Node.js JavaScript vs PHP: Hvilket programmeringsspråk vinner utviklere?

Node.js JavaScript vs PHP: Hvilket programmeringsspråk vinner utviklere? En rapport fremhever den økende populariteten til Node.js JavaScript som serverspråk for å støtte nettsteder og tjenester.

PHP har lenge vært hjørnesteinen på nettet, med programmeringsspråket som kjøres på servere som brukes av et enormt antall nettsteder.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Men en rapport denne uken fremhever den økende populariteten til et annet språk på serversiden, ettersom flere firmaer henvender seg til å bruke Node.js JavaScript på baksiden av nettstedene og tjenestene deres.

Selv om JavaScript lenge har blitt brukt som skriptspråk i nettlesere, har de siste årene også blitt brukt på servere på baksiden av nettet, og kjører i Node.js-miljøet.

Etter hvert som nettet blir mer i stand til å flytte utover enkle nettsteder for også å inkludere enkeltsidede webapper, øker bruken av Node.js JavaScript på servere.

Den skiftende bruken var tydelig i en undersøkelse denne uken, med utviklere som bruker front-end Vue.js JavaScript-rammerapportering de bruker Node.js JavaScript som back-end språk oftere enn PHP, som du kan se nedenfor.

node.js53%
PHP44%
C # / .NET19%
Java19%
Python (Django, Flask, etc.)19%
Ruby (på skinner eller på annen måte)10%
Annen10%

Funnene tilsvarer rapporten fra State of JavaScript 2018, der Node.js ble funnet å bli brukt av 63% av respondentene, mot 50% for PHP.

Den voksende populariteten til Node.js JavaScript ble fanget opp av Node.js User Survey 2018, som også kaster lys over hvordan språket blir brukt.

"Node.js fortsetter å se at populariteten vokser på hvert kontinent og i et veldig bredt sett med brukstilfeller på grunn av fleksibiliteten og verktøyet for et bredt spekter av brukssaker", heter det, med webapper som den mest populære brukssaken, etterfulgt av bedriftsapper.

Problemet med undersøkelsene ovenfor er selvfølgelig at de canvassing utviklere som arbeider hovedsakelig med JavaScript, og som som et resultat kan være mer sannsynlig å velge Node.js på backend.

Det er heller ikke nødvendigvis slik at firmaer heller ikke bruker ett enkelt språk. Organisasjoner kan bruke Node.js JavaScript for noen nettsteder og tjenester og PHP på servere som støtter andre nettsteder.

At dobbeltbruk understøttes av undersøkelsene, med nesten en tredel av utviklerne som sa at de brukte PHP sammen med Node.js i Node.js-brukerundersøkelsen 2018, mens respondentene på Vue.js-undersøkelsen også rapporterte å bruke en rekke språk på bakenden.

Det er også sannsynlig at flertallet av verdens nettsteder fremdeles kjører på PHP, gitt deres bruk for enormt populære Content Management Systems (CMS) som Drupal, Joomla og Wordpress. Denne arven fra et stort antall nettsteder som kjører på PHP, betyr at etterspørsel etter utviklere med PHP-ferdigheter neppe vil tørke opp når som helst.

Og selv om PHP kanskje henger etter JavaScript når det kommer til populariteten som språk å lære, gjorde den likevel de 10 beste i fjorårets Stack Overflow Developer Survey's liste over mest populære språk.

Men det er tegn på at en gradvis overgang fra PHP på nettet kan fortsette å finne sted.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com