Trenger du hjelp til å forstå DevOps? Emily Freeman nye bok har svarene

Bilde: iStockphoto / faithiecannoise

Det er lett å bli forvirret av DevOps. Helt siden begrepet ble (mer eller mindre) myntet i 2009, har vi hatt en tendens til å tro at DevOps er noe du kjøper. Du vet, et sett med verktøy som Ansible eller Jenkins som på en magisk måte forvandler et lammende foretak til en liten oppstartmaskin.

Hvis det bare var så enkelt.

Men det er ikke det, og som Microsofts Emily Freeman tydeliggjør i sin nye bok, DevOps for Dummies, "DevOps er en kulturell revolusjon som forener de tradisjonelt motstridende sidene ved utvikling og drift. Det oppmuntrer til teamarbeid, samarbeid, kommunikasjon og - fremfor alt annet - tillit til menneskene du jobber med. " Freeman er ikke den første til å minne oss om at DevOps er en kulturting, men det som gjør boka hennes verdt å lese er hvor mye tid hun bruker på å definere hvordan en sunn DevOps-kultur ser ut og hvordan man kan skape den kulturen.

Implementering av DevOps: En guide for IT-proffer (gratis PDF)

DevOps er en kulturell revolusjon

Til syvende og sist handler DevOps om mennesker, ikke verktøy, og det er grunnen til at Freeman med frimodighet kan si: "Hvis du bare tar en ting fra denne boken, vil jeg at det skal være listen over kjerneverdiene som er sentrale i DevOps-bevegelsen Disse verdiene er:

  • Oppmuntre til teamarbeid

  • Reduser siloer

  • Øv på systemtankegang

  • Omfavn svikt

  • Kommunisere, kommunisere, kommunisere

  • Godta tilbakemelding

  • Automatiser prosesser (når det er aktuelt)

Hvis de høres enkle ut i praksis, kan det hende at EQ-en din trenger litt arbeid. Kubernetes kommer ikke til å gjøre bedriften smidig hvis menneskene inni ikke snakker med hverandre. Tross alt er hele ideen med "DevOps" å bringe utviklere og operasjoner (to grupper historisk sett på tømmerhoder med hverandre) til partnerskap. Det er ikke en programvare ting. Det er en folketing (hvilken programvare da kan forsterke).

Rask ordliste: DevOps (TechRepublic Premium)

Gitt Freeman sin vekt på mennesker, elsker jeg noen av de praktiske rådene hun tilbyr. For eksempel, i enhver organisasjon er det ledere, mellomledere og ingeniører, hvor mellomledere utøver mye krefter. Det er de, som påpeker Freeman, som fungerer som mellommenn mellom ledelsesvisjon og utviklerkunnskap. De er imidlertid den siste gruppen du bør prøve å overtale til å implementere DevOps, skriver hun. "Prosessen med å overbevise dem vil flyte mye jevnere hvis du utnytter gruppepresset fra de andre gruppene."

Det er lurt, og stammer fra Freeman to tiår i store og små virksomheter.

Bli smart om DevOps

Boken er full av andre praktiske råd, som ...

  • Slik kvantifiserer du DevOps-fordeler for både å planlegge planen din og vurdere effektiviteten. Freeman går blant annet inn på hvordan de gjennomsnittlige kostnadene for møter kan samles ("endeløse møter er et tegn på dårlig samarbeid, mistillit og en ineffektiv prosess"), måling av kundetilfredshet og mer.

  • Hvordan måle effektiviteten til prosesser du har implementert ved å bruke slike teknikker som gjennomsnittlig tid til deteksjon og gjenoppretting (MTTD / MTTR), unnslippningshastighet for defekter og mer.

  • Hvordan sette tilbakemeldinger på jobb ("Imidlertid mottar du tilbakemeldinger, må du lage en prosess der noen - virkelig hvem som helst i organisasjonen din, fra ingeniører til ledere - kan motta og gi tilbakemelding").

Og mer.

Hva er DevOps? En utøvende guide til smidig utvikling og IT-drift (ZDNet)

Freeman tilbyr også innsikt som kanskje vil sjokkere utviklere, som dette fra beskrivelsen av de seks stadiene i programvareutviklingens livssyklus:

Hvis du allerede er dypt inne i DevOps, er det fortsatt noe du kan lære fra Freeman sitt perspektiv. Gitt at litt over en fjerdedel av utviklerne hevder at selskapene deres er fordypet i DevOps, er Freeman's bok en slags bibel for resten av oss. Kanskje har du hørt om DevOps, og kanskje har du til og med dabbet i det, men hvis du ennå ikke har mestret det kulturelle skiftet som DevOps krever, vil Freeman's DevOps for Dummies bidra til å sikre at du ikke forblir en "dummy" For lenge.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com