Offentlig DNS: Googles forsøk på bedre nettlesing

Hvis Googles påstander er sanne, vil deres offentlige DNS-teknologi forbedre websurfingen vår enormt, og hvem vil ikke det? DNS er et enkelt konsept, men det er utrolig komplisert å implementere. Med det i tankene, la oss ta en rask titt på hva DNS er. Deretter skal vi utforske hva Google har kommet frem til.

Hva er DNS

Domain Name System (DNS) handler om å gjøre det enklere for oss. Vi liker navn, datamaskiner som tall. DNS oversetter navn (domener) til tall (IP-adresser). Hvis datamaskinen din ikke får tilgang til DNS og får riktig IP-adresse, vil du se feilen "Server ikke funnet" av nettleseren.

DNS-systemet består av protokoller RFC 1034, RFC 1035 og følgende komponenter:

Ressursoppføringer er dataene som blir sendt tilbake til applikasjonen som gjør DNS-spørringen. Adresseposten er den vi er opptatt av. Det samsvarer med domenenavnet til en IP-adresse. Lysbildet nedenfor viser en sonefil fra example.com, der adresseposten viser IP-adressen for example.com er 192.168.254.3 (med tillatelse fra Zytrax.com).

Navneservere : Navneservere er depoter for sonefiler som lysbildet over. Å løse servere er navneservere som bare lagrer adresseposter. Hvordan det hele fungerer er ikke viktig akkurat nå. Vi må bare huske at en DNS-oppløsende server returnerer IP-adressen som kreves av nettleseren. Lysbildet nedenfor viser hvordan oppløsningsprosessen foregår (med tillatelse fra O'Reilly.com).

For detaljert informasjon om de indre funksjonene til DNS, se O'Reilly-boken DNS og Bind, 3. utgave av Paul Albitz og Cricket Liu.

Latency er problemet

På grunn av DNSs kompliserte struktur blir latens alltid introdusert av følgende:

  • Latens mellom brukerappen og løsningsserveren : Rundturen mellom brukerens datamaskin og den løser serveren tar tid og er påvirket av fysisk avstand, trenging av nettverk, tap av pakker og serverbelastning. Hvilket som helst kan øke forsinkelsen.
  • Latens mellom serveren som løser og oppstrøms navneservere : Å løse servere holder adresseposter bare i en viss tid. Hvis en spørring kommer inn og den løser serveren ikke har riktig adressepost, må den spørre andre navneservere for informasjonen, noe som tar ekstra tid.
  • Overbelastning av navneserver : Hver gang en navneserver blir beskattet til sin grense, blir spørsmål stilt i kø eller falt, avhengig av alvorlighetsgraden av overbelastningen . Dette gir igjen ekstra tid.
Googles forbedringer

Google så på alle de tre problemene ovenfor og kom med følgende forbedringer:

  • Tildeling av serverklynger på tilstrekkelig måte : Google har til hensikt å ha mer enn nok serverkapasitet tilgjengelig for forventet lasting.
  • Lastbalansering for delte hurtigbuffer : Google sørger for å håndtere høye volumer ved å bruke innovative lastbalanseringsteknikker. Google uttrykte bekymring for cache-fragmentering på grunn av dårlig implementert belastningsbalansering. De planlegger å fikse dette ved å bruke to tilnærminger: globale cacher og partisjonere cacher etter navn. På den måten går alle spørsmål til et bestemt domene til den samme serveren.
  • Forhåndsvisning av navneoppløsninger : Jeg nevnte tidligere om ressursoppføringer som har en levetid og forsinkelsen som oppstår mens jeg prøvde å finne en utløpt post. For å forhindre det har Google til hensikt å automatisk fornye visse ressursposter om brukerne sender spørsmål om disse domenenavnene eller ikke, noe som eliminerer ytterligere latenstid.
  • Tilstrekkelig fordeling av navneserver : Dette er et område der Google ikke vil ha et problem. Google har til hensikt å være vertskap for offentlig DNS i alle deres datasentre over hele verden.

For å prøve Public DNS

For de som vil bruke Google Public DNS, endre DNS-primær- og sekundær IP-adresser til 8.8.8.8 og 8.8.4.4. Google har også en webside med konfigurasjonsinstruksjoner for de fleste operativsystemer og enheter (se også Rick Vanovers siste innlegg om konfigurering av Google Public DNS).

Jeg har tidsbestemt noen spørsmål, og det ser ut til å være raskere. Jeg fant at dette blogginnlegget av Manu, som gjorde betydelige tester, hadde noen innsiktsfulle kommentarer.

Min bekymring

Google-applikasjoner forbedrer Internettopplevelsen min, men jeg er bekymret for mengden personlig informasjon som Google fanger opp. Det dilemmaet er nå mer forvirrende. Sammen med alt som Google samler om meg, kan jeg ved å bruke Googles offentlige DNS-system spore hvert nettsted jeg besøker. (Som andre TechRepublic-blogger Chad Perrin påpeker i et fersk innlegg, selvfølgelig, før du blir for paranoid om Google, kan det være lurt å reflektere over mengden sensitiv informasjon din nåværende leverandør har om deg.)

Folket på Google må være klar over min bekymring. Jeg leste en ComputerWorld-artikkel av Juan Carlos Perez, der han siterer Prem Ramaswami, produktsjef for Google Public DNS, som sier:

"Google Public DNS vil beholde sluttbrukerens IP-adresser i ikke lenger enn 48 timer før de slettes. Det vil lagre i mer enn to uker mer generelle data om brukerens ISP og by.

Videre vil Google ikke bruke Google Public DNS-trafikkdata for å komplettere data den samler inn fra brukere i sine andre tjenester. Vi korrelerer aldri dette med søkeloggene våre eller noe sånt for å legge til informasjonen vi har om deg spesifikt. Vi anerkjenner at DNS gir oss et bredere spekter av informasjon, og vi vil sørge for at det ikke er disse personvernhensynene.

Dette handler om å gjøre nettet raskere; det handler ikke om å samle inn mer data. "

For et interessant inntrykk på dette emnet, kan det være lurt å lese "Fortsatt venter på en ond google? Det kommer ikke til å skje, " et blogginnlegg av Louis Gray. Jeg vil definitivt gjerne vite hva du synes.

Siste tanker

Å gjøre nettet raskere er virkelig i vår beste interesse, og sannelig er det også i Googles beste interesse. Når vi vet dette, ser det ut til at offentlig DNS har fortjeneste. Så lenge du tror Googles administrerende direktør Eric Schmidt og hans nå berømte linje "Stol på oss."

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com