Python programmeringsspråk: Et jukseark

Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket Frustrert av mangler ved programmeringsspråk, skapte Guido van Rossum Python. Med det språket som nå brukes av millioner, snakker Nick Heath med van Rossum om Pythons fortid og utforsker hva som er neste gang.

Med over 8, 2 millioner utviklere som bruker Python, kan ikke Pythons programmeringsspråk nektes. Siden den første utgivelsen i 1990, har Python fått offentlig støtte i akademia og næringsliv, og ble brukt mye i kunstig intelligens og maskinlæring, og tjente som underbygging av OpenStack, i tillegg til å drive cloud-fillagringstjenesten Dropbox.

Denne utvidbarheten gjør Python til et utmerket programmeringsspråk for juniorutviklere å komme i gang med, men også et som fortsatt er gjeldende i skala, ettersom Python brukes mye til applikasjoner i den virkelige verden. Dette juksearket undersøker hva Python brukes til og hvordan det sammenlignes med andre programmeringsspråk, og gir ressurser for å lære språket. Last ned: Python programmeringsspråk: Et jukseark (gratis PDF), ebook-versjonen av denne artikkelen.

Alle jukseark fra TechRepublic og smarte personguider

Hva er Python programmeringsspråk?

Python er et tolket programmeringsspråk (også kalt et skriptspråk), opprettet i 1990 av den nederlandske programmereren Guido van Rossum, etter sin erfaring med å jobbe med det utdanningsfokuserte ABC-språket ved CWI. Python skiller seg fra andre programmeringsspråk, ettersom den prioriterer kodelesbarhet og bruk av hvitrom over kompakte, ørsmå kildefiler.

Python er dynamisk typetypet og samlet søppel (gjennom referansetelling og syklusdeteksjon), støtter objektorientert og strukturert programmering fullt ut, og støtter i stor grad funksjonell og aspektorientert programmering, noe som gjør den spesielt allsidig og anvendelig for en lang rekke bruksområder.

Python spiser verden: Hvordan en utviklers sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten (TechRepublic omslagshistorie PDF)

Standardbiblioteket er ofte betraktet som en av de største styrkene til Python; denne funksjonen gjør det mulig for programmerere å raskt utvikle prosjekter uten å måtte stole sterkt på tredjepartspakker for grunnleggende rørleggerarbeid i en gitt applikasjon. For å utfylle standardbiblioteket, katalogiserer Python Package Index (PyPI) over 200 000 pakker som gir forskjellige funksjoner.

Tilleggsressurser

 • Python-programmeringsspråk: 'Avanserte sikkerhetsfunksjoner' vil hjelpe til med å blokkere ondsinnede PyPI-pakker (TechRepublic)

 • Hvordan Netflix bruker Python: Streaming giant avslører programmeringsspråkbiblioteker og rammer (TechRepublic)

 • Lær Python: Online opplæringskurs for begynnende utviklere og kodingseksperter (TechRepublic)

 • Python programmeringsspråk (TechRepublic på Flipboard)

Hva er det som gjør Python til et godt valg for prosjektet mitt?

Pythons design som språk gjør det til et godt valg for prosjekter med flere forfattere, ettersom språkets iboende lesbarhet hjelper muligheten til å plukke opp kode og tydelig forstå hvordan det fungerer. Python er et kraftig programmeringsspråk, som gjør det mulig for selv juniorutviklere å oppnå ganske mye — som tilfellet for praktisk talt alt innen informatikk, det er en xkcd for det.

Ansettingssett: Python-utvikler (TechRepublic Premium)

Python brukes mye i kunstig intelligens; Googles TensorFlow-rammeverk inkluderer Python-moduler, og Keras og Scikit-learning gjør det også. Anaconda-prosjektet er en distribusjon av Python og R for vitenskapelig databehandling. IBMs Qiskit og D-Wave's Ocean læringsplattformer bruker også Python for programmering av kvantecomputere. Python brukes av dataforskere, med populære biblioteker inkludert NumPy, SciPy og Matplotlib, og i rammer for nettutvikling inkludert Django, CherryPy, Pyramid, Flash, web2py og webapp2.

Grafikkredigeringsprogrammer bruker også inline Python-skripting, inkludert 3D-animasjonsprogramvaren Autodesk 3ds Max, Maya, og MotionBuilder, samt Cinema 4D, Lightwave, Houdini og modo, Nuke-komponisten og open source Blender-verktøyet. Av 2D grafikkprogramvare, PaintShop Pro, så vel som åpen kildekode-programvare GIMP, Inkscape og Scribus.

I tillegg bruker LibreOffice Python for inline scripting, omtrent på samme måte som Visual Basic brukes til å utvide funksjoner i Microsoft Office.

I 1999 skrev programvareutvikler Tim Peters, en viktig bidragsyter til Python og skaperen av den opprinnelige CPython-implementeringen, "Zen of Python", en forklaring på Pythons designfilosofi og filosofien som programmerere bør innlemme i deres programmeringsmetode. Dokumentet ble senere innarbeidet i offisiell Python-dokumentasjon.

