Peter Cochrane's Blog: Strål meg opp den Xmas-gaven

Skrevet på hotellet mitt i Charlotte, North Carolina, og sendt til silicon.com via en gratis wi-fi-tjeneste.

For ikke så lenge siden så mange internett som en lekeplass for nørder og så på netthandel som en liten aktivitet. I dag er det å kjøpe julegaver stort sett en online affære, men det er bare første skritt.

E-post, tekster, direktemeldinger og sosiale nettverk fullførte det skrevne ordet for en stund siden, og netthandel er nå en dominerende modus. Imidlertid er ikke disse endringene slutten på saken - de er heller starten på noe større.

3D-skriveren eller -replikatoren ser ut til å unngå behovet for pakkepost og sending av atomer fra den ene siden av planeten til den andre.

Denne utviklingen vil neppe skje over natten, men vi gjør noen interessante fremskritt. I slutten av oktober rullet den første "trykte bilen" ut på gaten.

Online shopping starter med en digital prosess som blir analog. Det kan snart endre seg
(Bildekreditt: Shutterstock)

Bare karosseriet og andre diverse deler ble faktisk skrevet ut i en rekke plastmaterialer, men vi ser nå at de første metalltrykk- eller replikasjonsprosessene blir perfeksjonert, så det er mest sannsynlig bare et spørsmål om tid før vi ser trykte batterier og motorer.

Produsentene av det hybride kjøretøyet Urbee med to passasjerer sier at motoren går av bensin eller etanol og returnerer 200 miles per gallon på en motorvei og 100 miles per gallon i byen.

Hvis vi nå samler flere ytterligere utbygginger som fleksibel elektronikk og skjermer pluss nye høye tetthet plast- og metallbatterier, og deretter legger til sensorteknologier og nettverk, kan det bare transformere bilindustrien.

Hvis vi kan gjøre dette for biler, hva med alle de små gjenstandene som heter gaver vi har råd til hverandre på jul og bursdag? Jeg er sikker på at du får ideen. Denne utviklingen kunne virkelig revolusjonere design, produksjon, produksjon, levering og support.

I dag vil en DIY-replikator gi deg mindre enn $ 1000 tilbake, mens en profesjonell versjon kan være alt mellom $ 14.000 og $ 60.000. Alle er innen rekkevidde for mange enkeltpersoner, kontorer, verksteder og lokale utskriftssentre.

Selv om denne arenaen i dag er dominert av amatører, er det virkelig starten på den åpne maskinvarebevegelsen og en rask migrasjon til profesjonalitet.

Så hvor langt unna er alt dette for befolkningen generelt? Min gjetning er mindre enn 20 år, og sannsynligvis vil det oppstå en tippingsfaktor i løpet av de neste 15 årene. Julen vil absolutt aldri være den samme etter at den tar av.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com