Programmeringsspråk: Python-utviklere avslører favorittverktøyene sine

De beste programmeringsspråkene å lære i 2019: Topp kodingsevner som betaler deg mest Dette er språkene som er mest etterspurt og tilbyr høyest lønn.

Python er kanskje verdens raskest voksende programmeringsspråk med tanke på popularitet, men hva gjør utviklere med det og hvilke verktøy bruker de?

Python Software Foundation har belyst hvordan utviklere bruker Python på tvers av språkets tre hovedområder: datavitenskap, webutvikling og DevOps.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Mer enn 20 000 profesjonelle og hobbyutviklere over 150 land ble undersøkt av stiftelsen og IDE-programvareselskapet JetBrains for rapporten om Python Developers Survey 2018 høsten i fjor.

For første gang bruker utviklere først og fremst Python for dataanalyse, som har overgått webutvikling som hovedrollen språket brukes til.

"Dataanalyse har blitt mer populært enn nettutvikling, vokst fra 50% i 2017 til 58% i 2018, " heter det i rapporten.

"Maskinlæring vokste også med 7 prosentpoeng. Disse typene utvikling opplever raskere vekst enn nettutvikling, som bare har økt med 2 prosentpoeng sammenlignet med året før."

Funnklokkene med en fersk Kaggle-undersøkelse av dataforskere som markerer Python som deres mest populære språk.

Et voksende tverrsnitt av utviklere bruker også Python til å skrive skript for å håndtere DevOps og systemadministrasjon, vanligvis ved siden av Bash-skript.

Jacqueline Kazil, styremedlem for Python Software Foundation, sa at svar på andre spørsmål i undersøkelsen antydet at webutvikling fortsatt kan være den mest populære bruken av Python, selv om det var rettferdig å si at Pythons bruk for dataanalyse og maskinlæring vokste mer. raskt.

Hva Python brukes til?

Bilde: Python Software Foundation

Enkelte rammer og biblioteker skiller seg ut som de mest brukte på hvert av disse feltene.

For datavitenskap og maskinlæring bruker utviklere vanligvis NumPy, Pandas, Matplotlib, med maskinlæringsspesifikke biblioteker som scikit-learning, TensorFlow og Keras er også populære. For å håndtere big data var den mest populære plattformen blant Python-utviklere Apache Spark.

De mest populære datavitenskapelige rammene for Python

Bilde: Python Software Foundation

Blant nettutviklere var Flask og Django de desidert mest populære rammene, selv om en fjerdedel sa at de ikke brukte noen rammer i det hele tatt.

De mest populære nettrammer for Python

Bilde: Python Software Foundation

De mest nyttige programvarebibliotekene i alle Python-utviklere ser ut til å være forespørsler om å håndtere sending og mottak av informasjon via HTTP, bildemanipulasjonsbiblioteket Pillow og asyncio-biblioteket for effektivisering av kodehåndtering av asynkrone forespørsler.

De mest populære programvarebibliotekene

Bilde: Python Software Foundation

Den mest populære IDE for å skrive Python var den mangeårige PyCharm-pakken, selv om Microsofts VS-kode raskt vinner terreng, og hopper for å bli den nest mest populære redaktøren for Python-utvikling. Like bak ligger ærverdige redaktører Vim, Sublime og Jupyter Notebook.

De mest populære IDE-ene for Python

Bilde: Python Software Foundation

I mellomtiden var det enhetstesting-rammeverket som var valgt blant utviklere pytest, og PostgreSQL var den mest brukte databasen, tett fulgt av MySQL.

Ewa Jodlowska, direktør for driften for Python Software Foundation, sa at dette var den største undersøkelsen av Python-utviklere som stiftelsen noen gang hadde foretatt seg, og hun håpet at den ville belyse bredere trender for samfunnet.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com