

Reality Composer på iOS lar deg enkelt spille inn sensordata (for eksempel å flytte enheten rundt, zoome inn på et bestemt sted på AR-scenen osv.), Og deretter spille av dem mens du utvikler AR-opplevelsen. Dette er nyttig fordi du ikke trenger å bygge og kjøre appen kontinuerlig på en enhet og manuelt teste hver gang du gjør en endring i AR-scenen.

portabilitet

Apple har laget Reality Composer på tvers av plattformer, slik at utviklere og grafiske designere kan redigere AR-scener - og hele opplevelsen - sammen med animasjoner og hendelser rett fra Mac- og iOS-enheter. Dette betyr at du kan redigere scenene dine hvor som helst, og det reduserer kostnadene for å komme i gang med AR-scenedesign for grafiske designere.

Tilleggsressurser

 • WWDC Session 609: Building AR Experience with Reality Composer (Apple)
 • WWDC 602: Arbeide med USD (Apple)
 • Apples kuleste nye AR-funksjoner fungerer bare på iPad og iPhones med de nyeste prosessorene (CNET)
 • Få de siste Apple-relaterte nyhetene og tipsene våre (TechRepublic på Flipboard)

Når ble RealityKit og Reality Composer utgitt?

Apple introduserte RealityKit og Reality Composer på WWDC 2019. Her er flere detaljer om utgivelsene:

 • 3. juni 2019: Apple introduserer RealityKit og Reality Composer.
 • 3. juni 2019: Apple slipper beta av RealityKit i Xcode 11.
 • 3. juni 2019: Apple slipper beta av Reality Composer.

Tilleggsressurser

 • WWDC Session 603: Introduksjon av RealityKit og Reality Composer (Apple)
 • WWDC 2019: De største takeaways for utviklere (TechRepublic)
 • WWDC 2019: Mac Pro, iPadOS, iOS 13, WatchOS 6, og alt Apple kunngjorde (ZDNet)
 • Apples ARKit gir AR-apper bevegelsesfangst, lar deg trå inn i en digital kreasjon (CNET)

Hvordan kan jeg få RealityKit og Reality Composer?

RealityKit er tilgjengelig i Xcode fra versjon 11. Du kan laste ned betaen til Xcode 11 fra Apple Developer-nettstedet under fanen Programmer.

Reality Composer er tilgjengelig i Xcode 11 på Mac ved å velge Xcode fra menylinjen | Åpent utviklerverktøy | Reality Composer. Dette vil starte Reality Composer-appen på din Mac.

Reality Composer er for tiden i lukket beta på iOS, men du kan be om tilgang til TestFlight-versjonen av appen fra Apple Developer nettsted. Når den er godkjent, vil du kunne installere Reality Composer beta på iOS-enhetene dine fra TestFlight-appen.

Det er forventet at når Reality Composer kommer ut av beta senere i år, vil det være tilgjengelig for alle å laste ned fra iOS App Store.

Tilleggsressurser

 • Apple Developer Program: En innsidehåndbok (gratis PDF) (TechRepublic)
 • Project Catalyst: Hva utviklere trenger å vite (TechRepublic)
 • Mer programmerings- og utviklerrelatert dekning (TechRepublic på Flipboard)

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag Bilde: Apple, Inc.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com