Produkt spotlight: Hjelp og manuelt dokumentasjonsverktøy

Derek Schauland sjekker ut Hjelp og håndbok, et verktøy for å lage dokumentasjon, i dette produktets søkelys.

-------------------------------------------------- -------------------------------------

Å være hjelpeapparatet, dokumentasjonsskriveren og nettverksadministratoren rullet inn i en for et mellomstort selskap er ganske oppgaven noen dager. Å lage dokumentasjon er et must når du jobber med mer enn bare en håndfull brukere, men å få dokumentene til et samlet format som fungerer praktisk talt hvor som helst er en utfordring.

Jeg prøvde Word-dokumenter og PDF-filer en stund, men de var for mange til å spore, og det ble forvirrende å vite hvilke versjoner som fremdeles fløt rundt når de trengte å bli oppdatert. Deretter fant jeg et verktøy som heter Hjelp & håndbok i håp om å rydde opp i noe av dokumentasjonsrotet. Dette er hva jeg lærte av å bruke den.

spesifikasjoner

Støttede operativsystemer :
 • Windows 7
 • Windows Vista
 • Windows XP
 • Windows 2000
Krav til maskinvare :
 • 1024 MB RAM
 • 100 MB diskplass
 • en skjermoppløsning på 1024x768 eller høyere

Hvem er det for?

Dette produktet er for alle som trenger litt hjelp til å organisere og oppdatere dokumentasjonen, spesielt hvis du er en en-person IT-butikk.

Hvilket problem løser det?

Ideen med Hjelp og manual er at den lar deg lage dokumentene en gang og skyve dem ut til mange formater, inkludert Windows Hjelp-filer, Compiled Help, HTML, PDF, tekst, blant andre.

Anta for eksempel at jeg lager dokumentasjon for en prosess i en applikasjon. Programmet har sannsynligvis et hjelpedokument allerede, men ofte er hele tingen virkelig ubehagelig å jobbe med. Ved hjelp av Hjelp og manual kan jeg importere eksisterende hjelpefiler (eller andre dokumenter) og inkludere dem i mitt nye prosjekt. På denne måten kan delen (e) av applikasjonshjelpen jeg trenger, bli lagdelt med hjelpen jeg oppretter.

Utrolige funksjoner

 • Help & Manual-grensesnittet bruker båndkonseptet fra Microsoft Office ( figur A ) og lager et boklignende prosjekt der dokumentasjon kan deles opp i seksjoner etter behov.
 • Applikasjonen bruker ideen om temaer, og lager en innholdsfortegnelse i navigasjonsruten til venstre for hovedredigereren.
 • Annet innhold, for eksempel video, kan også inkluderes i disse prosjektene. Dette lar skaperen legge inn videoen for en kringkastingpresentasjon rett i hjelpedokumentasjonen for fremtidig bruk.

Figur A

Klikk for å forstørre.
Starter i Hjelp og håndbok
Merk: Det kan hende du må laste ned riktig kompilator for hjelpefiler etter lasting av Hjelp og håndbok. Når du klikker på publiseringsalternativet på prosjektfanen og velger en type som krever en kompilator eller annen motor du trenger, må du finne den på systemet eller laste ned den. Nettstedet for Hjelp og manuell inneholder filene som trengs for bruk med programmet ( figur B ).

Figur B

Klikk for å forstørre.
Forsikre deg om at de riktige kompilatorene er inkludert på din PC
 • Å jobbe i Hjelp og håndbok er omtrent som enhver tekstbehandler, men det er andre innebygde verktøy, som bildefangst, som bringer litt mer til bordet. Når du oppretter et dokument, hjelper Hjelp og håndbok deg å klippe av skjermbilder av andre programmer rett fra båndet ved hjelp av Screen Capture ( figur C ). Fordi bilder i et hjelpedokument ofte er verdt mer enn tusen ord, kan dette være en livredder.
 • Dokumentene som er opprettet i Hjelp og håndbok er opprettet rent i XML for å tillate flere output å bli brukt når du publiserer prosjekter.

Figur C

Bruke skjermfangst i Hjelp og håndbok

Hva er galt?

Pris: Vel, det er ikke gratis. Det er en gratis 15-dagers prøveversjon av applikasjonen. Etter det kan applikasjonen bli ganske kostbar, men det kan være verdt investeringen avhengig av mengden dokumentasjon du eller organisasjonen din lager.

For en profesjonell lisens er kostnadene $ 499 og lisenser for standardutgave starter på $ 349.

Konkurransedyktige produkter

 • Adobe Systems Robohelp
 • Softarexs ActoStudio
 • Madcap Software's Flare

Ergo for virksomheten

Totalt sett vant tilgjengeligheten av alternativer som kan brukes som output for Help & Manual. Å være i stand til å samle en mengde informasjon, i mange formater, til et hjelpeaktig dokument er nøkkelen. I tillegg er kompilert hjelp veldig liten og passer fint på en USB-flash-enhet.

Den temasentrerte tilnærmingen til Hjelp og håndbok gjør samlingen av dokumentasjon mye enklere, og utskriftsalternativene gir enkel distribusjon i flere formater, noe som gjør verktøyet uendelig nyttig når det gjelder å lage dokumentasjon for en mangfoldig gruppe brukere.

Hjelp og håndbok er et veldig bra verktøy som fortjener å se hvis du søker etter dokumentasjonshjelp i organisasjonen.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com