Åpen kildekode kan være fremtiden, men veldig få som skriver den

Bilde: Artur, Getty Images / iStockphoto

Open source kan dominere programvaren vi bruker for å drive skyen, AI og mer, men en liten prosentdel av utviklere gjør det meste av kodingen. Selv om det lenge har vært sant at for et gitt åpen kildekode-prosjekt, de aller fleste kjernebidrag kommer fra en kabal av engasjerte utviklere, så det ut til at populariteten til å bruke open source ville blø i å skrive open source. Nei.

Problemet ser ut til å være på tide.

Ingen lock-in, men rikelig med lock-out

Gitt karrierefordelene som tilfaller aktive bidragsytere med åpen kildekode, er det overraskende hvor få som bidrar. I følge en fersk Stack Overflow-undersøkelse bidrar bare 12, 4% av utviklerne minst månedlig, mens ytterligere 23, 1% sier at de bidrar minst en gang i året, men ikke månedlig ( figur A ).

Figur A

Bilde: Stack Overflow

Dette blir litt vanskeligere å forstå når 80, 2% av de undersøkte utviklerne sa at de koder som en hobby. Mens utviklere med barn har mindre sannsynlighet for å bruke fritid på koding, er det fortsatt en stor prosentandel av utviklere som skriver kode på fritiden. Så hvorfor bidrar de ikke til open source-prosjekter?

Det er kanskje ikke fordi du ikke prøver.

Mathew Lodge påpeker for eksempel at åpen kildekode-prosjekter ikke alltid er de mest innbydende stedene: "M noen open source-prosjekter er uvelkomne til engangsbidrag fra folk de ikke kjenner (" hugg tre og bær vann "osv.) og barrierer for at bidragene deres blir godtatt er kanskje viktige." Retten til å bidra til et åpen kildekode-prosjekt kommer med andre ord ikke lett, og utviklere vil kanskje ikke investere så mye av hobbytiden sin i lobbyarbeid av prosjektlederne for retten til å bidra.

Det er heller ikke urimelig at kjerneopprettholdere vil prate for å akseptere engangsbidrag. Som Mark Callaghan understreket: "Jeg er på vakt for engangsbidrag selv når jeg kjenner bidragsyteren. Bidrag involverer gjeld f.eks. Det tar s tid å gjennomgå, mer kompleksitet / feil, trenger dokumenter, QA, sammenslåing. Bidrag fra personer som kan være i fremtiden for å betale ned den gjeld, er å foretrekke. "

I tillegg, som Ross Gardler videre forklarer, "Den optimale modellen for åpen kildekode er å utvikle delte komponenter. Disse tallene forteller oss at mye av tiden deres blir brukt på planlegging, limkode, testing, koordinering (alt godt) og noen ganger overbevisende uvelkomne eiere at deres bidrag er verdifullt (ikke så bra). " Med andre ord, for hver kodelinje som er bidratt, er det mye forberedende arbeid bak kulissene for å få den til å feste seg.

Dette er ikke en stor prøvelse hvis du får betalt for å skrive åpen kildekode-programvare. De fleste er det imidlertid ikke.

"Gratis" som i "ingen ledig tid"

Mens utviklere liker å futz med kode på fritiden, er det få som har ledig tid til å bruke den mot alvorlige bidrag med åpen kildekode. Som Drupal-gründer Dries Buytaert har fremhevet, "Open source-samfunn tror ofte feil at alle kan bidra. Dessverre har ikke alle like store mengder fritid til å bidra." Årsaken, fortsetter han, er fordi "ulikhet gjør det vanskelig for underrepresenterte grupper å ha den 'fritiden' det tar for å bidra til open source." Derfor er ideen om et meritokrati i åpne kildemiljøer litt av en myte.

Tobie Langel, som skrev tidligere om det samme emnet, tar det videre:

Langels forslag er derfor å profesjonalisere open source - å betale utviklere for å bidra. Dette gjøres allerede med god effekt av en rekke leverandører av programvare (eller programvaretjenester), men forblir hardnakket sjelden fra mainstream brukere av programvare (banker, detaljister, etc.). Det er uklart, for som Langel har bemerket, "en gjennomtenkt og utført åpen kildekodestrategi kan hjelpe et selskap med å forbedre og styre sentrale prosjekter det er avhengig av, forbedre sin ingeniørkultur, redusere mangfoldighetsgapet, gjøre underverker for sitt image og gjør det attraktivt for et mye mer mangfoldig talentbasseng. "

Individuelle utviklere kan ikke løse dette. Enten mangler de fritiden til å bidra av de ovenfor nevnte grunnene, eller kanskje har de det, har hatt godt av det gjennom bidrag, og trenger ikke egentlig fikse noe. Men selskapene som vil ha enda flere fordeler ved å bidra til åpen kildekode og ikke bare konsumere den ...? Det er de som kan løse den iboende ulikheten i åpen kildekode.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com