Avstemning: Bør den amerikanske føderale regjeringen sensurere Internett?

Det er et lovforslag som vikler seg gjennom den amerikanske føderale lovgivningsprosessen som kalles bekjempelsen av lov om krenkelse og forfalskning på nettet (COICA). Hvis det skulle bli lov, kunne det amerikanske justisdepartementet effektivt ta ned et helt nettsted ved å blokkere tilgang via DNS-serverne. Internett-leverandører vil fjerne det krenkende nettstedet fra DNS eller være ansvarlig for bøter og andre rettslige handlinger.

Jeg så historien først via Twitter og et blogginnlegg på Techdirt, "De 19 senatorene som stemte for å sensurere Internett." Oppfølgingsblogginnlegget på det nettstedet, "Why Voting for COICA is a Vote for Censorship", gjør imidlertid en utmerket jobb med å forklare noen av problemene loven medfører med hensyn til den første endringen av USAs grunnlov. Prinsippet om "forutgående tilbakeholdenhet" er et av mine favoritt-konstitusjonelle presedenser, og heldigvis har det vært en torn i siden for mange overordnede stykker med dårlig forestilling.

På en side-merknad var det fascinerende å se hvordan nyheten om denne potensielle loven som passerte det første lovgivende hinderet, utspilte seg i mer mainstream-medier, som dette ledningsvarselet fra Reuters, "Det amerikanske senatpanelet gir lov mot piratkopieringsnettsteder." Legg merke til hvordan det legges vekt på de påståtte brudd på opphavsrettslige krenkende nettsteder og ikke potensialet for å krenke ytringsfriheten. Techdirt-blogginnlegget og Electronic Frontier Foundation har et mye annet perspektiv.

Som en del av en stor aktør i medieutgivelsesbransjen, kan jeg absolutt forstå hvordan CBS, CBS Interactive og alle våre kolleger i industrien ønsker å beskytte opphavsrettsbeskyttet materiale. Men det er allerede veletablerte lover som beskytter opphavsrett, og det finnes metoder for å adressere enhver krenking av disse rettighetene. Språket i COICA er for bredt til å møte en konstitusjonell utfordring, og det bør forlates.

Dessuten er det bare å fjerne domenenavnet fra DNS-serveren ikke virkelig vil blokkere noen teknisk kunnskapsrik person fra å nå et nettsted merket under denne potensielle loven uansett. Nettstedet vil fortsatt eksistere; alt du trenger å vite for å komme til det er IP-adressen. En bestemt person med beskjedne tekniske evner vil kunne omgå tilgangsblokkeringsprosedyren.

Så, COICA er for bred, potensielt skader prinsippene for ytringsfrihet, kan lett misbrukes og vil være totalt ineffektiv. Jeg tror du tydelig kan se hva tankene mine er om emnet. Hva med tankene dine? Er loven nødvendig? Går det for langt? Ikke langt nok? Blir ikke teknologien bare rundt disse blokkene for å få tilgang? Ta avstemningen og bli med i diskusjonen for å gi oss beskjed.

Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com