Tankegangen til programvareutviklere er i endring, og arbeidsgivere må ta det til etterretning

Tankegangen til programvareutviklere er i endring, og arbeidsgivere må merke seg Princeton-professor Ed Felten mener programvareutviklere i dag er ute etter å gjøre en positiv forandring i verden, og arbeidsgivere må forstå deres behov.

TechRepublics Karen Roby snakket med Princeton informatikkprofessor og Offchain Labs sjefforsker Ed Felten om de mest etterspurte programmeringsspråk, arbeidsmarkedet for utviklere og mer. Følgende er et redigert utskrift av samtalen deres.

Må-lese utviklerinnhold

  • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
  • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
  • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

Ed Felten: Folk gjør flere ting enn noensinne ved å bruke datamaskiner på internett, og alt som skjer der ble bygget av programvareutviklere. Så lenge det er tilfelle, så lenge vi har endringstempoet og innovasjonen innen det feltet vi har, vil programvareutviklere være nødvendig for å få det til å gå. Og det er virkelig ingen ende i sikte på det behovet, så vidt jeg kan se.

Tips for å bygge en vellykket karriere som programvareingeniør (gratis PDF) (TechRepublic)

Karen Roby: Hvilke bransjer trenger utviklere mest akkurat nå?

Ed Felten: Programvareutviklere trengs mye i programvareindustrien. Men egentlig er nesten hvert eneste selskap i disse dager i en slags programvarevirksomhet. Hvis du tjener noe, hvis du virkelig tilbyr en tjeneste til forbrukerne, er du involvert i teknologi. Så vi ser programvareutvikling bli en integrert del av mange flere selskaper og mye flere sektorer. Svaret er virkelig nesten hvor som helst der det er et selskap som gjør mer enn bare en enkel ting, det er behov for programvareutviklere.

Karen Roby: Hva er det mest etterspurte språket akkurat nå?

Ed Felten: Jeg tror utgangspunktet for mange ting er grunnleggende webteknologier. Når det gjelder programmeringsspråk, setter det sannsynligvis JavaScript nummer én. Det er fortsatt mye innovasjon innen programmeringsspråk, og folk snakker om hva som er det som er varmt i disse dager. Sannsynligvis er det mye interesse i disse dager blant tankeledere i rommet i Rust som et språk som lar folk skrive stor programvare på en måte som er trygg og effektiv. Det er sannsynligvis den viktigste tingen, i forhold til en trend.

Karen Roby: Hva er noen av erfaringene studentene dine har når de kommer inn på arbeidsmarkedet nå?

Ed Felten: De er veldig etterspurt. En av tingene som jeg synes litt annerledes om den nåværende gruppen av studenter som skal ut sammenliknet med tidligere, er at de virkelig vil tro at det de gjør gjør menneskers liv bedre og forandrer verden i en positiv måte. Og det trenger ikke å løse verdenssult eller verdensfred, men de vil virkelig tro at det de gjør er til beste for allmennheten. Det er mange spørsmål folk stiller om programvareindustrien, og gjør de det bra eller ikke? Studentene vil virkelig være med på å gjøre det bra og gjøre ting bedre.

Karen Roby: Hva ber kandidatene arbeidsgiverne sine om?

Ed Felten: De vil ha kontroll over hvor og når de jobber. Noe av det som folk verdsetter mest er å være en del av et virkelig flott team. De vil være i et miljø som er velkommen for seg selv og for alle slags mennesker. Jeg tror det virkelig er spenningen ved hvem de jobber med og hva de gjør, som er en differensierer for mange av dem, spesielt studenter som har mange valg og som har lønn på tilbud som virker utrolig attraktive for noen som er vant til å leve som studenter. Det er virkelig teamet og opplevelsen de verdsetter, tror jeg.

Karen Roby: Hvor forskjellige er studentenes holdninger i dag enn, for eksempel, for 10 til 15 år siden?

Ed Felten: Jeg tror det har gått gjennom faser. Da jeg begynte, hadde du virkelig folk som bare var super i datamaskiner, og slags hardcore-nerder var de eneste menneskene som gjorde informatikk. Jeg tror vi gikk gjennom en fase der flere kom inn, fordi det ble tjent penger i området, og det var en sjanse til å bygge noe. Nå ser vi, tror jeg, enda en tredje bølge, enda mer utvidelse av datavitenskapens studentpopulasjon, til mennesker som teknologiarbeidet er mer integrert med deres idealisme og deres brede interesser. Folk ser at nesten uansett hva du vil gjøre i livet, er det nyttig å ha bakgrunn i informatikk - det hjelper deg å gjøre det mer effektivt.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com