Migrering av eldre apper til serverløse plattformer trenger ikke å være smertefullt

Hvordan forstå serverløs arkitektur i skyen Chris Wegmann, som leder Accentures AWS-praksis, snakket med TechRepublic på AWS re: Oppfinne om ankomsten av serverløs og hva forretningsledere trenger å vite.

Cloud computings originale innbilning er muligheten til å skalere datakraft for å matche organisasjonens behov. Ved å bruke sky-drevne virtuelle maskiner kan den dyre og tidkrevende CapEx-prosessen sidestilles, med nye systemer brakt online på få sekunder. Serverløse databehandlingsrammer, som AWS Lambda, løfter den abstraksjonen til et høyere nivå - serveren er tidsmessig, en forekomst varer bare så lenge som nødvendig for å utføre en gitt oppgave.

Spesiell rapport: Forbered deg på serverløs databehandling (gratis PDF)

Dette kan gi betydelige besparelser for organisasjoner - å drive en VM for en prosess som går på tomgang det meste av dagen kan være sløsing. Til tross for de potensielle fordelene, laster programvareutviklere ofte tilbake for å integrere serverløse funksjoner i en gammel applikasjon. Brett Berliner, hovedprogramvareingeniør hos Insight, snakket om hvordan man kunne tilnærme seg denne integrasjonen i august på Code PaLOUsa i Louisville, KY.

Forstå hvilken arv kode du har

Selv om de to fagområdene stort sett er forskjellige, er et konsept innen byutvikling lett anvendelig i programvareutvikling — forskjellen mellom greenfield kontra brownfield- prosjekter. Greenfield-applikasjoner er ofte ganske spennende for utviklere, da det gir muligheten til å bygge noe fra grunnen av. Brownfield-prosjekter, derimot, er eksisterende. "Den slags har en negativ konnotasjon, " sa Berliner. "De er bare eksisterende applikasjoner, det betyr ikke at de er dårlige, eller at de er dårlig designet."

"Perspektiver og fokus endres hele tiden, " sa Berliner. "Når selskaper modnes, begynner ytelse og pålitelighet å trumfe innovasjon og kreativitet."

Applikasjoner som rett og slett er for store - enten for spredte eller for sentraliserte - er "automatisk en god kandidat for serverløs", ifølge Berliner, og legger til "Hvis serverne dine er utdaterte eller underkraftige ... det forhindrer virkelig vekst og skalering av nettstedet ditt hvis har du gamle lokale servere. Hvis vi flytter disse serverne enten til skyen eller en sterkere server, må vi uansett teste alle integrasjonspunktene uansett, så hvorfor ikke introdusere ny teknologi? "

På samme måte utviklet applikasjoner opprinnelig utenfor en DevOps-arbeidsflyt, applikasjoner med høy forekomst av unntak "som kan boble opp og tanke hele appen, " og applikasjoner med begrenset forretningskunnskap - situasjoner der hovedutviklingen ble utført for flere tiår siden, der de originale programmererne har siden gått av med pensjon - er gode kandidater, ifølge Berliner.

Når er serverløs er ikke svaret?

Noen applikasjoner passer dårlig for serverløse applikasjoner. Deling av informasjon på tvers av funksjoner krever løsninger som Redis eller memcached, siden det ikke er noen delt cache i Lambda. På samme måte kan du laste inn informasjon fra databaser, kjøre autentisering osv., Lage programmer for serverløs migrering.

Høyt antall samtidige henrettelser kan også være vanskelig, ifølge Berliner, da Lambda begrenser brukere til 1 000 samtidige henrettelser som standard.

Å bytte komponenter hver for seg er den enkleste migrasjonsveien

Å bytte komponenter enkeltvis er det sikreste alternativet for å overføre eldre applikasjoner til serverløst. "Klienter kan ikke vente på at hele økosystemet skal fullføres, og det kan være veldig risikabelt å lansere et nettsted som er stort uansett, " sa Berliner, og la til at denne prosessen også tillater innføring av utviklingspraksis som DevOps, og at de små seirer av migrering av individuelle komponenter gir rask tilbakemelding og begrenset avbrudd i forretningsprosesser.

Å integrere serverløs i en applikasjon er et nyttig skritt mot modernisering. "Jeg tror virkelig at alle moderne nettapplikasjoner har det bedre ved å integrere serverløs teknologi, selv om de ikke bruker den eksklusivt, " sa Berliner. "Selv om du bare tenker på hvordan du kan flytte ting til serverløst, vil du få den umiddelbare fordelen."

For mer informasjon om serverløs databehandling, sjekk ut "Hvorfor serverløs så raskt har blitt misjonskritisk for mainstream-bedrifter", "Hvordan Puresec har som mål å beskytte serverløse applikasjoner fra cyberattacks, " og "AWS vs Microsoft Azure: Understanding the serverless application trend" på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com