Mobilutviklere ønsker å fokusere på plattform-agnostisk kode, melder rapportfunn

Utviklere ønsker at lavkodeverktøy skal gjøre jobbene sine enklere, rapporten finner at utviklingsprogramvare for lavkode ikke bare er for ikke-programmerere: Utviklere siterer det som en flott måte å automatisere repeterende oppgaver og frigjøre tid til høyere arbeid.

En studie fra faktisk Prime, jobbsøkingsnettstedet This teknologiske sysselsettingsfokuserte arm, bringer gode nyheter til iOS- og Android-mobilutviklere: Det er et arbeidssøkers marked.

To ting lagt merke til fra kamling av nedlastinger av mobilapputviklere? Kotlin-utviklere er etterspurt, og jobbsøk er nede, alt mens arbeidsgivere leter etter enda flere til å fylle mobilutviklingsjobber.

Spekulerer faktisk i at stillingen i ansettelser av mobilutviklere kan være et resultat av en trend den ser hos utviklere: De skifter fokus til andre typer utvikling.

Komme i gang med Kotlin: En ressursveiledning (gratis PDF)

Årsaken til det, faktisk sagt, kommer fra tre forskjellige faktorer: Nettutvikling stjeler søkelyset fra mobilapplikasjonsutvikling, nettsteder skifter stadig mer mot mobil-første design, og nedlastinger av apper synker til tross for at den gjennomsnittlige personen bruker mer tid foran deres mobile enhet.

Alt dette, spekulerer faktisk, stave problemer for mobilutviklere som kan bli frarådet å ta iOS- eller Android-utviklingsjobber til fordel for plattformuavhengige jobber som kan nå alle brukere uavhengig av operativsystem eller enhetstype.

Hvorfor økningen i arbeidsgiverinteressen?

Faktisk fant at til tross for redusert interesse fra utviklere, arbeidsgivere i økende grad ser etter dem. I løpet av året fra mai 2018 til mai 2019 steg de samlede innleggene for mobilapputviklere med 4, 93%, og Android-spesifikke innlegg steg med 10, 61%.

Bedrifter som leter etter utviklere med dyktighet i Kotlin steg med nesten 90% det siste året, og synes faktisk det indikerer et element av en større trend: etterspørselen etter iOS-utvikler faller, mens Android øker.

Kotlin ble annonsert å være Googles go-to-språk i mai 2019, noe som bidro til en massiv pigg i interesse. Sammen med det falt generelle innlegg for dyktige utviklere i iOS SDK med 3, 46%. Det kan ikke virke som mye glipp, men med Android SDK-innlegg på vei opp, og Google-godkjente Kotlin tar av som en brann, kan det være en indikator på et stort fremtidig skifte i arbeidsgivereetterspørsel mot Android.

Hvordan utviklere skal svare på tidevannskift

Jobbsøkere og arbeidsgivere ser ut til å være i odds: Deres økning i etterspørsel etter fagutvikling innen mobilutvikling er ikke i synkronisering med tro fra utviklere om at webapper ser ut til å være fremtiden.

Hva dette betyr for fremtidens utvikling er noens gjetning. Bedrifter kan planlegge for en bestemt fremtid, men det betyr ikke at de er innstilt på kravene fra brukere av mobilenheter. Hvis - som faktisk hevdet - nesten ingen laster ned apper, kan landskapet endres, og universelle nettapper kan være fremtiden for bruk av mobilenheter.

Det er opp til utviklere hvilket kurs de ønsker å ta, men som faktisk også uttalte, "er det generelt enklere å dreie seg om mobilutvikling som nettutvikler kontra omvendt."

Det kan ikke være en dårlig idé å få litt webutviklingsopplevelse under beltet og behandle en mobilapputviklingsjobb som foretrukket, men ikke garantert.

For mer om utvikling av mobilapper, sjekk ut "Bør Android-devs bytte fra Java til Kotlin? Her er Googles råd om å bytte programmeringsspråk" og "Google planlegger fremtiden for Go, programmeringsspråket som brukes i techs best betalte jobber" på TechRepublic.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com