Python bestiller Java som nummer 2 på GitHubs liste over mest populære språk

De beste programmeringsspråkene i 2019: Python er nummer én, sier ingeniører. De mest populære språkene i henhold til verdens største organisasjon for ingeniørvitenskap og anvendt vitenskap.

Python overgikk Java, PHP, C #, C ++ og andre for å bli det nest mest populære programmeringsspråket, ifølge GitHubs årlige rapport "The State of the Octoverse".

GitHub, som eies av Microsoft, bemerket at det siste året "utviklere samarbeidet på mer enn 370 primære språk" på plattformen. GitHub rangerte hvert språk etter antall unike bidragsytere til depoter (offentlige og private) merket med et hovedspråk. Mens JavaScript fremdeles topper 2019-listen, flyttet Python fra 4. til 3. i 2015 og 3. til 2. i år. GitHub tilskrev Pythons økning i popularitet til veksten av "core data science-pakker makt av Python."

GitHub top languages over time.

" data-credit=GitHub rel="noopener noreferrer nofollow">

GitHub er topp språk over tid.

GitHub

GitHub Octoverse: Topp språk

 1. Javascript
 2. Python
 3. Java
 4. PHP
 5. C #
 6. C ++
 7. Loggfila
 8. Shell
 9. C
 10. Rubin

GitHubs Octoverse-rapport er ikke den eneste undersøkelsen som viser den nylige popularitetsveksten til Python ... et 20 år gammelt programmeringsspråk. Fra oktober 2019 rangerer den først på PYPL PopularitY of Programming Language Index, som sporer popularitet basert på Googles søk etter språkopplæringer. Og i følge Stack Overflow Developer Survey i 2019, er Python det "raskest voksende hovedspråket i dag." Python rangerte også nummer to (bak Rust) på Stack Overflows liste over mest populære språk og først på listen over mest ønsket språk.

Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

Google Dart topper GitHubs liste over raskest voksende språk

Når det gjelder GitHubs liste over raskest voksende språk, er Python topp 10, men Dart og Rust tar første og andre plassering. Darts topplassering på denne listen er interessant gitt at språket, utviklet av Google og først ble utgitt i 2011, toppet Codementors 2018-liste over utviklere av kodespråk bør unngå å lære. En årsak til Darts snu er sannsynligvis Googles påfølgende utgivelse av Flutter, et verktøysett for plattformsutvikling som bruker Dart. I september 2019 kunngjorde Google en oppdatering til Dart SDK og utgivelsen av Flutter 1.9. Den nye Dart SDK-en inkluderte en teknisk forhåndsvisning av ML Complete, som la AI-drevet fullføring av kode drevet av Googles TensorFlow Lite dypelæringsramme.

GitHub Octoverse: Raskest voksende språk

 1. Dart
 2. Rust
 3. HCL
 4. Kotlin
 5. Loggfila
 6. Kraftskall
 7. Toppunkt
 8. Python
 9. montering

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com