npm flytter tilbake til utviklerens røtter, sier grunnlegger

Bilde: iStockphoto / comzeal

Alle har en mening om hva NPM bør gjøre videre, både som et selskap (npm, Inc.) og som pakkesjefen (npm) som er gjort av Node.js. Det er ikke overraskende: Mer enn 11 millioner JavaScript-utviklere bruker npm (og tilhørende npm-register) for å bygge applikasjonene sine, enten de bruker Node.js eller ikke. Det er heller ikke et spesielt lett spørsmål å løse, gitt uroen npm Inc. har opplevd det siste året, hva med introduksjonen (og eventuell avgang) av administrerende direktør Bryan Bogensberger og uroligheter for ansatte i hans kjølvann.

Å snakke med npm-grunnlegger og Chief Open Technologies-sjef Isaac Schlueter, men riktig strategi for å "bygge en bærekraftig motor bak en åpen kildekraft arbeidskraft av kjærlighet" kan imidlertid være en retur til npms røtter.

10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF) (TechRepublic)

Å gå seg vill, bli funnet

I følge Schlueter startet npm som et sideprosjekt. En av de tidligste og mest aktive bidragsyterne til Node.js, Schlueter overtok til slutt ledelse av Node.js og bygde ut npm mens han jobbet i Joyent. Pakkebehandleren tok av som en sentral del av open source Node.js-økosystemet, og ble pakkebehandler for all JavaScript i prosessen.

Noe som førte til grunnleggelsen av npm, Inc. i 2014.

Så eksplosivt som veksten rundt kl. 15, har selskapets suksess involvert mer av en kamp. Da Schlueter bestemte seg for å ta risikokapitalpenger, fremkalte det kontrovers, med utviklere som var bekymret for at kapitalister ville overskrive en fantastisk samfunnsressurs.

Flere år senere gjenstår den bekymringen.

Må-lese utviklerinnhold

  • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
  • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
  • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

Som Schlueter forteller det, med å skaffe venture-penger "tillot vi å få litt hjelp med å kommersialisere npm og å finansiere eksperimentet i lengre tid." Hvis du gjennomgår det siste året eller to av npm, Inc.s eksistens, har selskapet klart vært i alvorlig eksperimentasjonsmodus. Mest synlig introduserte selskapet en direkte til bedriftstilnærming, en som "virkelig ikke utnytter styrkene våre, " innrømmet Schlueter. Å gå stort med bedriften krever en like stor bevegelse til markedet, som betyr dyre salgs- og markedsføringsfolk og prosesser. Som en av brukerne av registerregistret fortalte meg: "npm trenger en måte å tjene penger som ikke innebærer å presse ut penger fra store teknologiselskaper. Hvis ikke, vil folk strømme til alternativer."

I ettertid sier Schlueter, dette er rett og slett ikke hvem npm er. I stedet fortsetter han, en bottom-up, utviklerstyrt tilnærming er både riktig og gjennomførbar for selskapet (og dets samfunn). Samtidig forblir npm, Inc. fokusert på måter å holde registeret åpent for alle gratis, mens det begrenser overforbruk av registerets "allmenninger" av en liten befolkning av større virksomheter.

Så hvor går npm / npm, Inc. herfra?

Lytter til samfunnet

"De mest suksessrike produktene vi har bygget har vært der samfunnet har dratt oss med, " sa Schlueter. Nøkkelen til npm, Inc., fortsatte han, er å "se etter mønstre og prøve å fjerne friksjon for utviklere når de skal få ting gjort med npm." Utviklere vil betale for denne bekvemmeligheten; nei, ikke bedriftssalg slags kontanter, men nok til at npm, Inc. kan blomstre, mener Schlueter. "Dette gir oss en mye mer npm-y måte å vokse inn i bedriftsområdet."

Telefonsamtale jukseark: Nettutvikler (TechRepublic Premium)

Når det gjelder foreslåtte nye produktområder, er det foreløpig ikke klart hva npm vil gjøre. Selskapet har bygget en imponerende grad av testing av sikkerhetsprogramvare, og sitter på et av verdens største korpuser av malware, og setter selskapet i stand til å øke sikkerheten for nyttelast som er presset til npm fra GitHub. Kanskje noen vil betale for dette?

Schlueter er fortsatt opptatt av å hjelpe fellesskapet med JavaScript-utviklere med å finne ut hvordan de kan opprettholde open source-arbeidet som de gjør. "Ofte åpen JavaScript-utvikling er en andre jobb for disse utviklerne, " sa han, "og likevel er det millioner av mennesker som får verdi fra koden disse utviklerne bygger." Hvilken rolle npm kan spille i å løse denne frakoblingen er ikke klar ennå, men Schlueters interesse for å hjelpe er veldig tydelig.

Som hans komfortnivå når han går tilbake til utviklerens røtter. I hans sinn "En bottom-up-strategi gir deg sjansen til å virkelig fokusere på den daglige velferden til utviklerne som jobber for og med deg. En topp-down-strategi introduserer friksjon: Du selger stadig noe du har ikke ennå. " Å komme tilbake til en bottom-up, utviklerstyrt strategi for npm, Inc. har Schlueter reenergisert og håpefull. Det beste av npm er kanskje ennå.

Ansvarsfraskrivelse: Jeg jobber for AWS, men har i det arbeidet ingen involvering, direkte eller indirekte, med npm. Synspunktene som er gitt her er mine egne og gjenspeiler på ingen måte arbeidsgiverens synspunkter.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com