Open Source NotePad ++ er en solid utfordrer blant tekstredigerere

For en stund siden rørte jeg på flere gratis / billige og open source verktøy for webutviklere og inkluderte flere tekstredigerere, bildevisere og andre verktøy. I dette segmentet skal jeg gå mer i dybden med en gjennomgang av den gratis, åpen kildekode tekstredigereren NotePad ++.

NotePad ++ støtter flere språk, kjører i Microsoft Windows-miljøet og styres av en GPL-lisens. Basert på den kraftige redigeringskomponenten fra Scintilla, er Notepad ++ skrevet i C ++ og bruker ren Win32 API og STL, som sikrer en høyere utføringshastighet og mindre programstørrelse. Folkene på NotePad ++ hevder også at den lette, enkle, utvidbare ren tekstredigereren også er med på å redusere det totale CO2-fotavtrykket i verden ved å optimalisere rutiner og bruke mindre CPU-strøm og strømforbruk for en grønnere jord. Skjermbildet nedenfor viser teksteditoren i handling med TextFX-plugin som er i bruk.

Fra og med denne skrivingen er den nyeste versjonen v5.9.6.2 (datert 13. november 2011) tilgjengelig i forskjellige formater fra nedlastingssiden, inkludert installasjonsprogram, zip-pakke, 7z-pakke, minimalistisk pakke, SHA-1-fordøyelser for binære pakker, og kildekode.

Pros

 • Kostnadene er sannsynligvis det største pluss; teksteditoren er fremdeles en gratis open source-nedlasting med ubegrenset bruk.
 • Lett nedlasting og installasjon: nedlastingen er mindre enn 8 MB og installasjonen er i underkant av 23 MB diskplass når den er installert, og den er rask å utføre.
 • Kjent rad med etiketter på toppmenyen med en annen rad med faner og redigeringsverktøy.
 • En enorm katalog med plugins er tilgjengelige, som legger til mer funksjonalitet til tekstredigeringsprogrammet, alle blir distribuert gjennom Plugin Manager som hjelper deg med å sjekke hvilke plugins som er tilgjengelige og legge dem til applikasjonen.
 • På grunn av sin lette natur er den bærbar og kan kjøres fra tommelstasjoner, iPods eller en hvilken som helst bærbar enhet som godtar applikasjoner.
 • Standard stavekontroll er et stort pluss.
 • Direkte tilgang til FTP-nettleser med passende plugin.
 • Globalt søk og erstatt funksjon blant nettsteder og dokumenter.
 • Koden auto-komplett for alle støttede programmeringsspråk.
 • Forhåndsinstallert med over 50 av de mest populære programmeringsspråk, inkludert fra Ada til YAML, og det har også muligheten til å legge til brukerdefinerte språk.
 • Gjør det mulig å lage makroer for å registrere handlinger og spille dem ut senere for å unngå å måtte gjenta repeterende handlinger og redigere sekvenser.
 • Dokumentveksler som bruker Ctrl + Tab er et praktisk raskt verktøy for å navigere mellom åpne dokumenter.

Ulemper

 • Tilgjengelig for installasjon utelukkende i Microsoft Windows-miljøer.
 • Det er en bratt læringskurve i begynnelsen for nybegynnere som ikke er vant til å rette tekstredigering, og de kan ha nytte av andre redaktører som gir en forhåndsvisningsrute å se på flyvisuelle endringer når koden blir oppdatert.
 • Tidligere versjoner har vært kjent for å krasje og er ustabile; nylige versjoner er gjort tilgjengelige for å reparere flere kjente problemer. Hvis du har en tidligere versjon, kan det være lurt å oppdatere den snart.

anbefalinger

Hvis du har brukt Notisblokk til programmeringen din, kan det være lurt å gi NotePad ++ en prøvekjøring; det kan bare være det gratis, kule tekstredigeringsverktøyet du leter etter med avanserte funksjoner som går utover ren koding fra bunnen av.

Hvis du er ukjent med å programmere, er NotePad ++ kanskje ikke det beste førstevalget for tekstredigeringsprosjekter, men jeg vil anbefale deg å gi den prøvekjør uansett. Det vil ikke koste deg noe. Hvis du derimot leter etter et produkt med et penere og lettere å administrere brukergrensesnitt, kan det være lurt å se på tekstredigerere utenfor det gratis shareware-riket. Det er flere rimelige alternativer (under $ 100) med litt mer kraft og noe intuitive funksjoner som UltraEdit, E Text Editor eller HTML-Kit. Alle disse rimelige tekstredigererne har vanligvis en prøveperiode før du kjøper, så å ta dem med på en prøvekjøring er alltid en god måte å få føttene våte før du investerer i en.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com