Tilleggsressurser

 • Hvorfor Python er så populær blant utviklere: 3 grunner til at språket har eksplodert (TechRepublic)

 • Google, Amazon, Microsoft: Hvordan sammenligner deres gratis maskinlæringskurs? (TechRepublic)

 • Python-programmeringsspråk: Microsoft svarer på anrop for ekstern utvikling av utvidelser i VS-kode (TechRepublic)

 • Python: 5 brukstilfeller for programmerere (TechRepublic)

Hvordan sammenligner Python med andre programmeringsspråk?

Python kan brukes til praktisk talt alle bruksområder som ethvert annet høyt nivå språk (C / C ++, JavaScript, PHP, etc.) kan brukes til. Implementeringer for moderne mikrokontrollere finnes, selv om eldre CPUer (m68k, z80, 6502) ikke kan bruke Python.

Selv om implementeringen av CPython-referansen er stort sett nyttig for de fleste brukstilfeller, eksisterer andre Python-tolker for å imøtekomme spesifikke behov og distribusjonsscenarier. MicroPython er en mikrokontrollerfokusert implementering som støtter Arm-arkitekturer, i tillegg til Arduino, ESP8266, ESP32 og RISC-V (32- og 64-biters) arkitekturer. CircuitPython er en utdanningsfokusert gaffel fra MicroPython.

PyPy er den mest populære alternative implementeringen av Python. Det skiller seg fra CPython ved at PyPy er en (raskere) just-in-time kompilator, mens CPython er en tolk.

Implementeringer av språkmål finnes også, inkludert CLPython for Common Lisp, IronPython for .NET / Mono, og Jython for Java. På samme måte er Nuitka-prosjektet en kilde til kilde-kompilator fra Python til C / C ++ kildekode.

Tilleggsressurser

 • De beste programmeringsspråkene i 2019: Python er nummer én, sier ingeniører (TechRepublic)

 • Henter Pythons popularitet? Vil programmeringsspråkets begrensninger avslutte den raske økningen? (TechRepublic)

 • Julia vs Python: Dette er grunnen til at det nye programmeringsspråket vinner nye fans (TechRepublic)

 • Python programmeringsspråk får hastighetsøkning fra den nyeste PyPy-tolken (TechRepublic)

Hva er forskjellen mellom Python 2 og Python 3?

Python 3.x-serien ble introdusert i desember 2008, for å adressere og rette opp grunnleggende designfeil, samt generelt modernisere språket. Python 3 ble utviklet med det ledende prinsippet om "å redusere funksjoner duplisering ved å fjerne gamle måter å gjøre ting på." På grunn av dette er Python 3 ikke helt bakoverkompatibel med Python 2, noe som krever at utviklere moderniserer koden sin for å kjøre på den nye versjonen.

Støtten til Python 2.7 avsluttes 1. januar 2020, noe som gjør overgangen til Python 3 desto mer presserende.

For programmerere kan verktøyassistert porting ved hjelp av futurize eller modernisere hjelpe til i overgangen, mens caniusepython3-prosjektet viser hvilke arveavhengigheter som kan hindre deg i å bruke Python 3.

Tilleggsressurser

 • JPMorgan's Athena har 35 millioner linjer med Python-kode, og vil ikke bli oppdatert til Python 3 i tide (TechRepublic)

 • Migrering fra Python 2 til Python 3: En guide til forberedelser til fristen for 2020 (TechRepublic)

 • Storbritannias cybersecurity-byrå advarer devs om å slippe Python 2 på grunn av truende EOL- og sikkerhetsrisiko (ZDNet)

 • Her er grunnen til at yngre utviklere ikke tåler nye programmeringsspråk (TechRepublic)

Hvordan kommer jeg i gang med programmering i Python?

Å lære Python krever ikke å få en grad i informatikk - det er mange ressurser tilgjengelig online for å hjelpe brukere i gang med programmeringsspråket.

Komme i gang med Python: En liste over gratis ressurser (gratis PDF) (TechRepublic)

TechRepublic Academy, et joint venture mellom TechRepublic, ZDNet og StackCommerce, tilbyr også et bredt utvalg av dyptgående Python-kurs.

Hvis du allerede er kjent med programmering, er sjansen stor for at din IDE av valg enten støtter Python eller støtte kan legges til ved hjelp av en plugin. For nye programmerere er bruk av en gratis IDE som støtter Python en rask måte å komme i gang - disse inkluderer Atom, PyCharm, Geany, Sublime Text og Visual Studio Code.

Tilleggsressurser

 • En nybegynnerguide for Python: Bøker, opplæringsprogrammer, videoer, bruk av saker og utviklernes favorittverktøy (TechRepublic)

 • Programmeringsspråk: Python-utviklere avslører favorittverktøyene sine (TechRepublic)

 • Hvordan ChocoPy bruker Python og RISC-V for å lære kompilering om oppretting (TechRepublic)

 • Lær programmeringsspråk gratis: GitHubs beste guider for Python-utviklere (TechRepublic)

Bilde: James Sanders / TechRepublic

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com