Avslutt visningstekst med bilder allerede

Det var en tid på internett da øyeskadelige sider som denne var regelen i stedet for unntaket.

I dag er utviklere og designere i stand til å oppnå fantastiske resultater med bare tekst og CSS. Et eksempel er denne plakaten om de tre lovene innen robotikk. For mange år siden ville dette ha vært en forferdelig samling av spleisede bilder, eller bare en stor tykk bildefil som måtte lastes ned og gjengis.

Det er mange eksempler å se, når du først skriver et positivt adjektiv og ordene "text css" i Google.

Likevel lever vi fortsatt i en verden der tekst for ofte blir tjent opp som et bilde, og et dårlig valgt, tapete bildeformat blir brukt. Formatet jeg viser til er JPEG, og på grunn av sin tapte natur vil det vanligvis etterlate tekst med gjenstander eller uskarphet.

Denne saken jeg så i morges, var fra nettstedet til Australias føderale liberale parti ved lanseringen av en bok av lederen.


(Skjermbilde av Chris Duckett / TechRepublic)

Det er ingen grunn til at tekst som dette trenger å være på et bilde, men hvis det måtte være et bilde, bør det i det minste minimum bruke et tapsfritt bildeformat, for eksempel PNG, som vil gjengi teksten riktig.

Nedenfor er en sammenligning av en trio av skjermbilder tatt av 50 års turer av The Rolling Stones; til venstre er en PNG, i midten er en JPEG eksportert med 90 prosent kvalitet, og til høyre er en JPEG eksportert til 100 prosent kvalitet. Under bildene er statuslinjen til bildeviseren, som viser zoomnivået og størrelsen på bildene.


For å se gjenstander ordentlig, anbefaler jeg at du laster i full størrelse og zoomer inn.
(Skjermbilder av Chris Duckett / TechRepublic)

De 90 prosent JPEG har klare gjenstander introdusert, og 100 prosent JPEG er fin i kvalitet, men klokker inn nesten dobbelt så stor som filstørrelsen til PNG: 200, 4 KB mot 96, 7KB.

PNG er det åpenbare valget for bilder som inneholder tekst, og det er synd at uskarp JPEG-tekst fortsetter å være til hinder for lesbarheten på dagens internett.

Ikke stol på det første resultatet som ble returnert, og gjør noen tester

Tilbake til siden på Stones-turene er det et godt eksempel på hvorfor litt domenekunnskap kan strekke seg langt, og hvorfor du ikke nødvendigvis bør stole på det første resultatet som returneres av en geodatabase.

Sjekk veien Stones tok det året: Sydney, Brisbane, Adelaide, St Kilda, Wellington, Auckland; og se på Wellington som er kartlagt. Jeg håper fansen i det landlige New South Wales likte det.

Og før du tror det er en regional feil, får også New York behandlingen.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com