Microsofts tilbake til sine nerdete røtter er gode nyheter for utviklere

Programmeringsspråk: Microsoft avslører .NET 5, en "spillskifter" for enklere apper på tvers av plattformer I november 2020 vil Microsoft lansere .NET 5, som er designet for å forenkle prosessen med å bruke Microsofts. NET-rammer.

En stor del av Microsofts tilbake til relevans er åpen kildekode. Den neste fasen innebærer ekstremt geeky verktøy, der Microsoft er ekstremt begavet. Hvis bare Microsoft ville begynne å fortelle den historien for alvor.

Den best bevarte hemmeligheten

Det er meldingen Redmonk-analytikeren James Governor roper fra hustakene, og han har rett. Ny fra Microsofts Build-konferanse kom guvernøren litt skuffet over mangelen på stramme meldinger for Build. I stedet sa han: "Hvis jeg hadde skrevet hovednotatet, selv om jeg hadde gjort den 20 minutter lang med ett tema - Vi er ditt favorittverktøy."

Husker du når Microsoft pleide å gi utviklere utrolige verktøy som Visual Studio? Vel, den samme Microsoft eksisterer i dag, men som guvernør har fremhevet, tilbyr den nå bransjens viktigste utviklerverktøy på tre viktige områder:

  1. GitHub
  2. Visual Studio Code
  3. Loggfila

Guvernør peker også på Microsofts Surface Book som en utfordrer for den valgte maskinvaren, men dette føles som en unødvendig strekning. Microsoft har all programvaren og programvaretjenester for utviklere som ønsker å bygge. Det er et flott supplement til selskapets økte avhengighet av open source. I utgangspunktet prøver Microsoft å gi utviklere de beste verktøyene for å lagre, redigere og skrive den koden.

På denne måten er Microsoft kul igjen. Eller, nerdete, som er enda bedre, som påpekt av Dina Bass og Austin Carr:

Microsoft var aldri kul. Hvis det er noe Nadella, administrerende direktør som nylig kastet ut til kollegene om en morsom middelalderhistorisk bok han hadde lest, har gjenfanget seg hos Microsoft, er det Gates ukonstruerte nerdulens. Dette er et viktig skifte. I store deler av Ballmer-tiden jaget Microsoft en sexy, Apple-lignende versjon av seg selv, og for det meste mislyktes .... Nadella har innerst inne at Microsoft husker hvem det er igjen i all sin Gatesian-prakt.

"Glansen" er kjedelig når det gjelder prangende sexappeal, men laserfokusert på å gjøre utviklere produktive, spesielt ettersom utviklere håper å bygge i skyen.

Om den skyen ...

Dette er ennå ikke den sterkeste utvidelsen av Microsoft-verktøyhistorien som den kan være. Microsoft Azure er en sterk nr. 2 til AWS, men det er fremdeles veldig en fjern # 2, med skytjenester som fremdeles ikke er like stramme sammen som de fra AWS. Noe av dette stammer fra at Microsoft kommer sent inn i skyspillet og må spille et voldsomt innsamlingsspill (selv om AWS fortsetter å bygge ut nye tjenester i et frenetisk tempo). Og noe av det stammer sannsynligvis fra Microsoft 1.0 (produktgrupper som ikke jobber på konsert).

Som Gartner har bemerket: "Mens Microsoft Azure er en enterprise-klar plattform, rapporterer Gartner-klienter at serviceopplevelsen føles mindre enterprise-klar enn de forventet, gitt Microsofts lange historie som bedriftsleverandør. Kunder siterer problemer med teknisk support, dokumentasjon, opplæring og bredde i ISV-partnerens økosystem. "

Uansett er Microsoft helt klart inne i dette på lang sikt, og ikke til å kreve deltakerstrofé. Azure er en fantastisk sky med et mangfold av tjenester for utviklere. I mellomtiden ... GitHub, Visual Studio Code og TypeScript. Mange utviklere velger å bruke disse Microsoft-verktøyene og skyve applikasjonene sine til AWS, men over tid er det sannsynlig at det blir enklere og enklere å holde applikasjonene innenfor Microsoft-folden. Faktisk kunngjorde Microsoft nylig en tettere integrasjon mellom Active Directory og Visual Studio og GitHub.

Skyen tilhører AWS i dag, men verktøyene hører stadig oftere til Microsoft. Den verktøyfordelen bør begynne å betale større utbytte ved skyadopsjon.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com