Open source-utviklere: Slutt å blokkere organisasjoner du ikke liker

Bilde: Ildo Frazao, Getty Images / iStockphoto

Vi ser ut til å glemme den "åpne" delen av open source. I løpet av det siste året har bransjen skrumpet over lisensiering av åpen kildekode-programvare under proprietære vilkår for å gjøre det mulig for leverandører å tjene penger på den på en unik måte. Uansett hva man mener om dette emnet, er det ganske enkelt å forstå: Det er bare forretning.

Men Seth Vargos beslutning om å pigge sin egen kode (Chef Sugar, et Ruby-bibliotek) for å protestere mot Chef's kontrakt med USAs immigrasjon og tollhåndhevelse (ICE) er noe helt annet, og har store implikasjoner for åpen kildekode som det er vanskelig å forene. Det er nesten helt sikkert at hver enkelt åpen kildekodeutvikler som bidrar til infrastrukturprogramvare med tilstrekkelig bred adopsjon, muliggjør aktiviteter som hun vil motsette seg hvis hun bare visste om dem.

Så hva skal hun gjøre?

Open source vs. proprietær programvare: Fordeler og ulemper (TechRepublic Premium)

Åpent er som åpent gjør

Av en eller annen grunn har "åpen" blitt stadig vanskeligere å forstå. Erica Windisch, for eksempel, har insistert på at vi trenger "Open source-lisensvilkår som forbyr bruk av entreprenører som jobber med offentlige kontrakter og enheter." Igjen, det er lett å se hvorfor noen ønsker å gjøre dette: Ingen elsker å se familier dratt fra hverandre, men det er verre å føle at programvaren din på en eller annen måte bidrar til det problemet.

Problemet med Windischs forslag er at resultatet ikke vil være åpen kildekode.

Gordon Haff var først ute med å påpeke dette for henne og la merke til, "På det tidspunktet forbyr du i utgangspunktet bruk av alle som berører regjeringen på noen måte, inkludert organisasjoner som universiteter. Skriv for all del en begrenset lisens for bruk, men det er ikke open source, og ingen vil bruke eller bidra også. " Rochelle Grober la deretter til en interessant sideanmerkning: "Eiendomslisenser var hvordan mennesker og selskaper i det siste utøvde sin etikk. Ingen salg eller kontrakter til de som ikke representerer selskapets prinsipper."

Det er ironisk, men det er sant: Hvis du vil blokkere et spesifikt myndighetsorgan eller noen andre, må du ha en proprietær lisens. Du kan ikke blokkere uhensiktsmessig bruk av programvaren din, og fortsatt ha den åpen kildekode.

Åpen bruk er prisen vi betaler for åpen kildekode

Selvfølgelig kan du være et open source selskap og velge å ikke selge til en organisasjon du synes er kritikkverdig. Hos forskjellige open source-selskaper som jeg jobbet for, nektet vi for eksempel å gjøre forretninger med pornografi- eller spillselskaper. Kokk kunne på samme måte velge å ikke gjøre forretninger med ICE. Når det er sagt, hos open source-selskapene våre, kunne vi ikke blokkere de samme organisasjonene fra å bruke open source-programvaren (og noen gjorde det), på samme måte som Chef ikke kunne blokkere ICE fra å bruke open source-koden.

Hvorfor? Fordi ... åpen kildekode.

'Ingen kildekode for ondskap': Utviklere presser Chef Software for å kutte bånd med ICE (ZDNet)

Faktisk, hvis du er i åpen kildekode, som Cindy Sridharan har observert, er det i utgangspunktet garantert at noen, et sted du ikke liker - en organisasjon som du synes kan være innvendig - bruker programvaren din. Vargo hørte tilfeldigvis om ICE ved å bruke koden hans, men det er nesten sikkert at andre organisasjoner han ikke liker, også har brukt programvaren sin, ukjent med ham. Slik fungerer åpen kildekode - hvem som helst kan laste ned den.

Tenk deg at hvis hver utvikler kanaliserte sin indre Vargo og begynte å trekke koden sin fordi de ikke liker denne eller den organisasjonen - ville den fullstendig demontere open source-verdenen som så mange av oss er avhengige av. Ikke flere Linux, MySQL, Kubernetes eller navn din favorittinfrastrukturprogramvare.

Vi kan ikke kontrollere resultatene og holde koden åpen kildekode. Vi kan bare bidra med den beste koden vi kan, og håper at mye mer godt kommer ut av det enn dårlig. Det er prisen på åpenhet, og det er verdt å betale.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com