Python: Hvor skal du lære det, og hvorfor du bør gjøre det nå

Hvordan Python ble det raskest voksende programmeringsspråket i verden Sjefreporter Nick Heath gir en oversikt over hans Python-omslagshistorie, som kartlegger hvordan programmeringsspråket ble kuratert, dets tidlige dager og hva fremtiden har for Python.

Må-lese utviklerinnhold

  • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
  • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
  • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

Flere år i forblir Python "den store kahunaen" i programmeringsspråk, slik IEEE Spectrum uttrykker det, og gir topplassen på sin årlige liste for 2019.

"Pythons popularitet drives i liten grad av det store antallet spesialiserte biblioteker som er tilgjengelige for det, spesielt innen kunstig intelligens, " sa IEEE.

Python mottar konsekvent toppfakturering i rangeringer, hovedsakelig fordi det er et av de enkleste programmeringsspråkene å lære fordi det leser som engelsk, sa bransjeobservatører. Dette gjør Python til et godt valg hvis du tenker på å lære et kodespråk.

Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten (cover story PDF) (TechRepublic)

Hvorfor lære Python?

Python vokser i popularitet for statistikk, datavisualisering og andre typer forskning som involverer store datasett, ifølge Bennett Garner, en avansert ingeniør hos Cube, et finansiell planleggingsselskap.

"Hvis du er interessert i programmering, er Python et godt førstespråk å lære, " sa han. "Det øker fortsatt i popularitet, spesielt for datakrevende applikasjoner."

I sitt arbeid bruker Garner Python for Cubes webserver, Django, bakgrunnsarbeideroppgaver og alt manus som selskapet trenger. "Ofte innebærer det å beregne tusenvis eller titusenvis av økonomiske datapunkter på tvers av ulike modell-, scenario- og tidsvektorer."

Den har en relativt enkel, ren syntaks som er lett for ikke-programmerere å lære og forstå, sa han. "Så læringskurven for Python er mindre bratt enn for statisk skrevne språk som ofte involverer mye kjeleplate-kode, som Java."

Det er også et sterkt open source-samfunn for Python-pakker, sa han.

SE : Komme i gang med Python: En liste over gratis ressurser (nedlasting av TechRepublic)

Utviklere bruker ofte Python for implementering innen varme teknologiområder som maskinlæring, kunstig intelligens og datavitenskap, og for å gjøre studenter og andre som lærer språket svært omsettelige, sa Karen Panetta, en stipendiat i IEEE og forskerutdanning for ingeniørhøgskolen. ved Tufts University.

"Verdien av språket er imidlertid ikke bare for forskere og ingeniører, " la Panetta til. "Det fremmer de digitale humaniora slik at det blir språket for 'ikke-nerdene' også."

En annen grunn til å lære Python er at språket har en rask oppstarttid slik at elevene raskt kan lære å skrive programmer som gir øyeblikkelig tilfredsstillelse med de imponerende visualiseringene av resultatene, sa Panetta.

"Høgskoler og universiteter bruker Python i sine førsteårs programmeringskurs for å engasjere studenter, noe som påvirker fastholdelse, spesielt for kvinner og andre underrepresenterte grupper innen ingeniørfag og naturfag, " sa hun.

Husk at Python er tregere enn andre tradisjonelle språk og ikke så effektiv når hastighet er viktig, så det kan være at det ikke er ideelt for en mobilapp eller for spillutvikling, bemerket Panetta.

Hvor du skal dra for å lære Python

Google lanserte nylig et nytt opplæringskurs for amerikanske jobbsøkere for å lære Python. Kurset, Google IT Automation med Python Professional Certificate, er gratis for en syv dager lang prøve og koster da 49 dollar per måned. Det drives av det nettbaserte utdanningsselskapet Coursera.

Det er mange online-kurs, og IEEE har kapitler over hele verden som stadig tilbyr korte kurs og workshops i Python, sa Panetta. "For eksempel tilbyr mitt eget Boston IEEE-kapittel et kort kurs i Python og bruker det til applikasjoner i signalbehandling og for trådløs kommunikasjon."

De beste ressursene Garner sier at han har sett på å lære grunnleggende programmeringsprinsipper kommer fra Harvards CS50-kurs. "David Malan er en utmerket instruktør, og kurset leder studentene gjennom det grunnleggende innen datavitenskap. Kurset starter ikke med Python, men til slutt vil du skrive komplekse Python-webapplikasjoner, og du vil ha forståelse for hvorfor datamaskiner fungerer slik de gjør, "sa han.

"Hvis du vil markedsføre deg, er det språket å lære deg, " sa Panetta. "Hvis du bare vil lære å programmere, er det et fantastisk førstespråk å lære, det er gratis og enkelt."

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com