Python slår R og Perl nedover listen over mest populære programmeringsspråk

De mest etterspurte programmeringsspråk og utviklerjobber over hele kloden Disse kodingsspråkene er de mest etterspurte blant selskaper, ifølge en Hired-rapport.

Programmeringsspråk Python fortsetter å vokse i popularitet blant utviklere, og nådde en høy rangering gjennom tidene på TIOBE-indeksen for juli på 9, 2%. Mens Java (15%) og C (14%) fortsatt topper listen over de mest populære programmeringsspråk, er Python på kurs for å erstatte dem begge i løpet av de neste tre til fire årene, TIOBE nylig spådde, og ville bli den mest populære programmeringen språk i verden.

Må-lese utviklerinnhold

  • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
  • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
  • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

Imidlertid har Pythons økning - delvis på grunn av eksplosjonen av kunstig intelligens (AI), maskinlæring og datavitenskap i bedriften, og det store utviklermiljøet rundt det - også ført til at andre tidligere populære språk har falt. På denne månedens indeks traff Perl en lav rangering til hele tiden på 0, 92%, og kom inn på nr. 19 på listen. Og R traff sin laveste rating siden 2008, på 0, 84%, og kom inn på nr. 20.

Hvordan bygge en vellykket utviklerkarriere (gratis PDF) (TechRepublic)

Spesielt R og Python fortsetter å rykke ut det innen datavitenskapens område, ettersom begge språkene er nyttige for dataarbeid og blant de hyppigst nevnte ferdighetene i stillingsannonser for datavitenskapelige stillinger. Når det gjelder R vs Python-debatten, avhenger det til syvende og sist av hva utvikleren eller dataforskeren håper å oppnå med språket.

Andre programmeringsspråk som så fall i rangeringer denne måneden var C ++ (nr. 4, ned fra nr. 3 i juli 2018), Visual Basic .NET (nr. 6, ned fra nr. 5 i fjor), PHP (nr. 8, ned fra nr. 7), Swift (nr. 13, ned fra nr. 11), og Delphi / Object Pascal (nr. 18, ned fra nr. 16).

Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten (cover story PDF)

TIOBE-indeksen estimerer populariteten til programmeringsspråk over hele verden basert på resultater fra store søkemotorer, inkludert Google, Bing, Wikipedia, Amazon, YouTube og Baidu. Selv om det ikke er et perfekt mål, er rangeringen stort sett på linje med andre, bemerket Nick Heath fra TechRepublic.

Indeksen er ikke ment for å rangere det beste programmeringsspråket, men snarere for å sjekke om en utvikleres programmeringsferdigheter er oppdatert, eller hvilket språk som skal brukes for et prosjekt.

For mer, sjekk ut Python: 5 bruk saker for programmerere på TechRepublic.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også

  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark (TechRepublic)
  • Implementering av DevOps: En guide for IT-proffer (gratis PDF) (TechRepublic)
  • Cheatark for telefonintervju: Programvareutvikler (TechRepublic Premium)
  • Programmeringsspråk: Utviklere avslører mest elskede, mest avsky, hva som lønner seg best (ZDNet)
  • Det krever arbeid å holde dataene dine private online. Disse appene kan hjelpe (CNET)
  • Programmeringsspråk og karriereressurser for utviklere (TechRepublic på Flipboard)
Bilde: iStockphoto / SARINYAPINNGAM

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com